LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az első bajnoki lépés

s10Ma este számunkra is elkezdődik a labdarúgó NBI 2012-2013-as idénye. Mi is várható el a tavalyi szezon után? Nyerjünk meg minden meccset? Egyáltalán foglalkozni kell azzal, hogy a bajnoki veretlenség megtartásával újabb rekordokat dönthetünk meg? Nem, nem kell. Sokkal fontosabb feladatok elé nézünk, amelyek nagyobb dicsőséget hozhatnak számunkra. Nem várunk el semmi különöset, csak éppen annyit, amennyit tavaly is nyújtottunk. Meglátjuk, mire is lesz elég.

Az első körben rögtön a legnyugatibb trónkövetelő érkezik hozzánk, céljuk pedig, hogy bedaráljanak minket. Ők éppen abba kapaszkodnak bele, amit mi előnynek érzünk: mégpedig, hogy túl vagyunk két tétmeccsen. A legfőbb kérdés, hogy kik voltak képesek száz százalékosan regenerálódni, de vérfrissítéssel kivehető a csapatból a fáradtsági faktor.

A győrieknél olyan mozgás volt nyáron, mint általában az amerikai-mexikói határon. Reméljük az újonnan érkezőknek nem kellett átúszniuk a Rábát… Tucatnyian mentek, tucatnyian jöttek, a legfőbb kérdés pedig, hogy Pintér úr képes volt-e az új bagázsból csapatot kreálni. Nekünk mindenféleképpen jó, hogy ilyenkor az első meccseken mindig akad egy kis porszem, ami meggátolja a gépezet tökéletes működését. Ellenfelünk kezdőjének meghatározására nem igazán vállalkoztunk, ezért segítséget is kértünk a győri kollégáktól, habár a teljes bizonytalanságot jelzi, hogy ők is csak tippelni tudnak. Az alábbi kezdő azonban még változhat, ha egy-két sérült felépül.

s11

Nálunk elsősorban – amint már fentebb is említettük – az a legfontosabb, hogy kipihenik-e magukat a játékosok rendesen. Nem is inkább a fizikai – habár a kisebb sérülések, rúgások kellemetlenek tudnak lenni – hanem a pszichés fáradtság okozhat gondot. A kilencven percen át tartó koncentráció, a tudat, hogy gólt kell rúgni minél hamarabb, rengeteget kivesz az emberből. Persze a meccs irama, lendülete kifosztotta a játékosok erőkészleteit, de három napnak elegendőnek kell lenni, ráadásul most kezdődik a szezon, ne legyenek fáradtak. Ezért ismerjük szerencsére azt a fogalmat, hogy rotáció. Kellenek az új emberek, mert vannak hiányzóink, mint Farkas, Selim, Meye és Bódi. A kezdőben helyet kaphat Kulcsár, Nikolic, Sidibe és Máté is akár. A fenti tizenegy csak egy variáció, lehet Kulcsár az árnyékék és szerepet kaphat Slimane is esetleg.

Eléggé háromesélyes mérkőzésnek tűnik, habár közelebb érezzük a döntetlenhez, mindenesetre az is pozitív lehet a számunkra, hogy a győriek edzőmeccsen egy kimondottan erős csapattal képesek voltak kikapni a Soprontól. Habár erre ne építsünk, inkább arra, hogy a mi győztes mentalitásunk fog felülkerekedni.

HAJRÁ LOKI!

MINOLTA DIGITAL CAMERA

A győri kolléga, sfefe meccsre hangolós képe

(Az első kép forrása: dvsc.hu)