LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Varga József a szezon legjobb játékosa!

varga_jozsefVéget ért a LokiBlog hagyományteremtő jelleggel létrehozott, első alkalommal kiírt szezon legjobb játékosa szavazása, mely hihetetlen izgalmasra sikeredett, és rendkívül szoros végeredményt hozott! Ahogy azt bemutató cikkünkben felvezettük, három különböző kategória alapján tevődik össze a végső sorrend, ebből pedig a közönség szavazás éri a legtöbb pontot, így végső soron a ti szavatok dönt. Szavaztak azonban a LokiBlog szerkesztői is egyesével, illetve a hónap legjobbjának megválasztott játékosok is gazdagodtak pontszámokkal. Így végül az ebből a három kategóriából legtöbb pontot szerző játékos lett a 2014-2015-ös szezon legjobbja, aki nem más, mint Varga József!

Lássuk akkor először, hogy kategóriánként kik kaptak pontokat!

Első kategória: A hónap legjobbjai

Minden hónap végén a legjobbnak megválasztott játékos bekerült ebbe a kategóriába, és mindenki 10-10 ponttal gazdagodott. Ha valaki többször is elnyerte ezt a címet, az annyiszor 10 pontot szerzett ebben a megmérettetésben.

  • Július legjobbja: Aleksandar Jovanovic
  • Augusztus legjobbja: Zsidai László
  • Szeptember legjobbja: Korhut Mihály
  • Október legjobbja: Varga József
  • November legjobbja: Dusan Brkovic
  • Március legjobbja: Tisza Tibor
  • Április legjobbja: Bódi Ádám
  • Május legjobbja: Bódi Ádám

Már ez a kategória is hihetetlen szorosra sikeredett, hiszen az utolsó kiírásig mindenkinek 1-1 győzelme volt, azaz senki nem volt képes két hónapban is a legjobban teljesíteni. Ezt a sormintát végül Bódi Ádám törte meg, aki a szezon utolsó két hónapjában kétség kívül a csapat legjobbja volt, így ő lett az egyetlen játékos, aki duplázni tudott ebben a kategóriában, így rögtön minimális előnyre tett szert, hiszen 20 ponttal gazdagodott, míg a többiek fejenként 10-10 ponttal.

Második kategória: A szerkesztők választottjai

Ebben a kategóriában a LokiBlog szerkesztői neveztek meg egy játékost, aki szerintük a szezon legjobbja volt. Mivel 8-an alkotjuk a szerkesztői brigádot, így ebben a kategóriában 8×15 pontot osztottunk ki, azaz mindenki szavazata 15 pontot ért. Értelemszerűen itt is az volt a helyzet, hogy ha valakire többen is szavaztak, akkor ő annyiszor 15 pontot kapott, ahányan választották őt. A szerkesztők a választásukat röviden meg is indokolták.

JuveFan1897 választottja: Varga József

Nehéz volt egy ilyen szezon után kiválasztani a legjobb játékost, hiszen nem volt olyan kimagasló teljesítménye senkinek, amire habozás nélkül rá lehetett volna vágni, hogy na, igen is ő volt idén a legjobb. Ezért én próbáltam úgy meghozni a döntésem, hogy ne egy-egy kiugró időszakot produkáló játékosra essen a választásom, hanem olyas valakire, aki a szezon során a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt hozta, természetesen pozitív értelemben. Az én szememben pedig ez a játékos Varga Józsi volt, aki bár nem nyújtott a szezon minden időszakában jó teljesítményt, összességében ő volt az, aki minden meccsen legalább egy átlagos teljesítményt hozott, de többnyire felfelé lógott ki a csapatból. A korábbi, másfél év alatt szerzett nemzetközi rutinja révén egyértelműen kimagaslik az NB I mezőnyéből fáradhatatlan robotolásával, és embertelen mezőnymunkájával. Emellett idén még gólszerzés tekintetében is jeleskedett, és ő rúgta az egész bajnoki évad legszebb gólját.


Csibu választottja: Bódi Ádám

Különös lehet elsőre, hogy őt nevezem meg az év játékosaként, hiszen úgy szokás, hogy az egész évben jó formában lévők versengenek ezért a címért. Bódi Ádám pedig nem kérdéses, nem ezek között a labdarúgók között volt. Ősszel gyakran gyengébb teljesítményt nyújtott és a kezdőcsapatból is kikerült, nem véletlenül. Ennek ellenére végül 26 NBI-es meccsen kapott szerepet, és a bajnokság felében meg is hálálta a visszakapott bizalmat. Számtalan, szebbnél szebb góllal kápráztatta el a közönséget, ezek jelentőségét pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az ekkor nyújtott klasszis teljesítménye kiegyensúlyozta az őszi gyengébbet, nem véletlenül lett egyedüliként ő két hónapban is a legjobb labdarúgónk a szavazataitok alapján. Ebből kifolyólag nem is lehet kérdés, nálam ő viszi a pálmát.

Lucas_Gonzalez választottja: Varga József

Nem vitatom el tőle, hogy jogosan kapta meg idén a Zilahi-díjat. Bár volt már jobb szezonja is Debrecenben, de ez egy olyan év volt, amikor senki sem tudott tartósan jó teljesítményt és kiemelkedőt nyújtani. Talán Varga volt ehhez a legközelebb. A 26 meccsen, amikor csak pályára lépett, sose húzta le a csapatot, néha pedig kiemelkedőt nyújtott, és védekező feladatai ellátása mellett három gólt is magára vállalt, amiből az egyik a szezon gólja lett az MLSZ-nél és itt nálunk, a LokiBlogon is. Úgyhogy komoly kihívó hiányában Varga volt a szezon Loki-játékosa!

SiD13 választottja: Varga József

Nem volt kiemelkedően jó időszaka, mint pl a bajnokság elején Jovanovicsnak, vagy a tavasz végén Bódinak, viszont egész szezonban ott volt a legjobb 3-4 játékosunk között. Huszonhat mérkőzésen játszott, lőtt három gólt, a kiegyensúlyozott teljesítménye miatt én őt választom a teljes szezon legjobbjának.

Redboy választottja: Aleksandar Jovanovic

Az én jelöltem Aleksandar Jovanovic, ugyanis ő egész szezonban hozott egy jó teljesítményt és azt szinten tartotta szemben Bódival, aki szintén nagyon jól játszott tavasszal, de szerintem ennek kapcsán az egész szezont kell értékelni.

Sammy választottja: Dusan Brkovic

Egész szezonban meghatározó volt a védelemben és a csapatban is. Sérüléséig oszlopos tagja volt a védelemnek.

Vadmacska választottja: Bódi Ádám

Lehet sokan nem fognak egyetérteni a döntésemmel, de hosszas megfontolás után Bódira esett a választásom. Igaz, nem kapott sok lehetőséget ebben az évben, de azon a pár mérkőzésen, amin szívvel-lélekkel játszott sokkal meggyőzőbb volt, mint más játékosaink, akik egész szezon során nem tudtak maradandót nyújtani. Gyönyörű gólok, kiváló teljesítmény… Ezektől nem tudok eltekinteni. Pár hónap alatt igenis tett hozzá annyit a csapat teljesítményéhez, ami számomra elég meggyőző ahhoz, hogy a szezon legjobbja legyen. Szóval ez a véleményem. Nehéz volt a döntés, mert a szezonban nem volt igazán kiemelkedő játékos, de Bódi Ádám szerintem teljesen megérdemelné ezt a kitüntetést.

Látens választottja: Korhut Mihály

Bár szintet nem lépett idén se, mert a könnyelműségek, helyezkedési hibák még továbbra is a minimálisnál többször csúsznak be. Ettől függetlenül a legkiegyensúlyozottabb egész szezont nézve ő volt. Igazán jó előre játékunk csak akkor van, ha jól játszik és mehet is előre, azaz igen fontos a szerepe támadásban, Valamint rengeteg labdát szerzett, s díjazom nála a vállalkozószellemet. Nem tudom lesz-e ennél jobb, ha az NB1-ben játszik.

Amint az látható, köztünk, szerkesztők között sem volt teljes egyetértés azzal kapcsolatban, hogy ki volt a legjobb idén. Nyolcan összesen öt különböző játékost neveztünk meg, de hárman Vargát, ketten pedig Bódit láttuk a legjobbnak. Így tehát még semmi nem dőlt el ennél a kategóriánál.

Harmadik kategória: Olvasók szavazatai

A végső döntést tehát rátok bíztuk, hiszen ebben a kategóriában osztottuk ki a legtöbb pontot. Az első helyen végző játékos 75 pontot, a második 50-et, a harmadik pedig 25-öt kap ebben a kategóriában. Ez a szavazás több, mint egy hétig tartott, és közel 600 szavazat érkezett, amit nagyon köszönünk! A végeredmény rettentően szoros lett, már-már drámai végeredményt hozott, hiszen mindössze KETTŐ szavazat döntött az első és második helyezett között.

szezonlegjobbjaszavazas

Ezt a hajszálnyi előnyt végül Varga József tudta megkaparintani, méghozzá Bódi Ádám előtt. A harmadik helyre Dusan Brkovic futott be, de ő sem maradt olyan sokkal le. Ők hárman osztozkodnak tehát az összesen 150 ponton 75-50-25 arányban. Annyit elárulhatunk, hogy mivel ti nem láttátok a szavazás alakulását, így nem tudhattátok, hogy napról napra hogy állt a verseny. Nos, elmondható, hogy Varga Józsi rajt-cél győzelmet aratott, hiszen mindvégig ő állt az első helyen, kezdetben még jóval nagyobb fölénnyel, megelőzve Brkovicot és Bódit. Az utolsó pár napban viszont Bódi Ádám őrületes hajrába kezdett, előbb lehagyta Brkovicot, és az utolsó nap kezdetén már csak 10 szavazat volt közte és Varga között, de utóbbi előnye kitartott a végéig.

  • Első helyen végzett, és 75 pontot kapott: Varga József
  • Második helyen végzett, és 50 pontot kapott: Bódi Ádám
  • Harmadik helyen végzett, és 25 pontot kapott: Dusan Brkovic

Végeredmény

Összegezzük hát a pontokat. Összesen 350 ponton lehetett osztozkodni, ebből alakult ki a végső eredmény.

c3b6sszesc3adtettvc3a9geredmc3a9ny

A győztes tehát Varga József, így nem csak a Zilahi-díjat kapta meg idén, hanem nálunk is ő lett a legjobb játékos, ezúton is gratulálunk neki! Ahogy azt már jeleztük, szeretnénk átadni a számára egy egyedi, névre szóló trófeát, illetve egy rövid interjút készíteni vele, erre remélhetőleg minél hamarabb sort tudunk keríteni. Köszönjük mindenkinek a részvételt, remélhetőleg jövőre is hasonló aktivitást mutattok majd a szezon legjobbja szavazásnál.

 lokibloghc3b3napjc3a1tc3a9kosaifinal