LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Jegyeket, bérleteket!

A mai napon sajtótájékoztató keretében mutatták be a 2016/17-es szezon bérleteit: bár sokan inkább egy-két új labdarúgó bemutatására vágynának. Ennek ellenére az új bérletvásárlási opciók végre szurkolóbaráti megfontolással kerültek kialakításra, és persze volt még szó arról is, mi a helyzet átigazolási fronton. Sajtótájékoztatón jártunk, rövid beszámolónkat olvashatjátok.

A Nagyerdei Stadionban Szilágyi Sándor, Szima Gábor, Páll László és Krecz Tibor állt az újságírók rendelkezésére. Mint megtudtuk, ez a sajtótájékoztató elsősorban az új bérletárak ismertetése, a szurkolói közösség mérkőzésekre vonzásának céljából jött létre, később lesz külön tájékoztató, ahol például bemutatják majd eddigi igazolásainkat is. A hivatalos honlapon olvasható dokumentáció közhírré tétetett Szima Gábor által, melyek közül a legfontosabbak a következők:

  • A jegyárak változatlanok maradnak.
  • A bérletárak a VIP árakon kívül 20-30%-kal csökkentek.
  • Ismét visszatér a nyugdíjasbérlet.
  • Két szektort kineveznek családi szektorrá, a családi bérlet 4000 (10-16 év között) és 6000 (felnőtt) forintért kaphatóak.
  • Szükség van a fanatikus szurkolókra: a kapu mögött 14 ezerről 10 ezerre csökkent a bérletár.
  • A kerekesszékesek ingyen, kísérőik 1000 forintért nézhetik a mérkőzéseket.
  • 10 éves kor alatt ingyenesek a találkozók.
  • A VIP-ben helyet foglalók számára folyamatosan színvonalnövelésre törekednek.

Körülbelül 20 hazai találkozóval számol az üzemeltető, 17 NBI-es találkozó, legalább 2-3 EL meccs és legalább negyed- vagy elődöntő a Magyar Kupában. Amennyiben ez megvalósul, a kapu mögötti szektorba szóló bérletekkel egy meccs 500 forintos árral lehet számolni, ami meglehetősen kellemesen hangzik. Hétfőn 10 órától lehet bérletet vásárolni, a korábbi bérletesek július 17-ig, az első NB I-es mérkőzésünkig válthatják meg bérletüket a korábbi helyükre.

Elhangzott, hogy szükség van a szurkolókra, a nézőkre, remélik, hogy minél többen élnek a bérletvásárlási lehetőséggel. Főleg annak tükrében, hogy több mint 25.000 személy birtokol stadionkártyát, mellyel kényelmes a jegyvásárlás és használatukkal a torlódások nem csak a pénztárakban, hanem a stadionban a sörcsapoknál is elkerülhetővé válnak.

Elhangzott, hogy a válogatott szereplése nagyon jót tesz a magyar labdarúgásnak, Korhut Mihály sem vallott szégyent, érdemes megvizsgálni Dárdai és Bernd Storck munkáját. Ahogyan az is jót tesz, hogy a Nagyerdei Stadion nem csak a focira összpontosít: lesz itt Campus fesztivál, Virágkarnevál, Egyetemi nyitógála – ezt már Páll László közölte. A stadion minden négyzetméterét sikerült kiadni és egyre közelebb a Loki söröző megnyitása is.

sajtt

Szóba került a válogatott jó és a Loki kevésbé jó teljesítménye. Szima Gábor hangsúlyozta: nem a futómennyiséggel van gondunk, hanem három dologban kell javulnunk:

  • taktikai repertoár,
  • dinamikusság,
  • tudatosság.

Utóbbit többször is kiemelte: a tudatosságnak köszönhető, hogy Korhut nem vallott szégyent Portugália ellen, pedig az azt megelőző utolsó tétmérkőzését április 30-án játszotta. Ez a tudatosság kellene nekünk is – minden szavával egyetértek. A költői kérdés továbbra is az, mint a korábbi szurkolói ankétokon: mit teszünk annak érdekében, hogy mindez meg is valósuljon?

A Szilágyi Sándor – Róka Géza váltásról annyit közölt a többségi tulajdonos, hogy azt a városi közgyűlés már megszavazta, hétfőn a DVSC közgyűlésén kell kimondani a végleges döntést. Szilágyi Sándor ezt követően nyugdíjba vonul, de 15 éves tapasztalatára továbbra is számít majd a DVSC.

Az átigazolásokkal kapcsolatos kérdésnél többször is hangsúlyozásra került, hogy „nagyon nehéz helyzetben vagyunk”. A külföldi játékosok korlátozása (egyszerre 5 lehet a pályán, nálunk viszont jelenleg már 6 ilyen labdarúgó van), a kevés minőségi magyar játékos borsos ára (250-300 ezer euros árak) nem könnyíti meg a dolgunkat. Előbbire vonatkozó érkezés még nincs kizárva, utóbbit viszont semmiképp sem engedhetjük meg magunknak. Példának okáért egy fiatal jobbhátvédet is megkeresett a klub, akinek még az NB I-es rutinja sem kimagasló, az ő megszerzése 500.000 euroba került volna. (A helyszínen ez nem hangzott el, mi viszont Botka Endrére gyanakszunk.) Kérdés, hogy a jelenlegi keretünk mire lesz képes a következő szezonban.

Mielőtt az átigazolásokkal kapcsolatos fekete fellegek körénk gyülekeztek volna, Krecz Tibor gyorsan leszögezte: a válogatott menetelése, a Loki nemzetközi kupás megmérettetése és az, hogy 24 nap alatt júliusban 4 hazai mérkőzést is játszunk (amennyiben várhatóan, átjutunk san marinói ellenfelünkön) bizakodásra ad okot. Óriási szezonkezdet lehet ez – de ennek érdekében szükség van a szurkolókra is.

A DVSC és a LokiBlog is arra bátorít mindenkit, hogy vásároljunk bérletet, ezzel is segítve klubunkat. A szerkesztőink véleményeit pedig meghallgathatjátok az idény kezdetén felvett, szokásos Loki podcast adásunkban.

Hajrá Loki!
csibu