LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nekünk most kezdődik igazán

dsc_0084_custom_Bár már a harmadik fordulójához érkezett az idei bajnokság, a Loki számára csak most kezdődik igazán. A héten edzőváltáson estünk át, ráadásul igazoltunk is, márpedig Kondás Elemér hétfői távozása új lendületet adhat a csapatnak, és bár több kulcsemberünk hiányozni fog vasárnap, a frissen feljutott Gyirmót még így is ideális ellenfél lehet a felzárkózás megkezdéséhez.

Aligha gondolta volna bárki is, hogy az egymás elleni mérkőzésnek a Gyirmót fog kedvezőbb helyzetből nekivágni, márpedig jelenleg ez a helyzet. Míg a Loki két csalódást keltő eredményt ért el a Paks és a Vasas ellen, a kék-sárgák valószínűleg nem bánkódnak az MTK és a Mezőkövesd ellen szerzett egy-egy ponttal. Nem meglepő tehát az edzőváltás nálunk, Herczeg András pedig -ha csak beugróként is- jó választás lehet utódként. A teljes stáb lecserélése mellett a játékoskeretünk is módosult kissé, csütörtökön leigazoltuk a PAFC kapusát, Braniszlav Danilovicsot, aki akár azonnali segítséget is jelenthet.

A Gyirmót sem tétlenkedik, tegnap esti hír, hogy megszerezték a Thaiföldről hazatérő ex-MTK-s Csiki Norbertet, akinek a kék-fehér időszakában voltak jó meccsei. Az újonc keretében egyébként is hemzsegnek az NB1-es múlttal megáldott játékosok, csak elvétve találni egy-egy új arcot. Az új szezonra így aztán nem is változtattak sokat a csapaton, az örök vándorló Filkor Attila ezúttal Újpestről érkezett szabadon igazolhatóként, Sallói Dánielt pedig Amerikából szerezték meg kölcsönben. Ők is átestek egy edzőváltáson, de már a szezon előtt: a feljutást kiharcoló Bene Ferenc helyét Urbányi István vette át.

loki-gyirmót

Ahogy a bevezetőben már volt szó róla, továbbra is sok kulcsemberünk bajlódik sérülésekkel, így Holman Dávid, Szakály Péter és Varga József sem állhat Herczeg rendelkezésére, ezért pedig a középpályán meglehetősen szűkültek a variációs lehetőségek. Mészáros Karol vélhetően megoldja a jobb oldalt, bal szélre pedig ott van a hektikusan szereplő dr. Horváth Zsolt, középen azonban vélhetően a Tisza-Sekulics kettősnek kell majd kezdenie. Előbbinek mint tudjuk nem ez a legjobb posztja, utóbbi pedig eddig nem nyújtott maradandót, úgyhogy nagy kérdés, hogy ezúttal hogy fogják megoldani a feladatukat. Rajtuk kívül még Djelmics jöhet szóba a pálya középső harmadában, esetleg a bal szélre Ferenczi is beszállhat, de egyikőjük sem tűnik nagy erősítésnek… A védelemben szerencsére felépült Jovanovics és Korhut is, így a megszokott négyes állhat össze ismét, méghozzá vélhetően egy új kapus előtt. A szezon elején Radosevics az EL-ben, míg Verpecz a bajnokságban kapta meg a lehetőséget a bizonyításra, de egyikőjük sem nyújtott kiemelkedőt, így amennyiben Danilovics állapota megengedi, alighanem az ő nevével fog ezúttal kezdődni az összeállításunk. A képességei neki megvannak a feladathoz, de nagy kérdés, hogy két nap alatt mennyire tudott összecsiszolódni a védelemmel. A csatársorban szintén vérszegények vagyunk (ami mondjuk nem újdonság..), Takács Tamás helye gyakorlatilag biztos a kezdőben, mellette Castillion és Kulcsár jöhet szóba, de mindketten csak amolyan töltelékként.

A Gyirmótnak egy igazi hiányzója van, Vass Patrik az előző mérkőzés elején szenvedett sérülést, ő most sem áll majd a csapata rendelkezésére. A kapuban a veterán Sebők Zsolt, a védelemben a Lázár, Lengyel, Balogh Béla, Présinger négyes kezdhet, előttük pedig Kiss Máté szűrheti a Loki-támadásokat. A középpályán Madarász, Filkor, Sallói, és a Vass helyére bekerülő Nagy Olivér játékára van a legnagyobb esély, míg egy szem előre tolt ékként Simon Andrásra eshet a választás. A kék-sárgák idén eddig két gólt szereztek, Vass Patrik és Lengyel Dániel találtak be a Mezőkövesd kapujába.

A találkozó vasárnap 18:00-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, elvileg az M4Sport.hu-n lehet majd követni élőben.

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)