LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: DVSC – MTK

A szombati DVSC – MTK bajnoki 1-1-re végződött, most pedig lássuk, hogy a számok mit mutatnak, azaz következzenek a mérkőzés statisztikái.

mtkinstat2

A statisztika nagynak mondható hazai fölényt mutat, még ha ez a pályán nem is feltétlenül látszott meg helyzetekben. Ami feltűnő, és úgy tűnik, hogy néhány edzés után változást tudott elérni egy valamiben Pontes: a passzok száma. Bemutatkozó interjúján leszögezte, hogy egy sokat passzoló együttest szeretne látni a pályán, és ez a számok alapján meg is valósult már az első meccsen. Igaz, tegyük hozzá, hogy a passzaink igen magas százaléka csupán labdajárató, oldal és hátra passzok voltak. Ha a kulcspasszok számát, és az ezzel járó helyzetkialakítások számát tudnánk növelni, akkor lennénk jók.

mtkinstat3

Jovanovicsot mi magunk gyengének éreztük, az InStatnál viszont ő kapta a legmagasabb pontszámot. Ez adódik abból, hogy rendkívül pontosan passzolt, illetve hogy az összes párharcát megnyerte. Csakhogy utóbbiból azért elég keveset (hatot) vállalt, míg a passzai nagy része a már előbb is említett módon nem voltak kockázatos átadások.