LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mikor, ha nem most?

Komoly erőfelmérő vár Leonel Pontesre és együttesére, hiszen ezúttal idegenben, méghozzá a Videoton otthonában kell helyt állnia a csapatnak. Az első két meccse nem sikerült jól a portugál trénernek, de óva intenénk mindenkit, hogy máris pálcát törjünk a mester feje fölött. Egyrészt Kondást hat évig megtűrte a közeg, akkor az új trénert ne köpködjük már két meccs után. Másrészt látszik, hogy rengeteg hiányossága van a gárdának, amiről szintén nem az új szakvezető tehet. Egyik ilyen a számtalan hiányposzt, főképp a csatársorban fellelhető minőséghiány, illetve a pocsék erőnlét, ami szintén az előd „munkájának” gyümölcse.

vlb

Annyiban lesz más ez a meccs, mint a két hazai találkozó, hogy most nem mi leszünk az esélyesek, és vélhetően nem is mi fogunk kezdeményezőbben fellépni. Az MTK és a Haladás ellen nekünk kellett (volna) dominálni, birtokolni a labdát, helyzeteket kialakítani, míg a vendégek masszívan visszahúzódtak, és kontrákkal próbáltak operálni. Ezzel látványosan nem tudtunk mit kezdeni, pontosabban tudtunk, mert meg voltak a helyzeteink (különösen a szerdai meccsen játszottunk egy látványos első 35 percet), a befejezésekkel viszont továbbra is hadilábon állunk. Vasárnap viszont fordul majd a kocka, ugyanis a Videoton fog vélhetően kezdeményezően fellépni, nem engedhetik meg ugyanis az újabb pontvesztést. Ha lehet mondani, ellenfelünk még nálunk is pocsékabbul kezdte a szezont, eddigi két győzelmüket hozzánk hasonlóan a két újonc ellen gyűjtötték be, kikaptak viszont a Diósgyőrtől, a Vasastól (mindkettőtől hazai pályán), illetve az MTK-tól legutóbb, Pakson pedig döntetlent játszottak. Az eredménysor kísértetiesen hasonló a miénkhez.

Fehérváron már-már hagyományosan új trénerrel vágtak neki a szezonnak, ezúttal a norvég Henning Berg kapott bizalmat Garancsi Istvántól, a korábban a Legia Varsót trenírozó kopasz tréner eddig adós maradt a jó eredményekkel, bár a nemzetközi kupában a Vidi jutott legtovább a magyar csapatok közül, egészen a harmadik körig meneteltek, és a dán Midtjylland csak hosszabbítást követően tudta búcsúztatni a tavalyi ezüstérmest. Ezzel párhuzamosan a bajnokságban viszont nem jönnek a győzelmek, és a korán összeszedett nagy hátrány hamar kiírhatja őket a bajnoki címért folytatott versengésből. Igaz, tavaly is pocsékul kezdte, de az össze-vissza körbeverésnek köszönhetően egy mérsékelt tavasz elég volt, hogy simán begyalogoljanak a második helyre. Érzésem szerint ezzel idén sem lesz gondjuk, de legrosszabb esetben is a dobogó harmadik foka meglesz a Videotonnak. Bár alighanem ennél merészebb álmokat szövögetnek, ilyen költségvetéssel azért minimum a bajnoki címért kellene versenyben lenniük a Fradival…

vidiloki

Mindkét csapatnak sok hiányzója van, nálunk például már úgy tűnt, hogy Szakály visszatérhet, de a hét elején ismét megsérült, így ki is hagyta a szerdai mérkőzést. Nem tudni, hogy mennyire komoly a baj, de sokat nem tennék rá, hogy vasárnap látjuk őt a pályán, alighanem a szeptemberi mérkőzésekre lesz ő ismét bevethető. Ugyanez a helyzet Holman Dáviddal is, aki papíron már felépült, de szerintem nem fognak vele kockáztatni. Takács Tamás az MTK ellen sérült meg, egyhetes kihagyást diagnosztizáltak neki, így az egyetlen épkézláb csatárunk sem lesz bevethető. A Vidinél is hiányzik azért jó néhány kulcsember, Stopira, Pölöskei, Simon és Oliveira is kihagyták a hétközi mérkőzést.

Külön pikantériája lesz az összecsapásnak Braniszlav Danilovics és Bódi Ádám szerepe: a két játékos az előző szezonban még fordított leosztásban lépett pályára a Videoton – DVSC mérkőzésen, kettejük közül viszont nyilván Bódi Ádám váltása a fájóbb, legalábbis a számunkra. Saját nevelésű középpályásunk hosszú évek után váltott csapatot, és láthatóan nem is sikerült eddig pótolnunk őt. Ezzel szemben Danilovics csak kölcsönben volt egy évet Fehérváron, és Kovácsik személyében van egy jó képességű kapusa a Vidinek.

Vasárnap este nyolckor kerül sor a Videoton – DVSC mérkőzésre, a székesfehérvári stadion felújítása miatt továbbra is Felcsúton játssza mérkőzéseit a Vidi, így ezt az összecsapást is természetesen ott rendezik. A játékvezető Iványi Zoltán lesz, és őszintén reméljük, hogy végre minimum pártatlan bíráskodást látunk majd, mostanában ugyanis többet tévedtek a játékvezetők az ellenfeleink javára. Természetesen lesz élő közvetítés is, bár mi ezúttal nem jelentkezünk rádiós közvetítéssel, de az M5-ön élőben követhető lesz az összecsapás.