LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ismét harc a pontokért

Három futballmentes hétvége után ismét útjára indul a labda a magyar futballpályákon, a Loki is ismét harcba száll a pontokért. Változások tucatját láthatjuk majd a pályán, de vajon a játék minőségében sikerült előrelépni? Az Újpest ellen kiderül.

dvscute

Kiváló erőfelmérő lehet számunkra a szombati összecsapás a Nagyerdőn, hiszen a Videoton elleni csúfos kiütés után a vezetőedző, Leonel Pontes azonnali változásokat sürgetett. Így voltak távozók és érkezők is egyaránt, így azt hiszem nem követek el nagy hibát azzal, ha azt mondom, kis híján teljes vérátömlesztésen esett át a hajdúsági gárda. Többen is távoztak a korábbi évek húzóemberei közül és a legfontosabb kérdések között van, hogy mennyire sikerült ezeket a játékosokat pótolni. Tisza Tibor Nyíregyházára, Korhut Mihály az izraeli bajnok, Hapoel Beer Shevához igazolt, valamint a Videoton által körbeudvarolt Varga József végül beadta a derekát a székesfehérvári alakulatnak. Az ő elvesztésüket valóban fájó volt feldolgozni (Bódiét sem volt könnyű), de voltak olyanok is, akikért nem igazán hullajtottunk könnyeket. Így például Kulcsár Tamás Vasasba való eligazolása okozott kellemes meglepetést, majd jött Kertész Tamás és Ludánszki Bence, akiknek a tandemje egészen Kaposvárig vitte őket immáron végérvényesen. A nyáron szinte a semmiből igazolt Bokros Tibort pedig hazaengedték a Balmazújvároshoz egy kölcsönszerződés keretén belül.

Szerencsére érkeztek is szép számmal játékosok, hiszen kis túlzással több történt az átigazolási időszak utolsó két napjában, mint az utóbbi években együttvéve. A sort nyitotta a főleg támadó poszton bevethető 27 éves Könyves Norbert, aki a Vasastól igazolt a cívisvárosba. A vajdasági játékos az MTK és a Paks színeiben is játszott korábban és elég számmal termelte a gólokat. Őt követte a korábban CFR Kolozsvárnál és OH Leuvennél is játszó 26 éves nigériai Derick Chuka Ogbu, akit szintén csatárposzton lehetett volna számításba venni, de Hahota füzetbe illően kerekedett úgy a történet, hogy gyakorlatilag nincs vele érvényes szerződésünk sérülése miatt. (A dvsc.hu azért biztos, ami biztos, a keretünk játékosaként jelzi – akkor most mi is történik pontosan?) A távozó Varga Józsi helyére érkezett a román 27 éves Ioan Filip az FC Viitorul csapatától. Korábban az Otelul Galati mezében már román bajnok is volt és a Bajnok Ligája csoportkörében is szerepelt. Őt követte abszolút meglepetésként a 31-szeres irányító középpályás, Tőzsér Dániel, aki Angliából, a Queens Park Rangersből tért haza nevelőegyütteséhez. Rajta kívül a korábbi győri Völgyi Dániel jött szabadon igazolható státusszal, hiszen szerződést bontott előző kenyéradójával, a Gyirmóttal. Az ő feladata nem meglepően Korhut Mihály pótlása lesz, amihez a képességei megvannak és reméljük meg tudja mutatni ezt élesben is. Végül már-már váratlanul, de még beesett egy 25 éves ukrán bal oldali támadó, Ivan Bobko, aki legutóbb a Metalist Harkiv együttesében játszott, de miután csapata kis túlzással megszűnt, ő is új csapatot keresett magának. A ballábas játékos a Chernomorets Odessza csapatával korábban megjárta az Európa Liga csoportkörét, mi több, tovább is jutottak a PSV, Ludogorets Razgrad és Dinamo Zagreb alkotta csoportból. Reméljük ezek az igazolások erősítésnek bizonyulnak.

Ellenfelünknél, az Újpestnél már nem volt ilyen nagy mozgás átigazolás terén, ugyanis ismét büntiben vannak a lila-fehérek, hiszen több eljárás is folyik ellenük. Így a nyár elején az MTK-tól igazolt Cseke Benjámint és Nagy Tibort, valamint az Atalantából megszerzett Kecskés Ákost tudják érkezőként felmutatni. Ez azonban nem feltétlen hátrány, hiszen Nebojsa Vignjevic csapatának erőssége lehet az összeszokottság szemben a Lokival, ahol viszont még kell bizony jó néhány forduló, hogy az összhang megmutatkozzon a gyepen is. Igaz, volt most 3 hét szünet, amelyben a munkáé és a taktikai eleméké volt a főszerep, éppen ezért reméljük, hogy minél többet vélünk majd felfedezni ezekből. A pauza ideje alatt egyébként mindkét fél játszott felkészülési meccset is és ebből a cívisek jöttek ki jobban, hiszen Pontes mester csapata nagy csatában 2-1-re nyert a Mezőkövesd ellen, míg a lilák 5-0-ra kikaptak a Kispesttől.

lokiute

Ettől függetlenül nem kérdés, hogy helyezéstől függetlenül csak a győzelem lehet a célunk szombaton, még akkor is, ha az Újpest jelenleg a 4. helyen található, hárommal megelőzve minket. Tavaly a bajnokságban kétszer 1-1-es döntetlen, valamint egy 1-0-ás győzelem volt ennek a párharcnak a mérlege a mi „javunkra”. Talán most sem csodálkoznánk, ha nem egy gólzáporos mérkőzést látnánk. Azon már annál inkább, ha kikapnánk a fővárosi gárdától. Sérültjeink visszatérhetnek (Szakály, Holman, Takács), a megbízható, meglévő játékosainkkal kiegészülve (Brkovic, Mészáros, Danilovic) és az új igazolásokat hozzájuk csapva (Tőzsér, Filip, Völgyi) vállalható kezdővel vonulhatunk pályára. Az ellenfél széljátékának kikapcsolása kulcsfeladat lehet, ha nem akarunk gólt kapni, az előrejátékban pedig Holmannak kell gatyába rázni önmagát és a támadó szekciót. Reméljük mindez sikerül majd játékosainknak.

A szombaton, 18 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Bognár Tamás lesz, az M4 Sporton élőben követheti, aki nem tud kilátogatni a Nagyerdőre. Pontes eddigi mérlege nem dicsőséges, a nézők pedig már eleget böjtöltek, hogy végre gólokat, szép, vállalható játékot lássanak, itt az ideje bizonyítani újaknak és régieknek egyaránt!
Hajrá Loki!