LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nehéz mérkőzés előtt

eppNem áll meg az élet a Loki háza táján, a szerdai Kupa-búcsú után szombaton már a Groupama Arénában vendégeskedünk a Fradi ellen. Egyik csapat sincs eget verő formában, a mérkőzés esélyesei azonban így sem mi vagyunk. Egy esetleges bravúrral viszont akár utol is érhetnénk ellenfelünket a bajnoki tabellán…

Bár az Újpest ellen végre megszerezte első győzelmét a Pontes-gárda, a hétközi győri fiaskó újra bebizonyította, hogy időre van még szüksége ennek az új csapatnak. Szerencsére idén egyetlen klub sem tudott ellépni jelentősen a mezőnytől (pontosabban csak a Vasas, velük pedig még mindig úgy számolok, hogy előbb-utóbb el fognak fogyni), így továbbra is megvan minden esélyünk egy év végi jobb helyezésre. Ahogy már a bevezetőben is említettem, a második helyezett Fradi is egy győzelemre van mindössze, igaz, ha minden rosszul alakul, akár a kilencedik helyre is visszacsúszhatunk a hétvégén. Ez a szoros tabella abszolút kedvez nekünk jelen helyzetben, de ha valóban nemzetközi helyekért szeretnénk harcban lenni, nem szabad nagyon leszakadnunk, nem bízhatunk csak a jó tavaszi szereplésben.

Nem sokan gondoltuk volna, de az új szezonban bizony a Fradi is bőven bukdácsol. Thomas Doll alakulata ennek eredményeképpen már öt ponttal marad el a Vasastól, utóbbi öt meccséből mindössze a tökutolsó Gyirmót ellenit tudta behúzni egy vérszegény egy-nullával. Kicsit nekem edző buktató szaga van a dolognak, ez tesz valamelyest bizakodóbbá a meccs előtt, bár lehet, hogy ellenünk felszívják magukat a játékosok. Leginkább a védelemre lehet náluk panasz, az eddig bekapott kilenc gól nem mondható kevésnek, pláne ha hozzátesszük, hogy tavaly ilyenkor mindössze háromnál jártak…

screenshot-infografika-nso-hu-2016-09-16-20-07-39

Ahogy Csibu is írta a kupameccs összefoglalójában, Szilvási sajnos nem nyújtott meggyőző teljesítményt, így a védelmünk újfent a Nagy Zoli – Brkovics – Mészáros – Völgyi négyessel állhat fel, mögöttük pedig Danilovics helye megkérdőjelezhetetlen. A középpályára bekerülhet Bobko, aki az eddigi fellépésein jobbnak tűnt, mint Ferenczi, lassan pedig ideje lesz beépíteni őt a kezdőcsapatba is. A Tőzsér – Filip – Szakály – Holman négyes helye nagyjából megkérdőjelezhetetlen, maximum Szakály formájával lehetünk elégedetlenek, de úgy néz ki, hogy Pontes ugyanúgy bízik benne, ahogy az elődei is. Csatárként alighanem ezúttal is Takácsra számítunk majd, neki jelenleg nem igazán van alternatívája.

A Fradi vélhetően nem változtat majd sokat a csapatán, bár Doll mester szerint Gerának és Lovrencsicsnek is vannak fizikálisan gondjai, vélhetően mindketten ott lehetnek ellenünk is a kezdőcsapatban. Elől Böde idén is megtartotta góllövő cipőjét, négy találattal egyelőre harmadik a mesterlövészek rangsorában, rá mindenképpen oda kell majd figyelnünk.

A mérkőzés szombaton 20:30-kor kezdődik, az M4 Sporton élőben közvetítik. A játékvezető a veteránnak mondható Szabó Zsolt lesz, az ő ténykedése mellett kaptunk ki tavaly hazai pályán három-nullra a zöldektől, reméljük, ezúttal több szerencsét hoz nekünk.

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)