LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Megfékeznénk az éllovast

Az OTP Bank Liga idei kiírása eléggé káoszos, ami főleg akkor mutatkozik meg a legjobban, ha rápillantunk a pillanatnyi tabellára. Ekkor látjuk, hogy óriási meglepetésre az a Vasas vezet immáron négy ponttal a Haladás és a Videoton előtt, amelyik tavaly kis híján elhagyni kényszerült a legmagasabb osztályt. Ezt a csapatot kellene a jelenlegi hetedik helyezett DVSC-nek megállítania hétvégén, ami nem tűnik lehetetlen küldetésnek, hiszen három csapatnak idén már sikerült megtréfálnia az angyalföldieket.

dvsc-vasas-csakfoci

Visszatérve ellenfelünkre, kétségkívül kísértetiesen hasonlít a Leicester City sikertörténetére a tizenharmadik kerületiek eddigi ténykedése, akik elsőszámú kiesőjelöltként végül megnyerték a bajnokságot a ködös Albionban. Nos, az angyalföldi együttest jelenleg ez még nem „fenyegeti”, de az vitán felül áll, hogy nagyon egységes és kiegyensúlyozott csapat benyomását kelti Michael Oenning együttese, akik úgy fest, hogy egyelőre nagyon jól jönnek ki a körbeverésekből. Azonban ők sem verhetetlenek, amire már az előszóban is utaltam, hiszen az Újpestnek, a Haladásnak és a Gyirmótnak már sikerült legyőzni a piros-kékeket egyaránt 1-0-ra. Ebből is látszik, hogy ha a Loki le szeretné győzni a fővárosiakat, akkor bizony egy nagyon masszív ellenfélre számíthat, és a már unásig ismételt 120%-os teljesítményre minden bizonnyal szükség lesz az üdvösséghez. Ebben a tervében segítheti a vasutasok edzőjét, Leonel Pontest, hogy már számíthat a Paks ellenegy meccses eltiltását letöltő középső védőjére, Dusan Brkovicsra, így általa talán ütőképesebb lehet az idén már 18 gólt bekapó védőfalunk.

Az előjelek ugyanakkor nem sok jót ígérnek a hazaiak számára, hiszen ellenfelünk 3-2-re győzött egy meglehetősen fordulatos mérkőzésen az MTK ellen, míg a Lokomotív játékosainak beletört a bicskája a paksi atombunkerbe, hiszen csak egy pontot tudtak elhozni Tolna megyéből a friss igazolás, Róbert Vittek góljának köszönhetően. Ez azonban valljuk be már pozitívumnak számít, hiszen idegenben idén nem igazán brillírozunk, csupán borsodi ellenfelek (Mezőkövesd, Diósgyőr) ellen tudtunk győzni, így ezt az egy pontot is meg kell becsülnünk.

dvscvasas

Két játékos számára azonban minden bizonnyal átlagosnál pikánsabb lesz az előttünk álló 90 perc, hiszen Kulcsár Tamás és Könyves Norbert viccesen mondva helycserés támadást hajtott végre az átigazolási időszak utolsó napjaiban. Így a két támadó szellemű futballistának vélhetően nem lesz szüksége extra motivációra, hogy bizonyítson volt csapata ellen.

Két csapat legutóbbi mérkőzéseit böngészve elmondhatjuk, hogy a Lokit igencsak fűtheti a visszavágás vágya, hiszen a második fordulóban, idegenben 3-1-re kikaptak a cívisek, ami akkor Kondás Elemér hattyúdalának bizonyult. Holott a Nagyerdőn még az előző szezon tavaszi nyitányán Holman, Dr. Horváth, Sidibe és Bódi találatainak köszönhetően nagyon simán 4-0-ára intézték el az Oenning-fiúkat a lokisták. Napjainkban azonban utóbbi két játékos már nem a piros-fehérek sikereiért küzd, de reméljük nélkülük is tudunk hatékony és eredményes focit produkálni. Elnézve a korábbi eredményeinket azonban megállapíthatjuk, hogy eddig nem az volt a jellemző, hogy a Vasas győzni járt volna a Kálvinista Rómába és reméljük, hogy ez így is marad.

Még egy fontos információval tartozom: szombaton 17 óra 30 perctől fog kezdődni a találkozó és a mérkőzés játékvezetője Erdős József lesz, akit munkájában két asszisztense Tóth II. Vencel és Szalai Balázs fogja segíteni a Nagyerdei Stadionban.

HAJRÁ LOKI!