LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sorsdöntő (?) szezonzáró

049Sikerül-e győzelemmel búcsúzni az idei évtől? Leonel Pontessel kezdjük-e a tavaszi szezont? Kieső helyen telel-e a Loki? Ezekre a kérdésekre kap(hat)unk választ az őszi szezon utolsó bajnoki fordulójában, szombaton az Újpest ellen. Bár az edzővel szembeni ultimátumot tagadta Szima Gábor, mégis sorsdöntő mérkőzés lehet a találkozóból. Nem mellesleg, egy gőzelemmel kicsit nyugodtabban mehetnénk neki a téli alapozásnak is…

Gyakorlatilag hétről-hétre leírjuk a blogon, mennyire szükségünk lenne végre egy győztes mérkőzésre, hisz hetekkel ezelőtt a kieső zóna közelébe süllyedt a csapat. Immáron négy meccses nyeretlenségi szériát sikerült építenünk, ha pedig az utolsó két helyezett elleni győzelmeket nem számítjuk, utoljára pont az Újpest ellen tudtunk sikert elérni, még szeptember elején. Az is köztudott, hogy ez leginkább a gyatra helyzetkihasználásunkon múlik, mostanra a negyedik legkevesebb rúgott góllal büszkélkedhetünk, ilyesmire pedig elég rég nem volt példa, többek között a Mezőkövesd, valamint a kieső helyen tanyázó Diósgyőr is több gólt szerzett eddig.

Az Újpest is elég hányattatott őszi szezonon van túl, először az átigazolásokból zárták ki őket, majd a stadion építésével csúsztak meg, így jobb híján minket is Kecskeméten fognak fogadni. Így aztán annyira nem meglepő, hogy idén nincsenek versenyben a dobogós helyekért, mindössze egy hellyel és négy ponttal előznek meg minket. Még rosszabb a helyzet, ha a „hazai” pályán elért eredményeket figyeljük, az igazi otthon nélkül játszó lilák ugyanis a tizedikek a vonatkozó tabellán, kilenc meccsen mindössze két győzelemmel. Bár minket ezzel is megelőznek…

ujpestloki1617

Jó hír a csapat háza táján, hogy Braniszlav Danilovics játékra kész, így ezúttal nem kell Verpecz miatt aggódnunk a kapuban. Továbbra is sérült viszont Mészáros Norbert, hiányában így ismét Szatmári és Brkovics védekezhetnek a szerb hálóőr előtt. Völgyi helye is biztosnak tűnik a bal oldalon, Bobko sérülésével (és mai távozásával) gyakorlatilag konkurencia nélkül maradt. Más a helyzet a jobb oldali védő posztján, a szezon nagy részében Jovanovics játszott ebben a szerepben, legutóbb viszont Nagy Zoli kapott itt lehetőséget, vélhetően ismét ennél az opciónál marad majd Leonel Pontes. Jovanovics így ismét a középpályán szerepelhet majd Filippel, Tőzsérrel és Holmannal. Az egyetlen kérdőjel itt Szakály, akinek a játéka erősen kérdéses. Amennyiben csapatkapitányunk nem tudja vállalni a játékot, vélhetően Horváth Zsolt kaphat szerepet a bal szélen. Elől Vittek lehet az előre tolt csatárunk, lévén Chuka elég nagy lemaradásban van, a többiek pedig még a szlováknál is gyengébb formában vannak.

Az Újpestnél ezúttal nincsenek eltiltottak, sérültekből viszont akad pár, így Kálnoki-Kis és Hazard sem léphet ellenünk pályára. Ott lesz viszont Enisz Bardhi, aki a csapat gyenge szereplése ellenére is ontja a gólokat, hét találattal jelenleg második a góllövőlistán, rajta nem múlik a lilák jó szereplése.

A szezonzáró szombaton 15:30-kor kezdődik, az M4 Sport pedig élőben közvetíti. A találkozó játékvezetője Iványi Zoltán lesz, aki idén eddig egy döntetlennél, valamint egy-egy kiütéses győzelmünknél illetve hasonló vereségünknél bíráskodott.

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)