LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mozgalmas esztendő

Az év vége sok szempontból is a számvetések ideje, a DVSC idei évét összegző cikkünk majd december utolsó napjaiban érkezik, addig is viszont értékelnénk a LokiBlog 2016-os esztendőjét, mely igen csak mozgalmasra sikeredett.

lb16

Kezdjük mindjárt a legfontosabb eseménnyel, mely rögtön megbolygatta a blog életét: tavaly december 31-én értesültünk arról, hogy a korábbi otthonunknak számító Népsport befejezi működését, így kénytelenek voltunk gyors költözésbe kezdeni. Álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ezt alig több, mint két hét alatt véghezvisszük, pedig ez történt: 16 nap alatt szereztünk új domaint, tárhelyet, elkészítettük a jelenleg is használatban lévő dizájnunkat, és átmásoltunk közel 1000 cikket a régi oldalról. Nem volt kis meló, de megcsináltuk! Ezzel végre a magunk urai lettünk, önálló működésbe kezdett az oldal, nyugodtan kijelenthetjük, hogy szintet léptünk.

Még szintén januárban részt vettünk egy jótékonysági focitornán, ahol bár focitudásunkkal nem tettük le a névjegyünket, mégis jól éreztük magunkat, és ami a legfontosabb, hogy egy nemes ügyet támogathattunk. Amennyiben 2017-ben is megrendezésre kerül a Bánka-Rakaczki emléktorna, akkor ismét szeretnénk majd részt venni azon.

Február egy nagyon izgalmas időszak volt, ekkoriban bőven volt miről írnunk. Ismert, hogy ekkor vonta vissza a Tankcsapda a Loki-indulót, illetve ekkor készítettünk felmérést a nézőszámokról. Ez utóbbi a blog történetének egyik legnagyobb projektje volt, és joggal érdemelte ki Csibu cikke az év elemző cikke díjat az év végi gálánkon. Mindazonáltal sajnáljuk, hogy kérdőívünk fő mondanivalója nem jutott el az érintettekhez, és változást nem nagyon tapasztalunk a következő hónapokban.

Emellett egy olyan dologra is vállalkoztunk a tavasz elején, ami meghatározó volt a szezon hátralévő részében: Csibu az összes hazai találkozónkról jelentkezett élő rádiós közvetítéssel, és amikor tehettük, idegenbe is elutaztunk, így például az Újpest elleni, tévé által nem közvetített összecsapást több mint ezren hallgattátok nálunk – ráadásul egyedi közvetítés volt az, hiszen Csibu mellett Lucas is a kommentátorállásban foglalt helyet.

Március nagyon erősre sikeredett, ekkor jelent meg a legtöbb cikkünk egy adott hónapon belül – a 45 cikk azt jelentette, hogy átlagosan napi 1,5 cikket olvashattatok nálunk. Az élő közvetítések és videós összefoglalók mellett számos elemzőcikkünk született, melyek olvasottság tekintetében soha nem látott rekordokat döntöttek. Emellett néhány olvasónk társaságában vendégei lehettünk a Nagyerdei Stadion beléptetőrendszerét bemutató stadiontúrának, melyről szintén írtunk beszámolót. A blog életében vízválasztó „Támogass minket” felhívásunk is elképesztő volt, ezúttal is köszönjük mindenkinek a szóbeli és anyagi támogatást!

A bajnokság befejeztével tekintetünket a magyar válogatottra és a közelgő Európa Bajnokságra fordítottuk, hiszen arra vállalkoztunk, hogy a helyszínen tekintjük meg Marseilleben az Izland – Magyarország mérkőzést. Végül a szerkesztőgárdából öten vágtunk neki a hosszú útnak, melyről napi szinten jelentkeztünk beszámolóval. Életre szóló élményekkel gazdagodtunk, amit remélhetőleg felül tud majd múlni a jövőben egy BL túra valamelyik Loki meccsre…

Júliusban elkezdődött az új szezon, amely meglehetősen botrányosra sikeredett. A kínos EL-kiesést követően a bajnokságban is bukdácsoltunk, így végre megtörtént az, amire évek óta vártunk: Kondás Elemér távozott a csapattól. Az új bajnokság kezdetével elindult megújult tippjátékunk, a Tizenkettes is, amely már önállóan működik, automatikusan számolja a pontokat, és tippelni is egyszerűbb, mint a korábbi játékaink alkalmával. Sammynek hála ráadásul elkészült applikációnk is Androidra, így akár már mobilról is lehet tippelni.

Augusztusban elindítottuk a Rang-Adó podcast sorozatunkat felváltó Heti Hármas rovatunkat, melyben hetente foglalkozunk három DVSC-t érintő kérdéssel. Ebben a hónapban jelentkeztünk utolsó idei élő közvetítésünkkel, nagy színfájdalmunk, hogy az ősz során nem tudtunk több rádiós közvetítéssel jelentkezni, de sajnos technikai és privát okok miatt ez most így alakult. Csibu viszont már készül, tavasszal ugyanis visszatér, és ismét lesznek majd élő közvetítéseink.

Az ősz hátralévő része már „eseménytelenül” telt, a csapat gyenge szereplése miatt néha már mi is letargikus hangulatban voltunk. Említést érdemel még a két közönségtalálkozónk, melyeket a Paks és Haladás elleni idegenbeli meccsek idejére szerveztünk a Loki sörözőbe, és ha már az eredmény miatt nem is, de a társaság miatt mindenképp jó szórakozás volt ez a két alkalom, mindenképp tervezünk majd ilyet szervezni tavasszal is.

2016-ban ezzel a cikkel bezárólag 352 cikkünk jelent meg, ami az év végéig hátralévő cikkekkel együtt közel 365 lesz, ami statisztikailag azt jelenti, hogy átlagosan naponta egy cikkünk jelent meg. A költözésünk idejét éppen ezt a számot tűztük ki magunk elé, így mindenképp jó eredménynek tartjuk, hogy sikerült hoznunk ezt az átlagot. Reméljük, hogy nem csak mennyiségileg, de minőségileg is nektek megfelelő átlagot nyújtottunk cikkek terén.

Idén még jó néhány cikkel érkezünk, a hét végén szokásos, négyrészes videósorozatunkban az év top eseményeit elevenítjük fel, majd az év utolsó napjaiban a DVSC naptári évét is összefoglaljuk, valamint szilveszterkor jön a szintén jól megszokott bakiparádé. Emellett ahogy azt a legutóbbi podcast adásunkban is jeleztük, komoly meglepetésekkel is készülünk, amit egyelőre még nem tudjuk, hogy mikor valósítunk meg, de hamarosan, az egészen biztos. Tartsatok velünk 2017-ben is!