LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tűzközelben #3 – Csősz Richárd

Legújabb interjúsorozatunkban azokat a fiatalokat szólaltattuk meg, akik most kerültek fel a DVSC felnőtt csapatába, vagy kölcsönjáték után tértek vissza a felnőtt kerethez. A Loki kerete jelenleg meglehetősen szűkös, Leonel Pontes pedig többször is hangoztatta, hogy az arra érdemes fiatalokat gond nélkül beteszi a csapatba. Így tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy ezek a srácok most tényleg tűzközelben vannak, kérdés, hogy élnek-e a lehetőséggel. Harmadik alanyunk nem más, mint a korábban a Vasasban is megforduló, de aztán hazatérő védekező középpályásunk, Csősz Richárd.

csb

Viszonylag keveset tudnak rólad a szurkolók, mesélj kicsit arról, hogy hogyan lettél profi labdarúgó, hogyan jutottál el a DVSC felnőtt csapatáig?

Ötéves koromban kezdtem el focizni a DFK-nál, ami az óta már megszűnt. Utána játszottam a DVSC-nél és az Olasz Focisulinál majd pedig a Vasasnál is és újra itt vagyok a DVSC-nél három éve.

Milyen poszton játszol általában? Milyen stílusú labdarúgó vagy, inkább védekező, vagy támadó típusú?

Védekező középpályás vagyok és innen be is tudok lépni a támadásokba.

Hogy érzed, nyújt kellő fejlődési lehetőséget az NB III, vagy túl nagy a szakadék a harmadosztály és az NB II, illetve az NB I között?

Az NB III-ban sokat tudtam fejlődni, önbizalmat szerezni az edzéseken. Az első keretnél nagy iram van több párharccal és nagyobb fizikai terheléssel.

Milyen a kapcsolatod Leonel Pontessel, beszéltetek már? A portugál tréner többször is hangozatta, hogy szeretne helyi kötődésű fiatalokat beépíteni.

Igen beszéltem vele, és elmondta, hogy napról napra akarjak mindig többet, mivel Cristiano Ronaldo is munkamániás volt, és rengeteget edzett a csapatedzéseken kívül egyénileg és ennek is köszönheti a sikerét.

cs2

Mi az, amit erősségednek tartasz, és véleményed szerint miben kellene még fejlődnöd?

Erősségeimnek tartom a rúgótechnikámat, agresszivitásomat, a passzjátékot és a fejjátékot. Ennek ellenére sosem vagyok elégedett, hiszen mindenben szeretnék fejlődni.

Van példaképed a világ futballjából? Ha igen, ki?

A példaképem Arturo Vidal.

Van valami hobbid, amivel a futballon kívüli szabadidődet töltöd ki?

Igen, sokat szoktam dartsozni és Xboxozni.

Mik a rövid, illetve a hosszú távú céljaid?

Rövid távú célom, hogy bemutatkozhassak az NB I-ben a DVSC színeiben, amikor pedig lehetőséget kapok, azzal tudjak élni és jó teljesítményt nyújtani. Hosszú távú célom pedig, hogy válogatott legyek és külföldön legyek alapember egy top bajnokság csapatában.

cs1