LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Osváth Attila: Csak a teljesítményemre szeretnék koncentrálni!

Szakítva az eddigi interjúinkkal ezúttal egy relatíve újoncot szólaltattunk meg, annyi különbséggel, hogy ő nem saját nevelésű játékosaink egyike. Ettől függetlenül senkinek se legyen kétsége afelől, hogy tavasszal csapatunk nagy erőssége lehet, amit már rögtön bizonyított a Ferencváros elleni tavaszi nyitányon. Így könnyen kitalálható, hogy interjúalanyunk nem más, mint a Vasastól fél évre kölcsönbe érkező Osváth Attila. A válogatott kerettag futballista készséggel válaszolt nekünk a kezdetekről, a portugáliai edzőtáborról és bónuszként még értékelte a Fradi elleni döntetlent is.

278128_osvath_attila

Egy picit mesélj nekünk a kezdetekről. Hogyan lett belőled profi játékos, mielőtt a Vasasba kerültél, hol pallérozódtál?

Balatonfüreden kezdtem el kis koromban focizni. Később 13-tól 17 éves koromig a veszprémi utánpótlás és felnőtt csapatában játszottam, utána Balatonfüreden újra egy évet, majd Szigetszentmiklóson egy esztendőt töltöttem el és ezután kerültem a Vasashoz.

Bő másfél éve alapembere voltál az akkor még kiesés ellen küzdő Vasasnak, és teljesítményedre Bernd Storck is felfigyelt, aki behívott a felnőtt válogatott keretébe. Hogyan élted meg, hogy ekkor jött a súlyos sérülésed, ami miatt rengeteget kellett kihagynod, és a kapitánynak sem bizonyíthattál?

Természetesen rosszul érintett a súlyos sérülés, de sajnos el kellett fogadnom ezt a dolgot és vissza kellett térnem mihamarabb a pályára. Persze mindig mondják az emberek, hogy egy sérülés sose jön jókor, de nekem különösen rosszul jött, hiszen akkor volt esélyem a felnőtt válogatott kerettagságra hosszabb vagy akár rövidebb távon is.

A télen kölcsönbe érkeztél Debrecenbe, de a Vasasos „búcsúinterjúdban” kifejtetted, hogy nyáron szeretnél visszatérni a fővárosba. Ha úgy alakulnak a dolgok, hogy Debrecenben alapember leszel, és jól megy majd a játék, akkor sem gondolnád meg magad, és csak is a Vasasban képzeled el a jövődet? Tudjuk, hogy ez nem csak rajtad múlik, de tegyük fel, hogy a nyáron a DVSC ajánlatot tesz a játékjogodért a Vasasnak, ők pedig elfogadják azt…

Ez még a jövő kérdése, így nagyon nem is szeretnék még ezzel foglalkozni. Csak a teljesítményemre szeretnék koncentrálni, hogy megmutassam, igen is tudok jól játszani és segítségére tudok lenni a Lokinak, illetve hogy a szurkolók is meg tudjanak szeretni a játékom és a személyiségem miatt.

osvath_attila

Hogy látod a helyzeted Debrecenben a játék szempontjából? A posztodra ott van Aleksandar Jovanovic, ő viszont bevethető több poszton is. A te esetedben mi a helyzet ilyen téren? Csakis a jobb oldalon tudsz játszani, vagy adott esetben a hiányposztnak számító balhátvéd posztot is be tudnád tölteni nálunk?

Megvan a konkurencia minden posztra így a jobb oldali védő posztra is vagyunk többen. Nem csak Jovanovics, hanem Nagy Zoli is ott van, így meg kell küzdeni a kezdőbe kerülésért és ezen vagyok minden edzésen, hogy be tudjam magam verekedni akár hosszabb távon is a kezdőcsapatba. Ha úgy alakul és az edző is azt kéri, akkor természetesen tudok balhátvédet is játszani, de az elsődleges posztom a jobbhátvéd.

Leonel Pontessel milyen a kapcsolatod, milyen szakembernek tartod őt? A nekünk adott interjújában elmondta, hogy az ő kifejezett kérésére érkeztél, milyen szerepet szán neked a csapatban?

Jó kapcsolatot ápolok a vezetőedzőnkkel és kiváló szakembernek tartom őt. Én is azért érkeztem, mert a mester látott bennem potenciált és be is szeretném neki bizonyítani, hogy számíthat rám mindig minden körülmény között. Jobb oldali védő poszton számít rám és remélhetőleg jó teljesítménnyel bent tudok maradni a kezdőcsapatban.

Milyen volt a felkészülés a portugáliai edzőtáborban, hasznos volt erősebb ellenfelekkel játszani edzőmeccseket?

Jó volt nagyon az edzőtábor, ahol kiváló környezetben és szép helyeken jártunk és dolgoztunk. Mindenképpen hasznosak voltak ezek az edzőmeccsek, hiszen jobb olyan csapatok ellen játszani, akik elméletileg erősebb bajnokságba játszanak, mint mi, és bebizonyítani, hogy mi is tudunk olyan szinten futballozni, mint az ellenfeleink.


A dvsc.hu interjúja Osváthal

Van egyébként példaképed akár a magyar, akár a nemzetközi foci viszonylatában, akire felnézel?

Megmondom őszintén, nincs igazán példaképem, nem szeretnék másokra hasonlítani, mindig önmagam szeretnék lenni és bizonyítani az embereknek, akik követik a futball világát.

Hogyan értékelnéd a Ferencváros elleni megszerzett pontot?

Küzdős meccset játszottunk, a szurkolóknak lehet, hogy nem volt annyira élvezetes nézni a meccset, de a pályán küzdött a csapat és reméljük, hogy ez kifelé is látszott. Az egy pont az elfogadható, hiszen a Ferencváros ellen játszottunk, de nem vagyok teljesen elégedett, hiszen nem tudtunk gólt szerezni és emiatt kicsit hiányérzetem van.