LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #6

A 15. forduló végeztével ismét lezárult egy hárommeccses széria, azaz ismét rangsoroljunk az NB I csapatait. Nagy változások ezúttal sem akadtak a képzeletbeli tabellánkon, főleg az élmezőny betonozta be magát, az egyetértés pedig ezúttal is szemmel látható volt több csapat megítélését illetően is.

pr17186

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Videoton (1., 0, )

Mostanság nagy volt a feszültség az első számú bajnokaspiráns háza táján, amely az Újpest elleni meccsen csúcsosodott ki: 2-0-s előnyről buktak két pontot, de nem rajtuk múlt, hogy pont nélkül zárják az összecsapást. Úgy tűnik, hogy nincs minden rendben az öltözőn belül sem, de mindebből semmi nem látszott a legutóbbi, Mezőkövesd elleni mérkőzésükön. Jelenleg csak eggyel jobb gólarányuk miatt állnak az első helyen, legközelebb pedig hozzánk látogatnak, amely meccs mindkét csapat jövőjét nagyban meghatározhatja majd. Jelen pillanatban még mindig a fehérvári csapatot tartjuk a favoritnak.

2. Ferencváros (2., 0, )

A Fradi az utóbbi hetekben utolérte legnagyobb riválisát, és egy forduló erejéig még a listavezető pozícióz is elcsípte tőlük. Fontos volt a hétvégi, ellenünk aratott győzelmük, és a visszatérő ultrák is nagyot dobhatnak majd hosszú távon az eredményességükön. Nagyon szoros csata várható köztük és a Vidi között az első helyért, de pillanatnyilag úgy érezzük, hogy az összkép alapján nem ők a favoritok. Ettől függetlenül az sem lenne meglepő, ha télen ők fordulnának az első helyről.

3. DVSC (3., 0, )

Igazi erőfelmérő volt számunkra a szombati, Fradi elleni idegenbeli rangadó, és nem csak amiatt, mert az egyik bajnokesélyes otthonában kellett helyt állnunk, hanem az atmoszféra is nagy löketet adott a hazaiaknak. Szégyenkezni nincs okunk, megmutattuk, hogy nem véletlen és szerencse, hogy már hetek óta a dobogón állunk. A vereség ellenére nincs okunk szomorkodni, dolgozni kell tovább, hiszen vár ránk a következő erőfelmérő a Vidi ellen. Óriási mentális löketet adna a csapatnak, ha az utóbbi években az orrunk alá rengetegszer borsot törő Videoton meg tudnánk fricskázni.

4. Honvéd (4., 0, )

Lassacskán magára talál a címvédő is, igaz még közel sem egyenesedett ki teljesen a csapat, a hétvégén például őrült meccsen, az utolsó percekben fordították meg a meccset a Felcsút ellen, amivel pontszámban utol is értek minket. Sokat jelent Lanzafame játéka, aki mostanság egyedül húzza a csapat szekerét, de még mindig nem az igazi összességében a Kispest. Remélhetőleg idén be kell hogy érjék majd a negyedik hellyel, mert a harmadikat mi szerezzük meg.

5. DVTK (7., +2, )

Hárommeccses győzelmi szériát épített Bódog Tamás csapata, de csakúgy mint a szezon elején, most is a Balmazújváros elleni meccs rombolt le mindent: kínos vereséget szenvedtek „hazai pályán” az egyik kiesőjelölttől (érdekesség, hogy a Balmaz három győzelméből kettőt a Diósgyőr ellen aratott). Ennek ellenére még mindig az élmezőnyben vannak, és nincs messze a dobogó sem. Ez a kiszámíthatatlan formaingadozás viszont nem teszi lehetővé, hogy merészebb célokat tűzzenek ki maguk elé, de alighanem beérnék ezzel az ötödik hellyel is idén.

6. Vasas (5., -1, )

Négy meccse nyeretlenek az angyalföldiek, és a kínos hazai, Balmazújváros elleni vereség mellett csúnyán mutat az a Diósgyőr elleni 0-5 és a Dunaújváros elleni kupakudarc is. Így aztán a tavalyi bronzérmes visszaszorult az alsóházba, de pontszámban még nincsenek nagyon lemaradva a többiektől. Ettől függetlenül messze nincs olyan jó csapat idén a Vasas, hogy a tavalyihoz hasonló szezont produkáljanak, így legfeljebb az lehet a céljuk, hogy az első hatba beférkőzzenek.

7. Újpest (8., +1, )

A lila-fehérek egy négymeccses nyeretlen szériát zártak le a Vasas legyőzésével, így tapadnak a felsőházra. Továbbra sincs azonban minden a klub háza táján, és immár játékos és edző között is van feszültség, a szurkolókról nem is beszélve. Amíg házon belül nem tudják felszámolni a problémákat, addig nem álmodozhatnak komolyabb célkoról, így a Vasashoz hasonlóan legfeljebb a felső házban való helyezés lehet számukra a cél idén.

8. Puskás Akadémia (6., -2, )

Amióta tőlünk kikaptak, képtelenek meccset nyerni Pinyőék, így a négymeccses győzelmi szériából hatmeccses nyeretlenségi sorozatot kreáltak. Így aztán nem meglepő, hogy jelenleg a kilencedik helyen tanyáznak, az élmezőnytől pedig jócskán lemaradtak. Kiesési gondjaik ilyen kerettel nem lesznek, de a dobogóra nincs esélyük ilyen hektikus formával – szerencsére. Az év hátralévő részében viszont könnyebb sorsolásuk lesz, így zárkózhatnak a többi csapathoz.

9. Paks (9., 0, )

A Paksot mindig nehéz elhelyezni a mezőnyben, függetlenül attól, hogy épp milyen formában vannak. Ellenünk egy hosszabb veretlenségi sorozatuk szakadt meg, de szombaton újfent értékes győzelmet arattak a Haladás ellen, így továbbra is a felső házban tanyáznak. A középmezőny azonban annyira sűrű, hogy 3-4 forduló alatt sokat változhat a helyzet, és jó forma ide vagy oda, továbbra is inkább a középmezőny aljára várjuk Csertői csapatát.

10. Haladás (10., 0, )

Ha van csapat, amely tényleg nagyon várja az új stadionja elkészültét, akkor az egész biztosan a Hali: a hosszú ideje Sopronban, ezáltal otthon is idegenben játszó vasiak immáron a kieső helyen tanyáznak, ezért is fájó számunkra, hogy Debrecenből pontot tudtak rabolni. Sokáig azonban már nem kell várniuk, hiszen a következő hazai találkozójukat már az új Rohonci úti arénában játszhatják, és azért egy kiesés ellen menekülő csapatnál sokat számíthat, hogy a hazai meccseiket ténylegesen hazai környezetben játszhatják, adott esetben lényegesen több néző előtt. Ettől függetlenül ez még önmagában nem oldja majd meg a problémáikat, minél hamarabb össze kell kapniuk magukat, különben járhatnak az új stadionba NB II-es meccsekre.

11. Balmazújváros (12., +1, )

Remekül sikerült a hajdúsági csapat számára ezen a hármas etap, két bravúros győzelmet arattak idegenben a Vasas és a Diósgyőr ellen, hétvégi sikerükkel pedig hosszú idő után elléptek a kieső zónából, de nagyon nincs okuk és idejük fellélegezni, hiszen sok van még hátra, és továbbra is közel vannak a riválisok hozzájuk. Bár továbbra is tartjuk, hogy ők rendelkeznek a leggyengébb kerettel, mégis képesek eltüntetni a különbségeket, hiszen vereségek esetén is rendre szoros meccseken maradnak alul. Ezt mutatja többek közt az is, hogy kapott gólok tekintetében ötödikek (!) a mezőnyben. Ettől függetlenül a különbségek hosszú távon kijöhetnek, az e mellé párosuló rutintalanság pedig az ő kiesésüket vetíti előre. Az viszont biztos, hogy nem fogják könnyen adni a bőrüket.

12. Mezőkövesd (11., -1, )

A Mezőkövesd továbbra is nyeretlen a második forduló óta, így már sorozatban 13 mérkőzést vívtak meg siker nélkül. Nem volt hát meglepő, hogy három körrel ezelőtt, az ellenünk elszenvedett hazai vereség után edzőt váltottak, és egykori játékosunk, Kuttor Attila vette át az irányítást. Az átütő siker még vele is várat magára, igaz tegyük hozzá, hogy ebben a hármas etapban megmérkőztek a két éllovassal, a Vidivel és a Fradival, a Pakstól viszont sikerült egy pontot csípniük idegenben. Nagyon nehéz helyzetben vannak, és innen már mentálisan is nehéz visszajönni. Agy aztán nem meglepő, hogy immár az utolsó helyre várjuk őket.