LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tűzközelben #9 – Újvárosi Ádám

Interjúsorozatunkban azokat a fiatalokat szólaltatjuk meg, akik közel kerültek a DVSC felnőtt csapatához. Ebben a szezonban a korábbiakban is nagyobb szerepet kapnak a saját nevelésű játékosok, és Varga Kevin példája mutatja, hogy bármikor be lehet kerülni a DVSC kezdőjébe, onnantól pedig már csak a srácokon múlik, hogy élnek-e a lehetőséggel. A kilencedik alanyunk Újvárosi Ádám, aki szintén az U19-es csapatban pallérozódik, de kupameccsen már ő is volt a felnőtt együttes keretének tagja.

ujvarosiadam1

– Jelenleg az U19-es csapat keretének tagja vagy, mesélj nekünk kérlek, hogyan jutottál idáig!

– Hat vagy hétéves koromba kezdtem el focizni a Lokiban, és megjártam én is azt az utat, amelyet mindenkinek végig kell járnia ahhoz, hogy itt, ebben a korosztályban szerepelhessen.

– Rendszeresen pályára lépsz az U19-es bajnokságban, ami jelenleg a felnőttcsapat elő kapuja. Milyennek tartod ezt a bajnokságot, az eredményesség a fontos, vagy még ebben a korosztályban is inkább a meccsterhelés és a fejlődés a lényeges?

– Ebben a korosztályban úgy gondolom, hogy nagyon fontos még mindig az, hogy hogyan fejlődünk, de mindezt úgy, hogy közben minél jobb eredményeket kell tudnunk produkálni.

– Tagja voltál a felnőttkeretnek az idei két Magyar Kupa találkozón, milyen érzés volt a felnőttekkel együtt készülni és utazni?

– Nagyszerű érzés velük utazni és a mérkőzésre készülni. Teljesen más, mint amikor a saját csapatommal készülök. Ezeken a mérkőzéseken már sokat tudok tanulni a felnőtt játékosoktól.

– Négyszer már pályára léptél a DVSC-DEAC-ban a megye I-es bajnokságban is. Nyilván van különbség egy U19-es mérkőzés, és egy felnőttek között lejátszott meccsnek, mik ezek?

– Ez már felnőtt bajnokság, tehát sok tapasztalt játékossal találom szembe magam, akik nagyon rafináltak. Legfőbb különbség a két bajnokság között a fizikális előny a felnőttek javára.

– A korosztályodban a csapattársaid közül kit tartasz arra érdemesnek, hogy néhány év múlva a felnőtt keret meghatározó tagja lehessen?

– Sok játékos van a korosztályomban és az egész akadémián, akik profi labdarúgókká válhatnak a későbbiekben, nem tudnék név szerint senkit kiemelni.

uhvarosiadam2– Posztodat tekintve védő vagy, azon belül melyik pozícióban játszol leginkább?

– Belső védő pozícióban játszok általában a mérkőzéseken.

– Mik a rövid és hosszú távú céljaid?

– Rövid távú célom, hogy minél hamarabb beverekedjem magam a felnőtt csapat keretébe, a hosszútávú pedig, hogy stabil játékossá váljak itt a DVSC-ben.

– Van kedvenc külföldi csapatod?

– Igen van, a Real Madrid.

– Van-e példaképed akár a honi, akár a külföldi mezőnyben, és ha igen, ki?

– Sergio Ramost tekintem példaképemnek.

– Mivel töltöd a szabadidődet?

– Nagyon kevés a szabadidőm, de ha tehetem, akkor a barátokkal próbálok sokat találkozni, pihenek, illetve még a szabadidőmben is sokat gyakorlok, mert így tudok fejlődni a legtöbbet.

Köszönjük Ádám válaszait, kívánjuk neki, hogy minél hamarabb bemutatkozhasson a felnőtt csapatban!

(képek forrása: dvsc.hu)