LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC-Kassai 1:0

Sorozatunkban fordulóról fordulóra összegyűjtjük a hétvége legérdekesebb, legviccesebb jeleneteit az NB1-ből. A tél szele már meglegyintette az NB1-et: a nagy hidegben még a szokásosnál is kevesebb néző követte figyelemmel az eseményeket. A pályán mondjuk kevésbé volt fagyos a hangulat, amiről a szép gólokon és nagy bakikon kívül az ismét botrányos játékvezetői gárda is gondoskodott. Következzék a Görbe tükör sorozat legújabb része, mely az OTP Bank Liga 2017/18-as kiírásának 18. fordulóját veszi górcső alá.

görbetükörúj

A hét játékosa (Sándor Tamás-díj):

Szabó János, a Paks válogatott balhátvédje talán maga sem gondolta a Vasas elleni mérkőzés előtt, hogy csapatának szinte az összes helyzete előtte adódik majd, és ezekből kettőt gólra váltva elévülhetetlen érdemeket szerez majd a győzelemben. És bizony, nem is volt annyira messze az a mesterhármas, talán a legnagyobb helyzetét hagyta ki 3-1-nél.

Szabó góljai 3:15-től, egymást követően láthatóak, a nagy kimaradt helyzete pedig 5:40-től. (Érdemes egyébként Pavlov gólját is megnézni 4:30-tól.)

A hét csalódása (Pintér Attila-díj):

Annak ellenére, hogy a harmadik helyezett fogadta a címvédőt, egyúttal a bajnokság negyedikjét, a Lokira mégis csupán 2521 néző volt kíváncsi. Tudom persze, hogy winter is coming, meg Szima Gábor, de azért mégis többet érdemelne ez a csapat, amely küzd, hajt, debreceni kötődésű, dobogós (tehát nem is eredménytelen), a sikeredzőnk ül a kispadon, a jegyárak pedig más csapatokhoz képest egyáltalán nem megfizethetetlenek. Szóval emberek, mégis mi kell még?

A hét edzői húzása (Dárdai Pál-díj):

A Haladás új edzője, Michal Hipp jó érzékkel nyúlt a kezdőcsapathoz, és a Fradi múlt heti bravúros legyőzése után a felcsútiak otthonából is 3 ponttal távoztak. Kellett persze ehhez az is, hogy jó érzékkel támadót hozzon be a második játékrész elején vezetés birtokában, ami miatt hatékonyabban sikerült ellentámadásokba átmenniük, és a hosszabbításban bebiztosították a győzelmüket.

A hét gólja (Adamo Coulibaly-díj):

Egykori csapatkapitányunk, Szakály Péter nem éppen pályafutása legkisebb találatával ünnepelte 300. élvonalbeli találkozóját: jó 27 méterről zúdította a labdát a hosszú felsőbe.

Az M4 gól című műsorában persze „megszakértették”, hogy tőle szokatlan az ekkora gól, úgyhogy szeretném Bozsik Péter figyelmébe ajánlani az alábbi két videót.

Itt pont mostani csapatát keserítette még a mi színeinkben

Az 1:00-tól látható gólja pedig a tavalyi kiírás vélhetően legszebb találat volt a másodosztályban

A hét legnagyobb potyája (Lubos Ilizi-díj):

Ismét egész nagy konkurenciaharc alakult ki ezért a címért: a szögletet elnéző Lubos Kamenar mellett az újpesti Pajovic is jó eséllyel indul el ebben a „megtisztelő” kategóriában, nálam utóbbi lett végül a győztes.

A hét védése (Nenad Novakovic-díj):

Nagy Sanyi több nagy védést is bemutatott a Honvéd ellen, de talán ezek közül is kiemelkedett a Lanzafame fejesénél bemutatott bravúr. Kihívója az ellenfél kapusa, Gróf Dávid lehetne, aki szintén jó napot fogott ki, többek között Kinyik bólintásánál sem volt könnyű dolga.

Nagy Sanyi védése 5:20-tól, Grófé pedig 3:45-től

A hét bírói tévedése (Random-Szabó-díj):

Sajnos ebben a fordulóban is egymást múlták alul a játékvezetők: Kassai Viktor a mi életünket keserítette több nevetséges, csak a szerencsének és jó teljesítményünknek köszönhetően nem mérkőzést befolyásoló tévedéssel, ezúttal a felcsútiaknak is lehetett okuk panaszkodni Vakd II-re, aki nem valami következetesen ítélte meg a tizenhatoson belüli necces szituációkat, a győztes mégis egy harmadik kollégájuk, Erdős József, aki eléggé nagyvonalúan segítette pontszerzéshez az Újpestet. Tegyük hozzá, a lila-fehérek már nem először haszonélvezői érthetetlen bírói hibáknak, elég csak a Mezkővesd elleni idegenbeli, vagy a Videoton elleni hazai mérkőzésüket felidézni.

A nevetséges büntető 3:30-tól látható

A hét legviccesebb jelenete (Pavol Durica-díj):

Jozeph Paintsil jócskán felültette a körhintára a Vidi válogatott védőjét, Fiola Attilát. Vicces persze nézni, ahogy a Fradi légiósa bolondot csinál a hátvédből, de valahol elszomorító, hogy ilyen minőségű védekező játékosokból válogathat majd Leekens.

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj):

Horváth Ferenc érthető módon feldúltan értékelt az Újpest elleni találkozót követően. Cserélni akartunk a büntető előtt, a játékvezető jelet is adott, az egyik labdarúgónk elindult lefelé, Novothny Soma közben mégis berúgta a tizenegyest. Többet ehhez nem is szeretnék hozzáfűzni.”

A hét statisztikája (Zombori Taktikus Sándor-díj):

Sokat elmond a következő statisztika arról, hogy mennyire bátor és őrült vállalkozás volt védekezésre berendezkedni a Honvéd ellen: a kispestieknek ez volt az első olyan tétmérkőzésük az idei szezonban (a kupameccseiket is beleértve), amikor nem sikerült betalálniuk az ellenfél kapujába. Az idei szezon első ellenük játszott összecsapásán a hosszú hazai veretlenségüket törtük meg, itt pedig ezt a lenyűgöző statisztikájukat adtuk át a múltnak.

A hét lúzere (Spitzmüller-díj):

Egy átlagos fordulóban Ugrai Roland gond nélkül elnyerte volna ezt a díjat az alábbi kihagyott helyzetével.

1:40-től Ugrai kihagyott helyzete

Érthetetlen, hogy a diósgyőriek támadója mire várt, mikor gond nélkül túljutott a kapuson, és már csak az üresen maradt kapuba kellett volna továbbítania a labdát. Mégis, az a vicc, hogy ezen a hétvégén ezzel a megmozdulásával esélye sincs a „hét lúzere” cím elnyerésére a kispesti Daniloval szemben, aki a szezon legnagyobb kihagyott helyzetét tudhatja a magáénak ellenünk. Ezt persze mi cseppet sem bánjuk, hiszen kérdéses, hogy mennyi esélyünk maradt volna a győzelem megszerzésére, ha ebből a lehetőségből gól születik.

Az elképesztő kihagyott helyzet 6:25-től

A hét képe (Egervári Sándor-díj):

Mint fentebb már írtam, borzalmas teljesítményt nyújtottak a játékvezetők ebben a fordulóban. Persze Kassaitól mi nem is nagyon várhattunk mást: alapból is olyan bíró, akivel kb. soha senki nem elégedett, de minket amúgy is legendásan „szeret”. Erről szól a hét képe.

kassai

A másodosztály legérdekesebb eseménye (Nyíregyháza-díj):

Nézzük meg ezúttal azt, hogy miként szerepelnek egykori és leendő Magyar Kupa ellenfelünk az NB2-ben. A múlt hét szerdán búcsúztatott Budafok a bajnokságban is vereséget szenvedett, a Nyíregyháza otthonában maradtak alul 3-2 arányban, ami egyúttal azt is jelenti, hogy jelenleg kiesők. Következő ellenfelünk, a Dorog ennél jobban szerepelt, miután hazai pályán 2-0-ra diadalmaskodott a Szolnokkal szemben, ezzel jelenleg a 12. helyen állnak.

A forduló válogatottja:

Nagy Sándor nélkül egészen biztosan nem sikerült volna legyőzni a Honvédot, remek kapusteljesítményt mutatott be, pár apró hibával. Lovrencsics Gergő magabiztos teljesítményt nyújtott a védelem jobb oldalán, ezúttal a Vidi ellen. A paksi Lenzsér Bence, valamint a szombathelyi Stef Wills a hatékony védekezés mellett egyaránt góllal vették ki a részüket csapatuk győzelméből. Szabó Jánosról fentebb már írtam. Stefan Spirovski a remek szűrőmunka mellett gyönyörű gólt lőtt a Vidinek. Csapattársa, Jozeph Paintsil nem kevésbé látványos találatot szerzett, és végig agilisen futballozott. Szakály Péter a vereség ellenére csapata legjobbja volt, gólját pedig az év végi válogatásokban is látni fogjuk. A szombathelyi Myke Bouard Ramos és az újpesti Novothny Soma is duplázni tudott, igaz, utóbbi büntetőből. Emellett Takács Tamás teljesítménye is kiemelkedett a mezőnyből: szép győztes gólja mellett több jó megoldás is fűződött a nevéhez.

abOv3Tuamb

A hét edzője Thomas Doll, a hét cseréje pedig a Fradi-Vidi rangadót végleg eldöntő Amadou Moutari.