LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mélyütés

Érden vendégszerepeltünk a kupában múlt héten szombaton. Pénteken azonban újabb bajnoki mérkőzés vár ránk Kisvárdán, melynek igen nagy tétje van, mégpedig az, hogy elkezdünk felzárkózni a tabella élmezőnyéhez, vagy megragadunk az alsóházban. Nincs megállás, itt a lehetőség kijavítani a múlt heti félresikerült összecsapást. Valamint megismerkedünk csapatunk új vezetőedzőjével aki nyártól felel a szakmai munkáért.

blog72

Nem sikerült… Csapatunk a Magyar Kupa IV. fordulójában az Érd ellen lépett pályára, tulajdonképpen még el sem kezdődött a mérkőzés számunkra máris véget ért a kupakaland. Egy pillanatig nem volt kérdés melyik csapat jut tovább. Védekezésben, támadásban egyaránt nagyon gyenge napot fogtak ki lányaink. Erősebb csapat az Érd, rutinosabb, összeszokottabb, nem is a vereség fáj, hanem az ahogyan kikaptunk. Megalázó módon győztek le minket, rászámolással lett kiütéses a vereségünk. Szerencsére a meccs után volt időm lenyugodni, átgondolni a látottakat így csaknem egy szűk hét távlatából kell(ene) értékelni ezt az összecsapást. Sokat gondolkoztam mi okozhatta ezt a nagy arányú különbséget a két csapat között. Ennyivel nem jobbak Szabó Edináék!

Láthattuk a Fradi ellen mi mindenre képes a cívis hölgykoszorú, na ebből semmit sem mutattak Érden. Bejött amitől féltem, miszerint amint a lányok busza elhagyja a Debrecen táblát, a tigrisekből kiscica lesz. Idegenben nem megy, nagyon nem. Lövéseink sablonosak voltak, aminek a következménye az lett, hogy nem tudtuk meglepni Janurik Kingát, aki kivédte a szemünket is. Arról nem is beszélve, ha sikerült volna kijátszani a kapust, a labda a kapufáról kifelé pattant. Szerencsénk sem volt, bár az annak van aki tesz érte, mi nem tettünk… Nem tudtuk levédekezni a házigazdák gyors indításait, felállt falunkat is játszi könnyedséggel lőtték át, vagy játszották ki a ziccereket.

Egyedül a kapuban Betti és Nóri teljesítményét tartom elfogadhatónak, a többiek mélyen tudásuk alatt játszottak. Amit még talán érdemes megemlíteni, hogy most kaptak labdát beállósaink, így Sirián Szedi és Arna Sif Pálsdóttír is három-három gólt szerzett. Próbálkoztunk mi is gyors indításokkal, ezek nem jártak sikerrel, mindig közbe jött egy rossz passz, technikai hiba. Nincs mese, ezen túl kell lépni, kiestünk, búcsúztunk a Magyar Kupától.

Érd – DVSC-TVP 32-21.

blog75Keseregni nincs idő itt a következő feladat hétvégén. Vagyis nem, mert most egy hétközi összecsapás következik… Miért nem lehetett ezt a találkozót szombaton lejátszani? Sokkal többen választanák időtöltésként ezt a meccset, ha nem munkanap kellene lejátszani. Emlékszem, tavaly januárban a nagy hideg ellenére nagyon sokan indultunk útnak busszal, személyautókkal a Szabolcs megyei kisvárosba az akkor még újoncnak számító Kisvárda otthonába. Közel teltház volt, a hazaiak is szépen megtöltötték szektoraikat, a kapu mögött pedig a mi táborunk varázsolt idegenben is hazai pályát a lányoknak. Azon az összecsapáson csapatunk legjobbja Karyna Yezhykava volt, aki 11 gólt szerezve mondhatni egymaga nyerte meg számunkra a mérkőzést. Most is bízhatunk benne, hogy hasonló játékkal rukkol elő a sérüléséből felépülő, a Vasas és a borzalmasan sikerült Érd elleni meccsen is szerepet vállaló fehérorosz kézilabdázó hölgy. Despotovic játéka is a kirakós fontos eleme lehet, ugyanis Jeca ha elkapja a fonalat, olyan mint a gyorsvonat. Lotte Grigel okos játékára is nagy szükségünk van, valamint a védekezésünket kell rendbe tenni. Ami az előzményeket illeti, a Magyar Kupából a IV. fordulóban búcsúzott mind a két csapat, mi az Érd, a Kisvárda a Vác ellen maradt alul.

A bajnokságban is döcögősen szerepelnek Mátéfi Eszter tanítványai, eddigi mérkőzéseiken három győzelem mellett egyszer döntetlennel zártak és hat alkalommal szenvedtek vereséget, hét ponttal a bajnokság 10. helyén tanyáznak. Az Alba Fehérvárt, a Békéscsabát valamint a Vasast győzték, le míg az MTK ellen meg kellett elégedniük csupán az egyik ponttal. Legutóbb október 28-án jegyeztek fel a nevük mellé bajnoki pontot. Sikeresnek tehát semmiképpen nem lehet nevezni az elmúlt időszakot az ő szemszögükből nézve. Különösen nagy pofonba szaladtak bele legutóbb a listavezető Ferencváros ellen hazai környezetben megrendezett meccsen, ugyanis a fővárosiak 16! góllal nyertek (18-34). A másik gigász a Győr vendégeként viszont szépen teljesítettek (30-26). Bár nem teljesen mérvadó pont összehasonlítási szempont de mi pont az ellenkező módon szerepeltünk, Győrben kaptunk ki húsz góllal, miközben a Fradi ellen igen szoros meccset játszottunk. Hozzá kell tenni éppen fordított felállásban értük el ezen eredményeinket. Friss hír egyébként, hogy a mai napon szerződést bontottak a szakmai igazgatói és vezetőedzői feladatokat egyaránt ellátó Mátéfi Eszterrel. Az új vezetőedző személyéről még nincs hír, de a Nemzeti Sport információja szerint a Debrecenből nemrég távozó, amúgy Bajnokok Ligája-győztes szlovén Tone Tiselj, a Győrrel BL-döntőt játszó Konkoly Csaba és az ETO egykori edzője, a KEK- és EHF-kupa-döntős Róth Kálmán neve is szóba került a klubnál.

Keretüket jelentősen átalakították erre az idényre, nagy jövés menés volt a csapat háza táján. Egy évvel korábban frissen feljutóként kellett helytállniuk a legmagasabb osztályban, most már azzal a tudattal állíthatták össze keretüket, hogy ne a kiesés elől meneküljenek hanem magasabb célokért, a középmezőnyért harcolhassanak. Erősítési hadműveletük egyik lépéseként a Loki meghatározó játékosát, Maria Garbuzt szerződtették, aki már férjes asszonyként Khakunova néven szerepel a szabolcsiak színeiben. Szintén Debrecenből igazolt át Marincsák Niki, aki nem tudott alapemberré válni piros-fehérben. Triffa Ági személyében rutinos, remek kapusra tettek szert. Kiemelendő még a korábban az ETO-ban is szereplő beállós, Vesna Milanovic-Litre, illetve Triscsuk Krisztina, aki a Siófokot hagyta el a Kisvárda kedvéért. Támadásban kulcsszerep hárul a szélvész gyors, ugyanakkor különc megjelenésű brazil balszélsőre, Samira Rochára. Élet-halál harc várható a két pontért pénteken kora este a Városi Sportcsarnokba megrendezendő találkozón. Égető szükségünk van minden pontra, több kisiklás nem fér bele. Amennyiben nem nyerünk, minimálisra csökken az esélye annak, hogy sikerüljön ez első hatban végezni.

blog74

Nem szabad azonban görcsösen akarni a sikert. mert az könnyen épp az ellenkező hatást válthatja ki. Bízzunk a lányokban és Vida Gergőben, hogy sikerül átlépni árnyékunkat és magabiztos jó játékkal és győzelemmel térhetünk haza Kisvárdáról. Azonban ha egy végletekig kiélezett meccsen az utolsó pillanatban sikerül megnyerni a meccset, és látjuk, hogy a csajok mindent megtettek a cél érdekében,azzal is kiegyeznék. Elszántság, hit és alázat! Győzelemre fel! Érdekesség, ha diadalmaskodunk ez lesz ebben az idényben az első eset, hogy egymás után két meccset nyerjünk, eddig ugyanis egy győzelmet egy vereség követett (kivétel az Alba Fehérvár és az Érd elleni vereség ami egymás után következett).

K&H Liga Női NB I 12. forduló:

Kisvárda – DVSC-TVP
Városi Sportcsarnok Kisvárda Flórián tér 6.
2018. január. 26 18:00.
Játékvezetők: Bonifert Ferenc – Oláh Viktor

A mérkőzést a klub youtube csatornáján lehet majd megtekinteni!

Vasárnap este arra is fény derült, hogy ki lesz csapatunk vezetőedzője a következő szezonban. A DVSC-TVP vezetősége és Pål Oldrup Jensen kétéves szerződést írt alá.  Jensen korábban válogatott kapus volt, majd visszavonulása után lett edző. Az 52 éves norvég szakember dolgozott már hazánkban, méghozzá Székesfehérváron, ahol szintén a női csapatnál töltött el két évet 2012-2014 között. Irányításával az FKC az EHF Kupa elődöntőjéig menetelt. Azonban nem csak a magyar klubokat ismeri, hanem testközelből láthatta hazánk legtehetségesebb fiataljait mikor nyáron a norvég ifjúsági válogatott élén meccselt ellenünk. Vida Gergő természetesen a szakmai stáb tagja lesz a következő idényben is, reméljük gyümölcsöző lesz a közös munka!

Hajrá Debrecen, Hajrá Loki!