LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ki fog gólt lőni?

Újabb mérkőzés, újabb feladat áll előttünk, eldől, hogy folytatódik-e tovább a tavaszi szenvedésünk, vagy pálfordulás következik be, és megtáltosodunk a bajnokság hátralévő részére. Könnyűnek semmiképpen nem nevezhető a Mezőkövesd legyőzése, itt az ideje felébredni a téli álomból!

blog94

Hétvégén az OTP Bank Liga 23. fordulójában a DVSC a Mezőkövesd-Zsóry csapatával méri össze tudását. A tavaszi szezonban immáron harmadik alkalommal lép pályára a Loki hazai környezetben, hozzá kell tenni, az elmúlt két fellépésben semmi örömünk nem volt.Nyitásképpen a kiesés ellen harcoló Balmazújváros nőtt lelkesedésben is fölénk, aminek eredményeképp elvitték a három pontot, majd nem is oly rég az Újpest is legyőzött minket az utolsó percekben szerzett góllal. Két vereség, egy rúgott gól eddig a mérlegünk a Nagyerdei Stadionban a bajnokságban idén, arról nem is beszélve, hogy a Dorog csapata is kupán vágott minket saját pályánkon. Nem kell szépíteni a dolgokat, borzalmasan kezdtük a 2018-as évet. Ismét bebizonyosodott, hogy a felkészülési meccsek teljesen más világot képeznek, mint a bajnokság mérkőzései.

Mit várok az előttünk álló összecsapástól? Sziporkázó játékra, sokgólos győzelemre aligha számíthatok. Korábban sokszor megkaptam már, hogy nagyon negatívan tudok mindenhez hozzáállni, legyen szó akár futballistáinkról vagy kézilabdás hölgyeinkről. Lehet, hogy igaza van azoknak is, akik szerint a ‘nekem semmi se jó’ kategóriába tartozom, de úgy érzem, a realitás talján maradok mindig anélkül, hogy hiú ábrándokat kergetnék. Előzetesen egy szűk egygólos győzelmet is szívesen aláírnék. Nem azért mondom ezt, mert akár ha úgy alakul, az Újpest megelőzhet minket, hanem mert ideje lenne már egy győzelemnek, padlón lévő játékosainknak hátha akkora löketet adna egy siker, mint amit ősszel is láthattunk. Döntő lesz, melyik csapat szerzi az első (vagy egyetlen) gólt. Jelenleg nem érzem csapatunkban azt a pluszt, ami elegendő lenne arra, hogy hátrányból fordítva megnyerjük a meccset. Ismét egy kiesés ellen menekülő csapatot, a jelenlegi sereghajtót látjuk vendégül. Afelől nem lehet kétség, csak akkor lehet esélyünk, ha mindenki odateszi magát, és nem csak a mezek és a cipők szaladgálnak majd a zöld gyepen.

Erőn felüli a helyezésünk, ehhez nem férhet kétség, ugyanakkor azzal sem értek egyet, hogy a kieséssel kellene foglalkozni: lehet, hogy nem sikerül megtartani majd dobogós pozíciónkat, ugyanakkor a stabil középcsapat szerepet betölthetjük. Kiegyensúlyozott ez a bajnokság, két-három győzelemmel nagyot lehet előre lépni, ugyanakkor zsinórban néhány vereség, és máris kellemetlen helyzetben lehetünk. Összegezve, nem szabad görcsösen ragaszkodni semmihez, akkor lehetünk ismét elégedettek, ha játékosaink az elsőtől az utolsó percig mindent megtesznek majd a értünk, DEBRECENÉRT! Aki dolgozik hibázhat, ez az élet része, de ha nem törekszünk a maximumra, megette a fene az egészet! Ne vegye el kedvünket a gyenge kezdés, mutassuk meg, hogy ennél jobbak vagyunk, többet tudunk!

kovesvarh

Kezdőcsapatunk névsora ismét Nagy Sándor nevével kezdődhet, előtte csupán az lehet a kérdés, hogy három belső védőnk közül ki marad ki, legvalószínűbb a Mészáros – Kinyik páros játéka. Széleken adott, hogy kinek szavaz bizalmat Herczeg András. Középpályánk összeállításánál vezetőedzőnk a belső posztokon a Jovanovic – Tőzsér – Bódi triót küldheti csatasorba, kiegészülve a széleken Vargával és Könyvessel. Támadósaink befejezésére pedig Takács Tamás lesz hivatott. Csereként beszállva akár Sós Bence vagy Haris Tabakovic is lendíthet csapatunk játékán.

A Mezőkövesd eddig sikeresebben szerepel nálunk idén, tavaszi meccseiken döntetlent játszottak a Puskás Akadémia Felcsút ellen, majd legyőzték a fővárosban az Újpestet (2-3), valamint megverték a szintén gyengélkedő Haladást. Eltiltott játékosuk nincs, így az a legvalószínűbb, hogy ezzel a kezdővel vágnak neki az összecsapásnak: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Cseri, Mlinar, Iszlai, Tóth – Bognár, Koszta. Leginkább az Újpest ellen duplázó, a Szombathely ellen is eredményes Koszta Márkra kell figyelnünk, továbbá visszatérése óta alapember a sárga-kékeknél Bognár István. Kiváló érzéke van ehhez a játékhoz, ugyanakkor a kellő alázat hiányzik belőle, hogy kiemelkedjen a magyar mezőnyből. Az ő játéka engem Czvitkovics Petire emlékeztet, jelmondatuk lehetne: csak futni ne kelljen.

A szombati mérkőzést nem éppen a legjobb futballidőben fogják megrendezni, hidegre forduló időjárást, esőt és havazást is jósolnak a meteorológusok, aki viszont teheti, az ennek ellenére se mondjon le a helyszíni szurkolásról. A találkozó 17 órakor kezdődik majd Szőts Gergely sípjelére!

Szurkoljuk ki együtt a győzelmet!

Hajrá Debrecen, Hajrá LOKI!