LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Megújultunk – új LokiBlog dizájn!

Végre elérkezett a várva várt pillanat: büszkén mutatjuk be elkészült új dizájnunkat. Az elmúlt hónapokban lázasan dolgoztunk az új kinézeten, mely a mai nappal érte el végleges státuszát, és élesítettük, implementáltuk az oldalra. Ebben a cikkben szeretnénk bemutatni a változásokat.

Először is, ami a legszembetűnőbb, az az új kialakítás. A kezdőképernyőn négy kiemelt cikket láttok innentől kezdve, ezek viszont nem feltétlenül a négy legfrissebb cikkünket mutatják. Ha emlékeztek még a régi oldalon használt „Trendi” kategóriánkra, mely a fejléc tetején tartalmazta a „Neked ajánljuk” résznél azt a négy cikket, amit szerintünk fontos volt kiemelni, ahhoz hasonlítható most ennek a szerepe. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy az éppen aktuálisan négy legfrissebb cikket látjátok majd ott.

Ami viszont változás, hogy innentől egy sorban két cikket láttok, ha lejjebb görgettek, méghozzá a tíz legfrissebbet. Tovább görgetve további cikkeket találtok, de ezek már újítások. Az első blokkban a hat legutóbbi összefoglalónk, ezt követően a legfrissebb podcast és vlog adásain, majd a kézilabda és az e-sport csapattal foglalkozó blokk következik. Zárásként pedig az érdekesebb eszmefuttatásainkat olvashatjátok.

Ezzel pedig elértünk az oldal aljára, ahol szintén újítást láthattok. Bekerült egy közösségi média blokk, ahol értelemszerűen az adott platformhoz kapcsolódó oldalainkat érhetitek el, illetve külön blokkot kapott az idén indított Instagram oldalunk, ahol pedig a hat legfrissebb képünk lesz mindig látható.

Térjünk vissza az oldal tetejéhez, egészen pontosan a fejléchez. A legfelső sorban szintén egy kattintással eléritek az adott közösségi médiához tartozó oldalunkat, majd pedig jön a fejlécünk. Innentől kezdve mindig a következő mérkőzést fogjátok ott látni a mérkőzéshez tartozó minden fontos információval együtt. Majd pedig jönnek a kategóriák. Itt szintén újragondoltuk a dolgokat, és új gyűjtőneveket alkottunk az egyes kategóriáinkhoz. A Match reportban találjátok az összes beharangozót, élő közvetítést és összefoglalót, tehát azon cikkeinket, melyek kimondottan a Loki konkrét mérkőzéseivel foglalkoznak. Az Elemzések név önmagáért beszél, majd pedig jön a Gondolatok rovat, ahova már több dolog is bekerült. Itt szintén egy újítást kell ismertetnünk, ugyanis a korábbi ‘LokiBlog on tour’ rovatunk mostantól a ‘Fanatikus’ elnevezést viseli. Ez egy sokkal tágabb fogalom, a változtatásra pedig azért volt szükség, mert komoly terveink vannak ezzel a rovattal, erre is hamarosan fény derül majd. Az Interaktív rovatba olyan cikkek kerültek, amelyek valamilyen közvetlen kapcsolatot teremtenek az olvasóinkkal. Ilyenek a podcast és vlog adások, illetve a szavazásaink. Az utolsó ilyen nagy blokk a Média, ami szintén beszédes név, itt viszont találtok egy új kategóriát is ‘Sajtófigyelő’ néven, amibe a Loki Express, valamint a Játékoskeringő cikkek fognak kerülni elsősorban. A kézilabda külön kiemelést kapott, hiszen ez valamilyen szinten elkülönül a többi tartalomtól, míg a sort a Tizenkettes tippjátékunkra mutató gomb zárja.

Kisebb ráncfelvarráson esett át az oldalsávunk is, de itt főként csak a dizájnelemek cseréje történt meg. Az oldalsávot mindig is rendkívül fontos területének tekintettük az oldalnak, így nem volt kérdés, hogy ez a továbbiakban is megmarad. Facebook oldalunk legfrissebb bejegyzései mellett továbbra is itt láthatjátok az NB I tabelláját, a jelenlegi és a korábbi menetrendet, valamint a Tizenkettes tippjátékra illetve a nézőszámokat összegző cikkünkre mutató gombot is. Bekerült viszont egy új gomb is, méghozzá a támogatás rész. Innentől lehetőséget biztosítunk arra, hogy Patreonon vagy PayPalon keresztül támogassatok minket, amennyiben úgy érzitek, hogy segíteni szeretnétek nekünk. Erről részletesebben itt olvashattok.

Mementóként álljon itt az előző oldalunk kinézete, melyet 2 éven át böngészhettétek cikkeinket (az akkori oldalmódosítás cikkét itt érhetitek el).

Reméljük, hogy elnyerték tetszéseteket a változások, mi úgy éreztük, hogy szükség van már egy kis vérfrissítésre. Nem állunk le a jövőben sem, szerepelhet akármilyen gyengén szeretett csapatunk, a LokiBlog tovább robog! Hajrá Loki, hajrá LokiBlog!