LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Pontokra vadászva

Szombaton délután már a hatodik forduló kerül megrendezésre az OTP Bank Ligában. Herczeg András tanítványainak ezúttal a Supka Attila vezette Budapest Honvéd ellen kell, hogy bizonyítsák rátermettségüket. Rangadó következik tehát, melyen két eddig jól szereplő gárda feszül egymásnak a győzelem reményében!

A bajnokságot mind a két együttes remek formában kezdte, a fővárosiak első négy meccsükön pontot sem veszítettek. Legyőzték a Haladás, a Kisvárda, a Paks valamint Mezőkövesd csapatait. Úgy tűnhetett, nem okozott porszemet a gépezetben, hogy két támadójuk nevezetesen Davide Lanzafame és Eppel Márton is eligazolt tőlük. Így a gólszerzés terhe leginkább Danilo vállát nyomja. Ezt a terhet elég jól kezelte ugyanis a bajnokság első három fordulójában egyaránt eredményes volt. Ám minden sorozat megszakad egyszer. A legutóbbi fordulóban a kispestiek meglepően sima vereséget szenvedtek a BL selejtező mérkőzéseket játszó, ám tartalékosnak nem nevezhető Videoton ellen. Nagyban közrejátszhatott ebben az a történés, hogy Batik Bence meglehetősen alattomosan rúgott oda Kovács Istvánnak. Villant is a piros lap! (Így a védő játékára nem számíthat ellenünk Supka Attila). Emberhátrányban aztán nem tudták megnehezíteni az előző évadban bajnoki címet nyerő Vidi dolgát, ezzel elveszítve eddigi makulátlan mérlegüket.

Ami korántsem mutat olyan jól, ha hozzávesszük az EL selejtezőben mutatott játékukat, sőt, fontos megjegyezni azt is, hogy győzelmeiket alsóházi csapatok ellen szerezték, többnyire hazai környezetben, az első komolyabb ellenfélbe beletört a bicskájuk. Ez a mérkőzés tehát igazi értékmérő lehet, ugyanis a bajnokság végén nagy jelentősége lesz minden pontnak. Meggyőződésem, hogy akár a dobogóért folytatott küzdelem szempontjából is kiemelten fontos ez a meccs. A Honvédnál egyébként a csatárgondot enyhítendő egy számunkra régi ismerős légióst igazoltak, David N’Gog még 2009-ben a Liverpool színeiben szerzett ellenünk győztes gólt a Puskás Stadionban, most könnyen lehet, hogy újfent ellenünk debütál az NB I-ben közel kilenc év elteltével.

Az előző idényben is viszonylag korán, már a hetedik fordulóban farkasszemet nézhettünk a Honvéd gárdájával. Örömmel emlékezhetünk vissza a találkozóra, hiszen elhoztuk a három pontot a Bozsik Stadionból. Erre most nem lesz lehetőségünk, ugyanis a piros-feketék is megkezdték vándorcirkuszi szereplésüket. A Mezőkövesd elleni bajnokin búcsúztatták pályájukat. Amíg zajlik bontás és az építkezés addig hazai pályaként az Új Hidegkúti Nándor Stadiont jelölték meg. Még egy gondolat erejéig visszatekintenék a múltba: az előző idényben mind a három alkalommal legyőztük a Honvédot (kétszer a fővárosban mindkétszer 3-1-re, illetve a Nagyerdei Stadionban egyszer 1-0-ra) a bajnokságban, emellett pedig emlékezhetünk, hogy a Magyar Kupa negyeddöntőjében is búcsúztattuk őket.

Ha összességében kellene véleményt formálni ellenfelünk játékerejéről és várakozásaimról azt mondanám, hogy szerintem kissé gyengült a kispestiek kerete, ám ettől függetlenül egy jó mérkőzést várok, ahol sok gól fog születni. Kezdőcsapatunk összetételét sem tudom kristálygömbből megjósolni, csupán megérzéseimre hagyatkozhatom. Nagy Sanyi az MTK ellen többször is hibázott, mégsem gondolom, hogy emiatt változtatna Herczeg András. Védelmünket a Cikos (sikerült levenni a gyűrűt!), Szatmári, Kinyik, Ferenczi négyessel képzelem el. Szatmári Csaba is eléggé felemás játékot nyújtott legutóbb, ám úgy gondolom nagyon jót tett a lelkének az a gól amivel sikerült egalizálni az MTK ellen, holnap magabiztos teljesítményt várok tőle. Középpályánk közepén Haris, Kusnyír és Tőzsér kaphat szerepet, a széleken pedig Bódi és Varga Kevin játékára látok legtöbb esélyt. Elöl ismét Avdijaj kaphat majd szerepet.

Gondolkodtam azon, meglépi-e vezetőedzőnk azt, hogy Takácsot nevezi a kezdőbe, végül arra jutottam, marad a felállás, miszerint Avdijaj kezd. Ami a mi javunkra billentheti a mérleg nyelvét, az a pontrúgások. Bódi gyönyörű gólt szerzett az MTK ellen rögzített szituációból, most azt érzem, ezen az összecsapáson is ez lehet a győzelem kulcsa. Azt az elszántságot és küzdőszellemet szeretném látni a fiúk tekintetében, mint legutóbb! Hétközben visszatért a csapathoz Jovanovic is, aki elmondta, bár távol van a csúcsformától igyekszik kemény edzéssel minél hamarabb a csapat hasznára lenni.

A találkozó 17 órakor kezdődik, melyet az M4 Sport élőben közvetít. A játékvezető Bognár Tamás lesz.

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman