LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Csak egy állomás a sok közül?

Újpest elleni csalódást keltő, de azért valahol mégis borítékolható fiaskónk után nem tudnak rögtön javítani a srácok, miután ezen a héten szünetel az OTP Bank Liga. Ellenben megindul az a sorozat, ahol idén is vérmesebb reményeink lehetnek egy esetleges végső sikerre, mint a bajnokságban.

Ez pedig a Magyar Kupa, ahol a 6. fordulóban kapcsolódnak be az élvonalbeli egyesületek, köztük a DVSC is. Szombaton az NB III Nyugati csoportban szereplő BKV Előre együttesével szemben kell érvényesítenünk a papírformát. Nem kérdés, hogy a piros-fehérek szimpatizánsai sziporkázó játékot és gólokban gazdag Loki sikert várnak el kedvenceiktől, amivel minden bizonnyal feledtetni tudnák a múlt heti Megyeri úti vereséget. Továbbá az sem kérdéses, hogy ez a 90 perc jó alkalmat kínálhat peremembereink és sérülésből visszatérő alapembereink számára is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hogy teljesítményükkel felhívják a szakmai stáb figyelmét. Éppen ezért nem lepődnék meg, ha a DVSC II-ben hétről hétre brillírozó és egyaránt 16 gólos Zsóri vagy éppen Bárány is lehetőséghez jutna, hiszen a csapatnak nagy szüksége lenne most egy jó formában lévő támadóra az ősz hátralévő részére az NB I-ben. Valamint egy ilyen találkozó remek alkalmat adhatna legutóbbi igazolásunk Pávkovics Bence számára is, hogy megmutassa magát. Emellett a sérülésből visszatérő és/vagy fizikális lemaradással küszködő játékosaink számára is kiváló alkalom ez, hogy éles meccsterhelést kapjanak, így adja magát Ferenczi, Jovanovics, Könyves és Szécsi szerepeltetése is.

Visszatérve ellenfelünkre, aki élt már meg szebb napokat is, jelenleg az NB III-ban szerénykedik, a 16 csapatos Nyugat csoport középmezőnyében foglalnak helyet , de legutóbb 2-1-es vereséget szenvedtek el idegenben a Tarr Andráshida SC-től, így csak hat pontra vannak a sereghajtó THSE-Szabadkikötő csapatától, tehát még könnyen bajba kerülhetnek Menczeles Iván fiai, ha nem vigyáznak. Keretük nagy részét élvonalbeli csapatokban (Vasas, Ferencváros, Újpest) nevelkedett fiatal játékosok alkotják, és az 5 gólos Balogh Bencére nem árt majd odafigyelnünk, de ezt érthetjük a csapat egészére is, hiszen számukra egy ilyen mérkőzés kis túlzással az év mérkőzésével ér fel, míg számunkra remélhetőleg csak egy állomás lesz a sok közül. Egyszóval kötelező házi feladat, nem más. Ezt egyébként két nap híján egy évvel ezelőtt szintén egy, a keleti végekről érkező rivális, a Kisvárda magabiztos 3-0-s győzelemmel már abszolválta a Sport utcában. Rajtunk a sor!

A 15 órától kezdődő mérkőzést a dvsc.hu-n élőben nyomon lehet követni streamen kereszült. A játékvezető Bogár Gergő lesz.

HAJRÁ LOKI!

(kép forrása: dvsc.hu)