LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Várda keserű?

Miután megemésztettük és túlléptünk a múlt heti, már-már túlzottan is takaréklángon kivívott győzelmünkön a Magyar Kupában, sokat nem lamentálhatunk, hiszen szombaton újra bajnoki pontokért szállunk harcba. Legalábbis nagyon remélem, hogy ez fog megvalósulni és megszakad az eddigi rossz hazai sorozatunk, egyúttal bízom benne, hogy nem lesz olyan a szánk íze, mint a címben szereplő nedűé…

Legutoljára ugyanis augusztus 4-én tudtunk nyerni 2-0-ra a Diósgyőr ellen, így ennek köszönhetően csak a 8. helyet foglaljuk el, bár rajtunk kívül még két csapatnak (Újpest, Paks) is ennyi pontja van. Az ellenfél ezúttal egy közvetlen üldöző, az újonc Kisvárda lesz, amely igencsak jelentős pálforduláson esett át, hiszen hiába a sok új igazolás, a bábeli zűrzavar győzedelmeskedett az öltözőben. Pocsékul kezdték a bajnokságot, hiszen a két legutóbbi év bajnokával szemben az első két fordulóban egyaránt 4-0-ás pofont szenvedtek el, ezt követően az addigi vezetőedzőt, régi ismerősünket, Kondás Elemért menesztették is. Utódja Dajka László, akit szintén jól ismerünk korábbról. Az 5. fordulóban már Felcsútról egy pontot elcsentek és innentől több, mint javuló tendenciát mutatnak. Sorrendben a DVTK ellen egy, az MTK vendégeként három, legutóbb pedig a Haladás ellen szintén három ponttal gazdagodtak, ami a vasiak edzőjének állásába került. Így aztán nem a legjobb az időzítés számunkra, egy kifejezetten jó passzban lévő Kisvárdával mérkőzünk meg.

Ezzel együtt adott a feladat a fiúknak, hiszen hazai pályán mi vagyunk a párharc esélyesei, amit pedig érvényre kell juttatnunk! Ehhez pedig leginkább az kellene, hogy végre valahára a hadra fogható támadóink felkeljenek Csipkerózsika álmukból és koncentráltan játszva az ellenfél kapuja előtt értékesítsük a ziccereinket. Ezen kívül a védelmünknek sem ártana jó napot kifognia, hiszen olyan hibák, amiket például az MTK elleni 3-3 alkalmával vétettünk, az könnyen végzetes lehet. Örömteli, hogy több maródi labdarúgónk (Tőzsér, Csősz, Cikos, Bényei) is be tudott már kapcsolódni a heti edzésmunkába, így Herczeg András ennek megfelelően igyekszik kiállítani majd a legoptimálisabb kezdőcsapatot.

A hétvégi találkozó eléggé pikáns lehet az ellenfél csapatkapitányának, Lucas Marcolininek is, aki annak idején a Lokiban bontogatta szárnyait, főleg a Ligakupában szerzett fontos gólokat, majd eligazolt, és úgy néz ki, hogy a Kisvárdában megtalálta a számításait. Mellette nem árt odafigyelnünk a szerb vándormadárra, Brana Ilicre, aki két góllal is terhelte Király Gábor hálóját az 8. fordulóban, így sorsdöntő lehet a korábban Görögországban (PAS Gianna, Aris Thesszaloniki) és Kazahsztánban (FK Aktobe) is megforduló támadó semlegesítése védősorunk számára. Új szerzeményük pedig a 33 éves, 50-szeres ukrán válogatott Artem Milevskyi, aki szép lassan teljes értékű játékossá válik, így adott esetben ő is komoly fenyegetést jelenthet.

Nos, ami a két csapat előéletét illeti: labdarúgással kapcsolatos emlékeim közt kutatva jó néhány mérkőzést tudok megnevezni, de ezek egyike sem volt tét meccs, így hétvégén történelmi mérkőzésnek lehetnek szem és fültanúi azok, akik kilátogatnak a 17 órától megrendezendő találkozóra, ugyanis most először tétmérkőzést fog játszani ez a két csapat egymás ellen. Ami tovább növelheti a mérkőzés presztízsét, hogy Szabolcs megyei csapatról van szó, így az ősi rivális, Nyíregyháza távollétében, amolyan mini keleti rangadónak is aposztrofálhatjuk ezt a kilencven percet.

A mérkőzést Kassai Viktor fogja vezetni Albert István és Buzás Balázs lesznek a segítői. Televíziós közvetítés nem lesz, így csak az M4 Sport weboldalán lehet megtekinteni az összecsapást.

HAJRÁ LOKI!