LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #4

Túl vagyunk a kilencedik fordulón is, ez pedig azt jelenti, hogy ismét sorrendet állítunk fel az NB I csapatai között. A Power Rankings történetében először fordul elő olyan, hogy az előző szériához képest egyetlen változás sem történik a rangsorban, lássuk tehát számszerűen a helyzetet!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1, 0, )

Továbbra is magabiztosan és veretlenül robog a 30. bajnoki címe felé a Fradi. A váratlan edzőváltást átvészelték egyetlen hazai pályán becsúszott döntetlennel, igaz az épp a Vidi elleni rangadó volt. Hétvégén letudták a derbyt is győzelemmel, így jelen állás szerint senki és semmi nem fenyegeti az első helyüket.

2. Videoton (2, 0, )

Egy meccsel kevesebbet játszva jelenleg a harmadik helyen áll a Vidi, ha az Újpestet legyőzik az elmaradt találkozón, még akkor is hatpontos hátrányban lesznek a Fraditól. Ráadásul a keretük tovább szűkült Lazovics váratlan és érthetetlen visszavonulásával, ami az EL jelentette kettős terhelés miatt további nehézségeket okoz majd nekik. Egyszerűen nem lesz energiájuk hosszú távon is tartani a lépést a zöld-fehérekkel.

3. Honvéd (3, 0, )

Váratlan vereség csúszott be nekik a hét végén a Felcsút otthonában, ráadásul ezzel együtt már hárommeccses nyeretlen szériában van a Honvéd, ennek ellenére is még a tabella második helyén állnak. A kisebb megtorpanás ellenére is jelenleg ők számítanak a harmadik hely első számú várományosának.

4. MTK (4., 0, )

A kék-fehérek is kisebb gödörben vannak, az elmúlt három fordulóban nekik is csak egy pontot sikerült szerezniük. Bár újoncként ez benne van a pakliban, de azért tegyük hozzá, hogy a keretük tavaly is NB I-esnek számított. Hosszabb távon úgyis meg tudnak majd ragadni a felső házban.

5. Újpest (5., 0, )

Egyelőre még keresik önmagukat a lilák, továbbra is sok a döntetlen és kevés a rúgott gól, így pedig nehéz a tabellán előrefelé lépkedni. A derby előtt elkövetett adminisztrációs hiba pedig azt mutatja, hogy a klubházon belül sincs minden rendben. Kétségtelen azonban, hogy előbb-utóbb összeszedik majd magukat, és sikerül a felső házban végezniük.

6. DVSC (6., 0)

Hosszú idő után végre ismét sikerült győznünk a hétvégén, mellyel felkapaszkodtunk a hatodik helyre. Az elkövetkezendő hetekben azonban nehéz mérkőzések következnek, a listavezető Fradihoz látogatunk, majd két közvetlen riválist, a Paksot és a Felcsútot fogadjuk. Vízválasztó lesz ez a három találkozó, különösen az utóbbi kettő, amely végleg eldöntheti a kérdést, hogy idén milyen célokért küzdünk. A dobogós helyezés egyelőre elég távolinak hat, kiesési gondjaink pedig remélhetőleg nem lesznek, így aztán célként az első hatban való zárás lebeghet előttünk pillanatnyilag.

7. Mezőkövesd (7., 0, )

Az elmúlt három fordulóban hét pontot szereztek Kuttor Attiláék, ezzel elmozdultak a kieső zónából. A keret egyben van, az elmúlt időszakban keveset változott a csapat összetétele, így egy Pakshoz hasonló szisztémát láthatunk Mezőkövesden is meghonosulni. Ez ma Magyarországon bőven elég egy stabil NB I-es klub kialakításához.

8. Paks (8., 0, )

Ha már az előbb őket emlegettem, akkor rajtuk a sor. A Kövesdhez hasonlóan hét ponttal zárták a legutóbbi etapot, így most pillanatnyilag az ötödik helyen állnak. Hosszú távon azonban vélhetően formálódnak még a helyezések az erőviszonyok alapján, így Csertőiék idén is az alsó ház közepén végezhetnek majd.

9. Puskás Akadémia (9., 0, )

Felcsúton nagyon benne lógott a levegőben az edzőváltás lehetősége, hiszen a hetedik fordulóban még csak két pontja volt a csapatnak, ám az utóbbi két meccsükön két nagy skalpot gyűjtöttek be, a Vidi és a Honvéd legyőzésével pedig elmozdult a kieső helyekről. Ezzel azonban még nem lélegezhetnek fel, és továbbra sem érezni, hogy Benczés Miklóssal hosszú távon sikeres lenne a falusi gárda.

10. Haladás (10., 0, )

Igencsak megelőlegezett bizalom a részünkről bennmaradónak titulálni a Halit, hiszen pillanatnyilag egy győzelemmel és öt ponttal az utolsó helyen állnak. Időközben edzőváltáson is átestek, Hipp helyét Horváth Ferenc vette át, így bízhatnak abban a vasiak, hogy a Balmazt tavaly kis híján benntartó új edző valamelyest felrázza őket. Bemutatkozása nem volt tökéletes, mert bár eltiltás miatt nem ő ült a padon, de vereséget szenvedtek otthon a Paks ellen.

11. DVTK (11., 0, )

Diósgyőrben továbbra is komoly gondok vannak, ráadásul a hírek szerint a tulajdonos a végletekig megbízik Fernandoban, és nem hajlandó őt leváltani. A DVTK továbbra is egyetlen győzelemmel áll kieső helyen, csupán a mögöttük szerénykedő Halit tudták hazai környezetben legyőzni. Nagyon nehéz időszak elé néznek Miskolcon, de valamiért azt érezni, hogy idén nem fog összeállni semmi, és nem fognak megmenekülni harmadszorra is a kieséstől.

12. Kisvárda (12., 0, )

Bár Dajka László érkeztével négy meccsen nyolc pontot szereztek, és úgy tűnt, hogy jó irányba indulnak el, ám amit ellenünk mutattak, az több, mint kiábrándító volt. Továbbra is erőltetik a rengeteg brazil és ukrán légiós, amivel egy-két jobb perdiódust tudnak majd a későbbiekben is produkálni, ám hosszabb távon nem érezzük kifizetődőnek ezt a koncepciót. Minden bizonnyal búcsúzunk tőlük a szezon végén.