LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tovább a megkezdett úton

Pénteken a Hódosban, hétfőn pedig Egerben mérkőztünk meg az Eszterházy SC alakulatával. Hoztuk az elvárást, megszereztük a győzelmet mind a két összecsapáson. Azonosság a két meccsben, hogy irányítónk, Lotte Grigel bár nevezve volt, mégsem lépett pályára. Nem lebecsülve aktuális ellenfelünket, mégis azt mondom, ezt nélküle is illett hozni.

A bajnoki meccs sikerült szorosabbra, ugyanis hazai környezetben a pontvadászat hatodik fordulójában „csupán” hét góllal vertük meg az újoncot. Vezetőedzőnk nyilatkozta a mérkőzés után, hogy elégedett az eredménnyel, mert a lányok védekezésben azt csinálták amit kért és támadásban is voltak jó momentumok. Ennek ellenére bennem maradt hiányérzet. Huszonöt gólt kaptunk egy újonctól, huszonöt gólt kaptunk egy potenciális kiesőtől. Ez rengeteg, ilyen védekezéssel én nem vagyok megelégedve. Nem kongatok én vészharangokat, de mégis szúrja a szemem az a huszonöt találat.

Kapusaink közül Szabó Dorci kapta a legkevesebb játékidőt, és ebből következik az, hogy a legkevesebb lövést is a kapujára. Hatékonyságban viszont tökéletesen felnőtt a feladathoz, több alkalommal is nagyon szép védést mutatott be. Ugyanakkor ez sajnos nem mondható el Oguntoye Viktóriáról, aki még sérülése után nem kapta el a fonalat. Most még gyengén muzsikál, de ne férjen hozzá kétség, fog ő még a csapat hasznára lenni. Triffa Ági hozta a tőle elvárt szintet, bár most extra nagy bravúrokkal nem tudta segíteni csapatunkat. Tóvizi Petra viszont kiemelkedik a mezőnyből, nem is emlékszem rontott lövésre fiatal beállónktól, négy góllal járult hozzá az Eger legyőzéséhez. Régi formájában tündököl viszont Bulath Anita, aki ismét vezéregyénisége volt a Lokinak, magabiztosan értékesítette büntetőit, valamint védekezésben is kulcsfigura szerepkört töltött be. Pozitívan kell megemlíteni szélsőink gólerős játékát is, Nyüzi három, Vica négy gólt szerzett. Kovács Anna ismét megszórta magát, hét alkalommal zörgette meg a hálót válogatott átlövőnk, bár heteseit nem lövi még olyan hatékonyan, mint tette azt korábban, mégis látszik, hogy meccsről meccsre egyre jobban beépül a csapatjátékba, remek bizonyítéka ennek az is, hogy ő vezeti házi góllövő listánkat, egytucatnyival többször volt eredményes, mint Bulath. Zárásként még annyit a bajnokiról, hogy örülünk a győzelemnek, de szebb lett volna, ha picivel kevesebb gólt kapunk.

Hétfőn következhetett a „visszavágó” a Leányka úti sportcsarnokban. Természetesen más jellege volt ennek a találkozónak, hiszen ez a Magyar Kupa harmadik fordulója. Ezen versenysorozat okozott számunkra nagyon kellemes és kellemetlen emléket is az elmúlt években. Törekedjünk inkább az előbbire, gondoljunk a szép kupamenetelésünkre, remélhetőleg ez az győzelem is egy ilyen sikersorozat kezdete lesz. Hangulatát tekintve a remek kategóriába sorolható ez az összecsapás, ugyanis a népes számú vendégszurkoló megtöltötte szektorát. Megemlékezéssel kezdődött az összecsapás, ultráink sem feledkeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról. A mérkőzés összképét tekintve ez az összecsapás jobban hasonlított arra, amit hazai pályán vártam volna, miszerint már az első pillanattól kezdve esélyt sem hagyunk az egrieknek elgondolkodni azon, hogy itt akár mákszemnyi esélyük is lehet. Teljesült azon kívánságom is, amit hangoztattam, miszerint jó lenne az egriek elleni meccset felhasználni arra, hogy Despotovic megszórja magát, hátha ez hozzásegítené Jecát, hogy az előző szezonban látott módon tündököljön. Bejött a jóslatom, ugyanis az MK meccsen hat gólt szerzett montenegrói átlövőnk, amivel csapatunk  egyik legeredményesebb játékosa lett Kovács és Tóvizi mellett. Azon az estén sikerült húsz gólon tartani a házigazdát, így aztán magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel léptünk tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójába. Sorsolás október 30-án.

Bajnoki: DVSC SCHAEFFLER – Eszterházy SC 32-25 (16-10)
MK: Eszterházy SC – DVSC SCHAEFFLER 20-31 (9-17)

A következő feladat szombat kora este vár a lányokra, ezúttal az MTK látja vendégül csapatunkat az Elektromos Csarnokban, ahová ki lehet jelenteni, nem győzni járunk. Elmúlt két alkalommal ezen párosításnál fővárosi pályaválasztás mellett nem termett számunkra babér. Külön fájó számunkra az előző idény utolsó fordulójában elszenvedett fiaskó. Adott tehát a feladat, van miért visszavágni! Ebben az idényben Golovin Vlagyimir csapata hét lejátszott meccs után két győzelemmel egy döntetlennel és négy vereséggel a bajnoki táblázat nyolcadik helyét foglalja el. Öt pontjukból kettőt az Eger legyőzésével szereztek hazai pályán, további két egységgel gazdagodtak a Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli diadal alkalmával, legutóbbi pontjukat pedig a Budaörs otthonában szerezték. Legeredményesebb játékosuk Karnik Szabina, aki már negyvennégy gólnál jár, őt követi Termány Rita huszonhét találattal, a dobogó alsó fokán az ex-lokista Dakos Noémi áll, huszonöt góllal a neve mellett. Ha az MTK az ellenfél, gyakran szó esik arról, hogy a kék-fehérek keretében mennyire sok olyan játékos található, aki egykoron a DVSC sikereiért küzdött. A teljesség igénye nélkül említsünk pár nevet: Dakos Noémi, Karnik Szabina, Slakta Petra, és hozzájuk csatlakozott Lajtos Nóri is. Emellett több tehetséges fiatal is bontogatja szárnyait a fővárosiaknál, példaként mondható az FTC játékosa, Bánfai Kíra, aki kölcsönben szerepel az MTK-ban.

Nincs mese, idegenben is be kell gyűjteni a két pontot, ezzel folytatva őszi pontszerző hadjáratunkat! Nehéz mérkőzésre számítok, ugyanis Golovin rendre alaposan felkészíti csapatát. Maximumra kell törekedni, ha minden összeáll meglesz a győzelem! Ebben az idényben megfigyelhettük, támadójátékunk előrelépett a korábbiakhoz képest, ideje rendezni a sorokat védekezésben is. Mindent bele lányok! A mérkőzést valószínűleg a klub Youtube csatornáján láthatjuk majd.

K&H Liga Női NB I: 

2018. október 27 szombat 18 óra.
Elektromos Csarnok, Budapest Népfürdő út 18-20.

MTK Budapest – DVSC SCHAEFFLER

Játékvezetők: B. Pech Katalin – Vágvölgyi Mária

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek forrása: dvsckezilabda.hu)