LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Let’s do it Loki!

Miután a DVSC hozta a kötelező hazai győzelmeit a Paks és a Puskás Akadémia ellenében, szerdán már újabb kihívás vár a piros-fehérekre a Magyar Kupában. Az ellenfél az 1960-ban alapított és Zalaegerszegtől egy kőhajításnyira található Teskánd csapata lesz a legjobb 32 közé jutásért.

Előrebocsájtom, címválasztásommal nem az volt a célom, hogy megtrollkodjam ellenfelünket, de adta magát a dolog, hiszen ahogy egykori miniszterelnökünk mondta („Gyerünk, gyerünk csináljuk meg!”), gyakorlatilag ez is lehetne az ukáz a fiúk számára, hiszen a Zala megyei első osztályban vitézkedő kék-sárga mezes ellenfelünk ellen a papírforma szerint sokkal simább továbbjutást kellene abszolválnunk, mint ahogy azt tettük az előző körben a BKV Előre ellenében, amikor takaréklángon pötyögve csak annyit adtunk ki magunkból, amennyi feltétlen szükséges volt. Olyan végkimenetelt pedig végképp nem tudok elképzelni, mint amilyet az előző fordulóban a teskándiak produkáltak a fejér megyei Mezőfalva ellen, amikor is a hosszabbításban vitték döntésre a dolgot és 3-0-ra nyertek.

Miután a mérkőzés Teskándon lesz megrendezve, vélhetően teltház előtt rendezik majd a mérkőzést, dacára a nem túl szurkolóbarát időpontnak, de a Zala megyeieknek ez lesz történetük legnagyobb tétmérkőzése, hiszen korábban a másodosztályú Siófok volt a legnevesebb ellenfelük, akivel valaha farkasszemet néztek a kupában (akkor 2-0-s vereséget szenvedtek). Az idei sorozatban pedig, ahogy a melléklet ábra is mutatja, eddig még nem kapituláltak, hiszen kezdésnek a Semjénháza SE-t (2-0), majd a gellénházai Olajmunkást egy nagyon fordulatos meccsen (4-3) fektették két vállra, majd következett a már említett Mezőfalva elleni hosszabbításban kivívott 3-0-s siker. A bajnokságban ezzel szemben már csehebbül állnak, hiszen az 5. helyet foglalják el a 16 csapatos megyei pontvadászatban, ahol a korábban az egykor életre hívott honi teremfoci bajnokságban megcsodált Hévíz uralja a pontvadászatot 11/11-es tükörsima mutatójával. Ettől függetlenül minden esélyük megvan a feljebb lépésre novemberben Pergel Attila fiainak, hiszen a sorsolásuk szerint a Gyenesdiáson kívül most alsóházi csapatokkal (Zalakomár, Csács, Kiskanizsa) néznek farkasszemet. Házi gólkirályuk a Ferencváros neveltje, Pergel Bence, a 20 éves csatár már 8 alkalommal beköszönt a bajnokságban és a kupában is 5 gólnál jár, így pedig elég hatékony egyes gólátlaggal rendelkezik (13 mérkőzésen 13 találat). De mellette éktársára, a rutinosnak mondható 28 éves Balogh Arnoldra is felvívom a figyelmet, aki az MTK-T és a ZTE-t is megjárta.

Ami a mieink lehetséges összeállítását illeti, az előző fordulóval szemben most egészen biztosan tartalékosabb csapatot küld majd pályára Herczeg András, hiszen a BKV Előre elleni fordulót kvázi bajnoki szünetben rendezték, míg most két fontos bajnoki meccs között, a hét közepén kell átutazni az országot. Emiatt minden bizonnyal a bajnokságban eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok (Kosicky, Barna, Szatmári, Csősz) mellett lehetőség lesz a sérülésből visszatérő, és meccshiánnyal küszködő (Cikos, Bényei, Jovanovic, Avdijaj) játékosok formába hozására is, miközben vélhetően látunk majd több tehetséges fiatalt (Ujvárosi, Damásdi, Zsóri, Bárány) is a pályán. Zsórit és Bárányt külön szeretnénk kiemelni, két fiatal tehetségünk a Hajdú-Bihar megyei első osztályban valósággal ontja a gólokat, hiszen előbbi 31, utóbbi 23 találattal áll 12 forduló után. Szereplésük azért is valószínű, mert a DVSC II legutóbbi, hétvégi bajnoki mérkőzését mindketten kihagyták, vélhetően pont azért, mert szerdán komoly feladat vár majd rájuk a Magyar Kupában.

Összességében nem hiszem, hogy gondot okozna nekünk a továbbjutás, ettől függetlenül elvárható a csapattól, hogy kellően komolyan vegye a találkozót, egyrészt a sima továbbjutás érdekében, másrészt hogy kiszolgálja a kilátogató nézősereget, hiszen számukra ez egy felejthetetlen alkalom lesz, elvégre nem minden nap vendégeskedik hétszeres magyar bajnok és hatszoros kupagyőztes csapat Teskándon.

Egy szó, mint száz: Let’s do it Loki!

HAJRÁ LOKI!

(kép forrása: Teskánd Facebook)