LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nincs mese, kell a két pont!

Sikerült nyerni a mumusnak számító MTK otthonában, több mint négy év elteltével hoztuk el ismét a két pontot a kék-fehérek otthonából! A folytatásban pedig az újonc, de nem kiesőjelölt Mosonmagyaróvár látogat a Cívisvárosba. A győzelem reményében arra bíztatok mindenkit, látogasson ki a Hódosba pénteken kora este!

Abban a reményben utaztak el a lányok az Elekrtomos Csarnokba, hogy most megmutatják, igenis képesek megszakítani az MTK elleni rossz sorozatot. Az első félidei produkciónkat látva joggal hihettük, ez nem most fog bekövetkezni, de a második játékrészben állva hagytuk Golovin Vlagyimir csapatát, magabiztos győzelmet arattunk a Népfürdő utcában, ezzel megtörve egy négy éven át tartó balszerencsés sorozatot. Röviden a meccsről: a kezdés után a fővárosiak vezettek, Karnik Szabina sorban lőtte a gólokat, részünkről igencsak dadogott a játék, egyenlíteni is csak a félidő közepén sikerült, bár a vezetést is átvettük, mégis hátránnyal zártuk az első harminc percet. Tökéletesen illett ez a meccs is az elmúlt években az Elektromosban lejátszott összecsapások sorába. A szünetben azonban Jensen mester rendezte a sorokat, és bár a negyvenedik percig még tartotta magát az MTK, azután már nem volt esélyük. Grigel és Despotovic vezérletével átvettük a vezetést, majd sikerült elhúznunk vendéglátóinktól. Ahhoz, hogy ezt az összecsapást megnyerjük, nem csak Lotte és Jeca remek játéka kellett, hanem Kovács Anna góljai és Triffa Ági védései is. Szélsőink is szépen dobálták a gólokat, Nyüzi négy, Vica három gólt dobott korábbi kapusunknak, Lajtos Nórinak. Idegenben szereztünk nagyon fontos két pontot, ami akkor lesz igazán értékes, ha holnap az Mosonmagyaróvárt is legyőzzük. Jó volt az látni, hogy ha nem megy Tóvizi Petrának, akkor Bordás Réka a padról beállva is tud segíteni a csapatnak. Azt mondtam: „ jó volt látni”, na jó, ez a kijelentés kissé erős, ugyanis a közvetítés nem sikerült a legjobban, de álljunk úgy hozzá a dolgokhoz, hogy a következő majd jobb lesz!

Végeredmény: MTK Budapest – DVSC SCHAEFFLER 22:28 (13:12).

Két idegenben lejátszott mérkőzést követően ismét hazai környezetben vár feladat Kovács Annáékra. Pénteken este a hosszú hétvége közepén ismét élettel telik meg a Hódos, ugyanis este 18 órakor kezdődik a DVSC SCHAEFFLER – Eu Fire Mosonmagyaróvár mérkőzés a bajnokság nyolcadik fordulójában. Aktuális ellenfelünk a tavalyi szezont az NB I/B Nyugati csoportjában töltötte. Feljutásuk egyáltalán nem forgott veszélyben, magabiztosan nyerték meg a bajnokságot. Akkori keretükkel ez teljes mértékben reális elvárás lehetett számukra. Ebben az idényben viszont ismét a legmagasabb osztályban kell helyt állnia Bognár Róbert tanítványainak. Ennek tudatában lehetőségeikhez mérten próbáltak erősíteni. Érkezőik közül a legismertebb kézilabdás berkekben Sara Vukcevic, aki korábban már játszott az Érd és a Vác színeiben is a magyar pontvadászatban. Beilleszkedését könnyítette, hogy nagyon jól beszéli nyelvünket. Érkeztek még fiatal, kevésbé rutinos játékosok, mint Hudák Emma, Márczy Tekla valamint Domokos Dalma. Légiósok is csatlakoztak az MKC-hoz: Lucia Gubikova és Irene Fanton.

A 2018/19-es szezonban eddig két győzelem és öt vereség a mérlegük. Megszerzett négy pontjukkal a táblázat tizenegyedik helyét foglalják el. Legyőzték a másik újonc Eszterházy csapatát, illetve a legutóbbi fordulóban a szezont nagyon gyengén kezdő Budaörs alakulatát. Vereséget szenvedtek el a Kisvárda, az Alba Fehérvár, valamint az Érd vendégeként, hazai környezetben az UFM Arénából pedig az FTC és az MTK is elvitte mind a két pontot. Úgy gondolom, a kieséstől nem kell félniük, ugyanakkor az első tízbe kerülni sem sok esélyük van, reális lehet számukra jelenlegi helyezésük. Házi góllövő listájukat Tilinger Tamara vezeti negyvenhat találattal, azonban fontos tényező, hogy a héten megműtötték a játékost, akire hosszabb kihagyás vár. Rossz hír ez az MKC drukkerek számára, mert Tilinger a csapat mozgatórugója, aki nem csak akcióból eredményes, hanem magabiztosan értékesítette büntetőit is (19/16, 84,2%).  Kopecz Barbara eddig huszonhét találatnál jár, a korábbi ferencvárosi szélső Kovacsicz Mónika pedig huszonkét gól szerzett eddig. Keretükben egy korábbi DVSC játékost is felfedezhetünk Tóth Melinda személyében, a balszélső a 2016/2017-es idényben erősítette csapatunkat.

Ami a két csapat egymás elleni eredményeit illeti, van miért visszavágnunk. Abban az évadban, amikor az MKC élvonalbeli volt, oda vissza vert minket. Előbb idegenben, akkori albérletükben, Mosonszolnokon győztek le minket 25-24-re, majd a Hódosból is két ponttal távoztak. Negatív okból emlékezetes számunkra a tavaly áprilisi találkozó: azon az összecsapáson egyszer sem vezettünk az élvonaltól végül búcsúzó Óváriak ellen. Adott tehát az indok, miért is kell most megverni őket. Csapatunk az utóbbi mérkőzéseket behúzta (bár ezek kötelező győzelmek voltak). Nem lehet kérdés a holnapi meccs végkimenetele. Lotte Grigel is remekül szállt be az MTK ellen, Jeca is kezdi elkapni a fonalat. Többször is elhangzott, hogy önbizalomnövelő sikerek voltak a győzelmek, folytatni kell a sorozatot! Itthon kell tartani a két pontot! Személyes megérzésem az, hogy 6-8 gólos győzelmet aratunk a vezérét vesztett Mosonmagyaróvár ellen. Nálunk Anna Punko továbbra sem bevethető, a többiek harcra készek!

K&H Liga Női NB I:
2018. november 2. Péntek 18 óra, Hódos.

DVSC SCHAEFFLER – Eu Fire Mosonmagyaróvár

Játékvezetők: Héjjas Tímea – Kránitz Andrea.

Két hasznos információ:

  • Soroltak a Magyar Kupában. A negyedik fordulóban ismét idegenben kell pályára lépnünk az Érd ellen. Nem kedvezett Fortuna számunkra ezzel a párosítással, de nem lehetetlen a küldetés, ez az Érd már nem olyan összeszedett, mint a korábbi években, függetlenül attól, hogy szerdán az első félidőben még a címvédő Győri ETO-val is tartották a lépést. Mutassuk meg, hogy ilyen ÉRDekes sorsolás mellett sem lehet lebecsülni a Lokit! A találkozó pontos időpontja még egyeztetés alatt áll.
  • Aki teheti, hozzon magával egy tábla csokoládét amit a bejáratoknál elhelyezett gyűjtődobozban lehet leadni. A DVSC is csatlakozott a BAGE kezdeményezéséhez, gyűjtsünk össze minél több édességet!

Illetve gyújtsunk meg egy gyertyát és emlékezzünk azokra akik már nem lehetnek közöttünk!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek forrása: dvsckezilabda.hu)