LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Folytassa, Loki!

A Loki életében az elmúlt években állandósult a folyamatos hullámvasutazás, és ebben az örökös körforgásban az elmúlt hetekben egyértelműen felfelé tartott a csapat. Pontszerzés a Fradi otthonában, aztán győztes gól szögletből a Pakssal szemben (ráadásul az utolsó percben), végezetül újabb siker a sokkal értékesebb játékoskeretet magáénak tudó Felcsút ellen; na meg egy magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában. A holnapi ellenfelünk azonban nem számít jó partnernek ebben a sorozatban: egyik mumusunknál, a Mezőkövesdnél vendégeskedünk. Mégis, ha az utóbbi idők hozzáállását látjuk ismét viszont a pályán, akkor lehet okunk a reménykedésre.

Ha van olyan csapat az NB1-ben, amely ellen nehéz megjósolni, milyen meccset játszunk majd, az a Mezőkövesd. Vannak ellenfeleink, ahol viszonylag biztosak lehetünk a sikerben (pl. DVTK), de vannak olyan párharcok is, ahol a pontszerzés is bravúrnak számít (pl. Vidi). A Mezőkövesd esete egyáltalán nem ennyire egyértelmű: hazai pályán folyamatosan szenvedünk ellenük, idegenben pedig kb. felváltva nyerünk és veszítünk. Így tehát jósolni egyáltalán nem egyszerű, főleg amiatt, mert Kuttor Attilával a matyóföldiek kifejezetten kreatív és veszélyes támadófocit játszanak saját stadionjukban, mi viszont jó formában vagyunk, ezért tényleg ember legyen a talpán, aki eltalálja a végeredményt. A Loki az elmúlt két mérkőzésen pozitív meglepetést okozott, így van okunk a bizakodásra ezúttal is, azt a véleményemet azonban egyértelműen fenntartom, hogy ez a legnehezebb összecsapásunk a (Paks és DVTK elleni találkozók közötti) négy mérkőzéses sorozatunkban.

Ami az összeállításunkat illeti: Herczeg Andrást ismerve azon mindenképpen meglepődnék, ha lényegi változtatások lennének az egy héttel ezelőtti kezdőcsapatunkhoz képest. A hátvédsorban egyedül a két szélső poszton lehet kérdéses, hogy kik kezdenek; Kusnyír helyét megingathatatlannak érzem az elmúlt hetek produkciója alapján, a nem túlzottan meggyőző Ferenczi helyett viszont egyértelműen Barnát játszatnám. A középpálya szinte biztosan a múlt héten is látható felállásban fut majd ki a pályára, legfeljebb a támadóknál nem egyértelmű, hogy a Takács, Könyves és Szécsi hármasból melyik kettő kapja majd meg a lehetőséget. Az én kezdőm így nézne ki: Nagy – Kusnyír, Pávkovics, Kinyik, Barna – Bódi, Tőzsér, Haris, Varga – Szécsi, Könyves. Ehhez képest szerintem a tényleges kezdőnk megegyezik majd a Felcsút ellenivel.

Egy dolog egészen biztos: ezen a mérkőzésen nem lesz esélyünk a pontszerzésre sem, ha nem koncentrálunk a legelejétől fogva és nem teszi oda mindenki maximálisan magát. A Mezőkövesd valószínűleg megpróbál majd letámadni minket az első tíz-tizenöt percben, az ilyesfajta presszingre általában lehet tőlük számítani hazai pályán. Jó lenne, ha mi nem járnánk úgy, mint a Diósgyőr, akik az első negyedóra végére már háromgólos hátrányban voltak. Ha azt a Lokit láthatjuk viszont, amelyet az elmúlt három mérkőzésen, akkor nem lehet kérdés a pontszerzés. A győzelemhez viszont szükséges lesz egy-két kiemelkedő teljesítmény; reméljük, most is lesz valaki, aki a vállára veszi a csapatot. Az elmúlt hetek teljesítményét látva összességében nem mondhatunk mást az összecsapás előtt, csak azt, amit a klasszikus brit filmvígjáték sorozat mondana: Folytassa, Loki!

A találkozót Bognár Tamás vezetésével szombaton 17 órától rendezik meg, a korábbi kommunikációval ellentétben pedig mégis közvetíti a televízió, így az M4 Sporton követhető majd az összecsapás.

Hajrá Loki!

Enderson