LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Esélytelenek nyugalmával?

Megmondom őszintén, hogy lassan kezdek felocsúdni a miskolci „kéjutazásunk” utáni sokkból, de továbbra sem tudom elfogadni, pláne nem elfeledni azt a 90 percet. Ezt pedig a múlt hétvégi Videoton elleni már-már bosszantó fiaskónk újból csak megidézte.

Borsodban ugyanis az ”eléghakiviszematrikómatagyepre” faktor miatt, míg hazai környezetben a takaréklángon elvegetáló Videoton ellen a „hareggeligjátszunksemrúgunkgólt” nevezetű jelenség miatt nem voltunk képesek egy szerzett pontra sem, holott a helyzeteink megvoltak, főleg a második felvonásban, így több mint bosszantó azt konstatálni, hogy újfent pont nélkül maradtunk és csak a 7. helyről várhatjuk az MTK elleni idegenbeli szombati találkozónkat. Aggodalomra azért még nincs semmi ok, de ha nem kezdjük el a pontok gyűjtögetését, könnyen a veszélyzóna közelségében telelhetünk. Ez ellen kellene tenni valamit, de aktuális formánkat tekintve kvázi az esélytelenek nyugalmával játszhatunk a Hidegkúti Stadionban.

Némi reménysugár azért van számunkra, hiszen a kék fehérek flottája is képes hibázni, hiszen legutóbb a DVTK ellen vendégként maradtak alul 3-2 arányban, de a szépítő találatokat csak a végén szerezték, tehát összességében nálunk is simább vereséget szenvedtek Miskolcon. Előtte a Ferencváros elleni örök rangadó alkalmával szintén vendégként nullázódtak le Feczkó Tamás fiai. Ezzel együtt is, akármennyire fájó leírni, de  a hazaiak számítanak az esélyesebbnek. Habár ellenpéldaként lebegjen a szemünk előtt az újonc Kisvárda 1-0-s győzelme, amit a fővárosban szereztek meg cirka 3 hónapja. Hasonló bravúr véghezviteléhez szükség lenne a minél mélyebb keretre és több hadra fogható játékosra.

A korábban maródiak táborához a héten csatlakozott csapatkapitányunk Tőzsér Dániel is, aki ezúttal beszakadt combhajlítója miatt nem tud Herczeg Andrásék rendelkezésére állni, de korábban távollétében is volt ilyen szituáció, akkor Bódi Ádám remekül mozgatta a csapatot. A középpályáról még egy fontos láncszem hiányzik majd, hiszen Haris Attila megkapta ötödik sárgáját vasárnap, így ezúttal ő sem játszhat eltiltás miatt. Szerk.: ezt elnéztük, így javítjuk magunkat: Haris csak négy sárgával rendelkezik, így játszhat az MTK ellen. A hírek szerint Könyves Norbert viszont újfent bevethető, csakúgy, mint az eltiltását letöltő Kinyik. A hiányzók miatt jó esély mutatkozik arra, hogy hosszú idő után Jovanovics és Erik Cikos is újfent kezdőként kapjon szerepet, utóbbi könnyen lehet, hogy a vélhetően eredeti posztjára visszakerülő (bár elmondása alapján a jobbhátvéd pozíciót jobban kedvelő) Kusnyír helyét veszi majd át a védelem jobb oldalán.

A két csapat legutóbbi randevúja igencsak emlékezetesre sikerült a Nagyerdőn, hiszen bár az MTK-sok 3-1-es előnyt harcoltak ki, mégis sikerült kiénekelni a szájukból azt a bizonyos sajtot és nagy fegyvertényt végrehajtva a ráadás perceiben 3-3-ra tudtuk menteni azt az összecsapást. Azt hiszem, egy hasonló eredményt szerintem többi szurkolótársam is aláírna minimum, de egy soványka egygólos sikerre sem mondanánk nemet. Az Új Hidegkuti Stadionban egyébként legutóbb 1-1-et játszott a két csapat, érdekesség, hogy akkor is az utolsó pillanatokban mentettünk pontot Holman szabadrúgásgóljával. Az MTK pályaválasztása mellett egyébként viszonylag kevés sikerélményünk van, hiszen a 41 eddigi összecsapásból csupán 10-et nyertünk meg, legutóbb 2010-ben sikerült győznünk a fővárosban.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik, a játékvezető ezúttal „nagy bánatunkra” nem Iványi sporttárs, hanem fiatalabb kollégája, Bogár Gergő (a 28 éves játékvezetőnek ez lesz a második élvonalbeli mérkőzése) lesz, akinek munkáját Tóth II Vencel és Vígh-Tarsonyi Gergő fogja segíteni. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

HAJRÁ LOKI!