LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #1 – Igor Bogdanovic

Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel új sorozatunkban, melynek első részében egykori légiósunk, Igor Bogdanovic legjobb Loki-meccsére tekintünk vissza.

Kevés légiósunk volt az évek során, aki annyira debrecenivé vált, mint Igor Bogdanovic: hozzáállását és klubhűségét tekintve is példaértékű embert ismerhettünk meg a személyében. Ráadásul az újvidéki születésű támadónk több emlékezetes diadalban is tevékeny részt vállalt, elég csak a Fradi elleni dupláját kiemelni, aminek köszönhetően 2-0-ra legyőztük hazai pályán a zöld-fehéreket.

Debreceni pályafutása során mégsem ez a mérkőzés jelentette a csúcsot, hanem a feledhetetlen Hajduk Split elleni BL-siker odavágója, amikor az Oláh Gábor utcán az ő két góljával (és Kerekes csukafejesével) mostuk le a pályáról a nagyképű horvátokat. Az csak egy dolog, hogy egész mérkőzésen nagyon aktívan játszott, többször is veszélyeztetve a vendégek kapuját, de az, amilyen két fantasztikus gólt fejelt, azt nehéz elfelejteni. Magyar csapatban játszó játékostól ritkán látható technikai képzettség és higgadtság kellett ezekhez a megoldásokhoz, úgyhogy egy bő évtized távolságából is érdemes visszanézni a találatait, meg összességében azt, micsoda felszabadult és kreatív focival rukkoltunk elő annak idején a nemzetközi porondon…

Hajrá Loki!

Enderson