LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #4 – Kerekes Zsombor

Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel új sorozatunkban, melynek negyedik részében mindenki Zsombijának, Kerekes Zsombornak a legjobb Loki-meccsére tekintünk vissza.

Tudjuk jól, hogy nem volt egy csatárgéniusz, a technikai képzettsége is hagyott jócskán kívánnivalót maga után, időnként a kihagyhatatlant is kihagyta, mégsem lehetett nem szeretni. Kerekes Zsombi nem véletlen kapott saját szurkolói dalt, és aktív részese volt a DVSC felemelkedésének. Ha csak egy gólt kellene felidézni vele kapcsolatban, akkor szerintem a szurkolók egy jelentős részének a Bogdanovic kapcsán már felidézett Hajduk Split meccs csukafejese jutna róla az eszébe.

Volt azonban ennél még emlékezetesebb nemzetközi kupamérkőzése is: 2001 szeptemberében nem álltunk messze a bravúrtól a nagynevű francia Bordeaux ellen, köszönhetően Kerekesnek, aki először büntetőből szerezte meg a csapat második gólját, majd egy hulló falevél fejessel háromra növelte az előnyünket. Egy újabb gól már a csodaszámba menő továbbjutásunkat jelentette volna, de sajnos ezt a találatot a franciák szerezték meg, a mérkőzés után mégis minden szurkoló hősként ünnepelte a csapatot. Kerekesnek pedig ez a találkozó talán pályafutása legjobb meccsét jelentette, annak ellenére, hogy később még sok nagy sikernek volt a részese.

Hajrá Loki!

Enderson