LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A Békéscsabát meg kell verni!

Véget érnek a munkás hétköznapok, ugyanis szombaton a keleti rivális Békéscsaba otthonába látogat csapatunk a bajnokság tizenötödik fordulójában. Pikáns mérkőzés várható az ősi rivális lila-fehérek ellen, célunk ezúttal is a két pont megszerzése! 

Aktuális ellenfelünk az utóbbi hetekben hazai környezetben legyőzte a Mosonmagyaróvár csapatát és Budaörsről is győzelemmel térhettek haza Horváth Roland tanítványai. Ezek a meccsek nagyon fontosak voltak a lila-fehéreknek. Ezen győzelmeknek köszönhetően már nyolc pont szerepel a nevük mellett, ami bőven megnyugvást jelenthet a kiesés ellen folytatott harcban. Az Eger és a Budaörs is messze lemaradva követi őket, arról nem is beszélve, hogy jelenleg még az MTK gárdáját is megelőzik a bajnoki táblázaton. Az utóbbi hetek sikereit kissé beárnyékolhatja a Magyar Kupából való kiesésük a DKKA ellenében. Ettől függetlenül azt gondolom, nem szabad félvállról vennünk őket, ugyanis könnyen beleszaladhatunk egy kellemetlen pofonba, egy olyanba, ami legalább olyan fájó lenne, mint amit átélhettünk futballistáink kisvárdai teljesítményét látva. Nem keverem a szezont a fazonnal, nem célom az ördögöt a falra festeni sem, csupán azt szeretném kiemelni, hogy nem lesz elegendő csak a mezt kiküldeni a pályára. Azonban ismerjük vezetőedzőnk, Köstner Vilmos mentalitását, nála ez a szemlélet abszolút elfogadhatatlan. Természetesen a lányok sem hajlamosak ezt a hibát elkövetni, így jó eséllyel egy nagyon izgalmas összecsapást láthatunk majd szombat délután.

Az egy másik kérdéskör, ki fogja látni ezt a meccset. Valószínűleg lesz közvetítés a klub jóvoltából, de ezúttal olyan balszerencsésen alakultak a dolgok, hogy a DVSC – FTC labdarúgó mérkőzés és a Békéscsaba – DVSC kézimeccs ha nem is ugyanabban az idősávban kerül megrendezésre, mégis ütközik egymással. Az idegenbeli meccsek kezdési időpontjára ugyanis nincs ráhatása a klub vezetésének. Ha a Nincs kettő négy nélkül című Bud Spencer – Terence Hill klasszikust vesszük figyelembe, akkor akár az alteregó kutatás is megoldás lehet, hogy mind a két helyszínen ott legyünk. A döntés természetesen rajtunk múlik. Ki-ki vérmérséklete alapján döntse el mi a fontosabb számára. Alternatív megoldás lehet az is, hogy miután a megnéztük a futballmeccset a stadionban, hazamegyünk, leülünk az internet elé és figyelmünket a lányok meccsére irányítjuk. Én azonban azt tervezem, hogy útra kelek és ellátogatok a viharsarokba. Azt javaslom mindenkinek, aki nem utazik el Békéscsabára, ha teheti, nézze a klub közvetítését!

Ellenfelünk eddigi mérkőzéseiből csak hármat nyert meg (a Budaörsöt verték oda-vissza és legyőzték a Mosonmagyaróvárt). Két találkozójuk pontosztozkodással ért véget, valamint tíz alkalommal szenvedtek vereséget. Számunkra figyelemfelkeltő tény, hogy hazai környezetben a Siófokot is megizzasztották, sőt az Érdtől pontot is csentek. Házi góllövő listájukat a fiatal irányító, Vukajlovic Aleksandra vezeti kilencvenhat találattal, melyből mindössze négy gól született büntetőből. Walfisch Mercédeszre is érdemes lesz figyelni, ugyanis az átlövő már nyolcvankétszer zörgette meg a hálót. Őket követi a sorban Kovács Anett, a jobbszélső az utóbbi időkben rendre nagyon gólerős formában kézilabdázik, ezt jelzi az eddig elért hatvanhárom találata.

Ezután egy nagyobb szakadék következik, de ha tovább olvassuk a listát, egy régi ismerős nevét találhatjuk. A Kisvárda csapatától kölcsönbe érkezett a lila-fehérekhez korábbi játékosunk, Marincsák Nikolett. Annak idején több lehetőséget is kapott a bizonyításra, de nem tudott meghatározó szerepet betölteni nálunk (mentségére szóljon, irányító poszton Kudor Kitti volt akkoriban a favorit). Év elején történt a csapatváltás Niki esetében, az azóta eltelt időben öt mérkőzésen kapott szerepet Horváth Rolandtól. Ezeken a találkozókon huszonhét gólt jegyez, melyből tizenöt találat született hétméteresből. Figyelemre méltó statisztikai adat, hogy ezt tizenöt próbálkozásból érte el, tehát eddig hibátlanul lő hét méterről. Majd most megszakad ez a jó sorozat, ha Triffa Ágival találja szemben magát, de ha Oguntoye Viki fogja túljárni Niki eszén, akkor sem leszünk csalódottak!

Ha a kereteket hasonlítjuk össze, nem is lehet kérdés melyik csapat áll jobb nevekből, de mint korábban is írtam, ez nem ér semmit ha nem bizonyítják be a lányok. Tudomásom szerint nálunk mindenki bevethető, így a lehető legerősebb kerettel utazhatunk el Békéscsabára. Számunkra is nagyon fontos ez az összecsapás, ugyanis közvetlen riválisaink egymás ellen játszanak: az előttünk álló Váchoz az Érd érkezik vendégségbe, a mögöttünk álló Alba Fehérvár pedig Kisvárdára utazik. Vagyis ha a többi mérkőzésen olyan eredmény születik ami nekünk is kedvező, akár az ötödik helyre is előre léphetünk, ehhez nélkülözhetetlen a két pont megszerzése a Viharsarokban. Abban az esetben, ha számunkra kedvezőtlenül alakul a többi párosítás, akkor nemcsak az ötödik helytől kerülünk messzebb, hanem az Alba vagy a Kisvárda is megelőzhet minket.

Két szezonnal korábban nem sikerült hoznunk a kötelezőt, akkor egy góllal bizonyult jobbnak a házigazda a Gyulai úti Sportcsarnokban (22-21). Az előző idényben viszont idegenben is nekünk termett a több babér, akkor a Vida Gergő vezette csapat hat góllal nyert a lila-fehérek vendégeként (23-29).

K&H Liga Női NB I 15. forduló:
2019.02.16 18:00
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok Gyulai út 44
EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE – DVSC SCHAEFFLER
Játékvezetők: B. Pech Katalin – Vágvölgyi Mária

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek: dvsckezilabda.hu)