LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kötelező feladat a kupában – első felvonás

Bevallom férfiasan, hogy hiába vagyok az egyik legoptimistább a bloggerek között, a Kisvárda elleni zakó engem is nagyon megviselt és jobb híján egy döntetlent vizionáltam a Ferencváros elleni rangadónk előtt. A lefújás után azonban pozitívan csalódtam a srácokban, hiszen a második félidei játékunkban bekövetkezett hatalmas pálfordulás és egy csipet szerencse olyan végjátékot hozott Zsóri Dani ollójának is köszönhetően, amiről álmodni sem mertünk. Így újra a győztes útra tért a csapat és abban bízom, hogy nem tévesztjük el ezt az útvonalat még jó ideig. A következő akadály a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján az NB III-as FC Ajka lesz kedden kora este.

A célunk természetesen nem lehet más, mint a továbbjutás kivívása. Azt azonban nem árt megemlíteni, hogy a dunántúliak a legutóbbi körben nem mást búcsúztattak, mint az élvonalbeli MTK együttesét (2-1). Az előző körben egyébként további két élvonalbeli együttes is elhullott, a DVTK mellett a címvédő Újpest is. Az Ajkáról érdemes tudni, hogy tavalyi kupaellenfelünk, a Dorog akkori edzője, Schindler Szabolcs irányítja a szakmai munkát és egy nagyon is ütőképes csapatot rakott össze, hiszen az NB III Nyugati csoportját veretlenül vezetik 44 pontjukkal. Miután a második helyet elfoglaló Érdi VSE csak 31 pontos, így mondhatni utcahosszal vezetik azt a pontvadászatot, ahol több, egykor szebb napokat látott, korábbi NB I-es csapat (Nagykanizsa, Pápa) is sínylődik. Házi gólkirályukra nem árt majd odafigyelni, hiszen a támadó középpályásként bevethető Nagy Mihály Krisztián nem kevesebb, mint 16 alkalommal köszönt be az ellenfeleknek, köztük az MTK-nak is a kupában. Rajta kívül több élvonalban is megfordult futballista is található a Veszprém megyeiek keretében: Illés Dávid, Horváth Dániel, Popovics Bertold, Graszl Károly, Pokorni Péter.

A piros-fehér mezes lokisták viszont az előző körben meglehetősen izzadtságszagú 2-1-es győzelmet értek el a Vasas otthonában. Góljainkat az alapembernek számító Bódi, és a megbízható kiegészítő ember Jovanovic szállította. Hétvégi, paksi bajnokink okán a keddi mérkőzésen ismételten nagy esély van egy vegyes összetételű csapatra, ahol a kispadon üldögélő játékosaink (Kosicky, Barna, Kinyik, Kuti, Nagy K.) és a tehetséges fiatalok (Ujvárosi, Damásdi, Zsóri) megmutathatják tudásukat a szakmai stábnak. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy az óvatosság jegyében Herczeg András néhány alapembernek is bizalmat szavaz majd, így nem lepne meg, ha az elmúlt hetekben eltiltás miatt egy-egy meccset kihagyó Haris és Varga Kevin is kezdene, illetve a felkészülés jó részén maródi Kusnyírnak is jól jöhet a meccsterhelés. Már csak azért sem szabad félvállról venni a találkozót, mert emlékszünk, hogy mi történt tavaly a Dorog ellen. Jó lenne már az első mérkőzésen eldönteni a lényegi kérdéseket, de fontos szempont, hogy mindenképp lesz javítási lehetőségünk egy hét múlva, ha szükség lenne rá.

Az összecsapást az M4 Sport élőben fogja sugározni 18:30-tól. A játékvezető Bogár Gergő lesz, akinek munkáját ezúttal Becséri Gergely és Baghy Csaba fogja segíteni.

HAJRÁ LOKI!

(borítókép: FC Ajka Facebook)