LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Pontok reményében

Kisvárdán elszenvedett vereségünket követően múlt szombaton legyőztük a Ferencvárost! Két hét leforgása alatt két egymástól teljesen más érzelmi töltetet kaptunk. A kínos zakó után fortyogtunk a dühtől, az elmúlt pár napban azonban rózsaszín ködbe burkolózott Debrecen. Ezek után jogos a kérdés: melyik az igazi arcunk?

A 22. fordulóban Paksra utazik a Loki. Az atomváros csapata egy érdekes jelenség a magyar labdarúgás térképén. Azzal, hogy nem foglalkoztatnak légiósokat, kitűnnek a mezőnyből. Csertői Aurél csapata tipikusan az a szürke középmezőnybeli csapat, akinek nem kell félnie a kieséstől, ugyanakkor a dobogó is messze áll tőlük. Általában nem nevezhető közönségszórakoztatónak a zöld-fehérek játéka, azonban ez az esetek döntő többségében elegendőnek bizonyul a stabilitás fenntartásához. Tegyük hozzá azt is gyorsan, hogy idén (és nem csak feltétlenül erre a naptári évre gondolok) kissé ingatagnak tűnik a Tolna-megyeiek játéka. Huszonegy forduló alatt huszonhét pontot gyűjtöttek, amitől csupán négy egységgel szerezett kevesebbet a már kieső helyen tanyázó Kisvárda. Hat győzelem mellett hatszor szenvedtek vereséget és kilenc döntetlen fűződik a nevükhöz (ezzel messze kiemelkednek a mezőnyből az Újpesttel karöltve). Ha azt vesszük figyelembe, hogy ellenünk hogy szerepelnek, a következő adatokkal szembesülhetünk: mióta tizenkét csapat alkotja a magyar bajnokság legfelsőbb osztályát, azóta megrendeztek tíz találkozót, melyből egy zárult paksi győzelemmel, négy döntetlen mellett pedig öt alkalommal diadalmaskodott a DVSC. Ebben az idényben a Nagyerdei Stadionban 2-1-re vertük őket. Sokáig fogunk emlékezni arra a találkozóra, na nem az eget verő színvonal, hanem Bódi Ádám szögletből szerzett gólja miatt.

Legutóbb tavaly áprilisban volt a Paks pályaválasztó ellenünk. Az a meccs azok közé tartozik, amire azt mondom, bármikor elfogadnám az ott történteket. Könyves Norbi volt az összecsapás hőse, ugyanis két gólt szerzett és kiosztott két gólpasszt is. Tabakovic is duplázni tudott, ötödik gólunkat pedig Takács szerezte az 5-2-s győzelmünk alkalmával. Összegezve, minden támadónk nagyon hasznosan futballozott, és ami még fontosabb, eredményesség is társult hozzá. Ez a verzió a holnapi meccsre már nem érvényes. A téli átigazolási szezonban Könyves visszaigazolt az atomvárosba. Abban bízom, hogy Norbi nem ellenünk fogja megszerezni első találatát visszatérése után. Nem csak a csatársorban, hanem a középpályán is találhatunk egy régi ismerőst. Elhagyta a felcsúti birodalmat és zöld-fehér mezt öltött Zsidai Laci is, annak idején ő is meghatározó tagja volt csapatunknak, nagyon szerettem a letisztult játékát. Hiába kezdték győzelemmel 2019-et a paksiak az MTK ellen, ugyanis a Haladás és a Kisvárda csapatát sem tudták legyőzni, pontosztozkodással zártak mind a két meccsen.

Paksra általában nem nyerni járunk, így most az a megérzésem, hogy egy unalmas döntetlenre fogja futni erőnkből, amivel igazándiból egyik csapat sem jár jól. Az elmúlt hetekben megélt végletek után lehet nem is baj, ha a stabilitásra fogunk törekedni. Sikerült győzelemmel abszolválni az Ajka elleni kupameccset, melyen talán soha nem látott összeállításban futballozott a Loki. Így, hogy szinte a teljes kezdőnk pihent a hétközi meccsen, azt gondolom a bajnokin ismét a jól megszokott társaság fog kifutni a zöld gyepre (Pávkovicsot leszámítva, aki a Fradi ellen begyűjtötte az ötödik sárga lapját). A kapuba Nagy Sanyit várom, védelmi négyesünket Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi alkothatja. A középpályán sem hiszem, hogy váratlant húzna Herczeg András. Bódi Ádámot és Varga Kevint várom a szélekre, középen pedig Haris és Tőzsér játéka a legvalószínűbb. Elöl az Avdijaj – Szécsi támadópáros lehet a kezdőben. Hihetetlen gólt szerzett Zsóri az FTC ellen és a kupameccsen is aktív volt, de nem tartom valószínűnek a kezdőcsapatba jelölését, majd a meccs hajrában ő és Takács keverhetik meg a lapokat.

Mivel a Budapest Honvéd az MTK-t fogadja Gyírmóton, azaz közvetlen riválisaink egymás ellen játszanak,  így ha sikerülne győzni Pakson, akkor még stabilabbá tudnánk tenni pozíciónkat a dobogó környékén és ezzel párhuzamosan lerázni a mieinket üldöző fővárosi csapatokat. Bízom benne, hogy a srácok tanultak a hibából és nem akarják ismét lerombolni a csapat sorsát követő szurkolók bizalmát, mert bár megvertük a Fradit, távol vagyunk még attól hogy elfeledjük a kisvárdai és a diósgyőri kisiklást… Azért titkon reménykedünk benne, hogy többször nem lépünk ugyanabba a folyóba, mert előbb utóbb elvisz minket az áradás.

Az M4 Sport ezúttal nem közvetíti az összecsapást a televízióban, így marad stream. A mérkőzés 17 órakor kezdődik. Aki pedig esetleg kedvet kapna hozzá, azt várjuk a Red & White sörözőbe egy közös meccsnézésre!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman