LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tegyük meg az első lépést

Kedden kora este ismét megmérkőzik egymással a DVSC és a Mezőkövesd. Ez az összecsapás a Magyar Kupa keretein belül kerül megrendezésre. A tét nem kisebb, mint bejutni a sorozat legjobb négy csapat közé. Hasonló mérkőzést várok, mint amit szombaton láthattunk, teljes mértékben úgy vélem, hogy a stabil védekezésre alapuló taktikát fogjuk használni az eredményesség jegyében.

Kezdőcsapatunkat illetően néhány változást fog alkalmazni a szakmai stáb. Az eddigiekben látott teljesen cserecsapat helyett most már vélhetően kevésbé lesz rotálva a pályára lépő tizenegy labdarúgó. A kapuban Tomas Kosicky szerepvállalására van a legnagyobb esély. Jobboldali védőként Kusnyír Erik kaphat majd szerepet, védelmünk tengelyében a Kinyik-Pávkovics páros léphet pályára. Barna Szabolcs bár a megye I-ben szerepelt hétvégén, ennek ellenére ő lehet a balhátvédünk. Középpályánkon a védekezésünkért a Csősz-Haris páros felelhet, szélen pedig a Varga Kevin és Damásdi Alex kettős feladata lehet a támadásaink felépítése. Támadóposzton továbbra sem válogathatunk az alternatívák között, mivel a bajnokin a Szécsi-Takács páros kezdett most a kupameccsen Zsóri és Avdijaj kettős lesz majd vélhetően a pályán a kezdő sípszó pillanatában. Mivel két mérkőzésen dől el a továbbjutás, így nem várható, hogy olyan összecsapást láthatunk, melyen elbillen a mérleg nyelve egyik vagy másik irányba. Megítélésem szerint az lesz a kulcs a továbbjutásunkhoz, hogy lehozzuk a meccset kapott gól nélkül.

Ellenfelünk a kupa hatodik fordulójában a Fővárosi Vízművek SK gárdáját múlta fölül öt góllal. A következő körben a Ménfőcsanak otthonában győztek mindösszesen egy találattal.  A nyolcadik fordulóban a III. Kerületet együttesét búcsúztatták, akkor hat gólt szereztek. Az előző körben pedig hazai pályán játszottak döntetlent, majd Szombathelyen nyertek 1-0-ra egy kései góllal, amivel kiharcolták a továbbjutást. Azért soroltam fel ezeket az eredményeket, mert bármennyire is meglepő, de még nem kaptak gólt ebben a sorozatban, miközben már tizenhárom alkalommal is eredményesek tudtak lenni. Tehát a kövesdiek játékának az alapja a stabil védekezés, gondolom most is az lesz a céljuk, hogy kapott gól nélkül lehozzák a meccset, ugyanakkor fontos lenne nekik legalább egy gólt szerezni, mert az akár a továbbjutás eldöntésében is fontos tényező lehet, az előző körben is idegenben döntötték el a továbbjutást, bár akkor az a visszavágó volt.

Remélni tudom csak, hogy a debreceni srácok úgy gondolják, fontos számukra ez a mérkőzés, szeretnének minél messzebb jutni a Magyar Kupában, ahol akár a végső győzelmet sem látom esélytelennek (persze ezt a kijelentést nem a mostani tavaszunk láttán mondom, hanem az összességében pozitív hozzáállássom mondatja velem). Legalább azt a hozzáállást szeretnénk látni kedden, mint amivel szombaton pályára léptek a fiúk, akkor nem megoldhatatlan feladat  ismét legyőzni a Mezőkövesdet. Láthattuk az Ajka elleni meccseken is, ha csökken a koncentrációnk, azt az ellenfél megbünteti. Így arra kell törekedni, hogy minimálisra csökkentsük a kihagyott ziccerek, eladott labdák számát. A hétvégi bajnoki fordulóban is hazai pályán kell bizonyítani, így az utazás miatti fáradtság sem lehet kifogások alapja. A magyar labdarúgók nincsenek hozzászokva a szombat-kedd-szombat ritmushoz, de ezt sem fogadjuk el indokként, ha olyan lélektelen játékot produkálnak mint például Felcsúton. Herczeg Andrást ismerve megtesz majd mindent, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a meccsre, mert biztos maradt még a tarsolyában olyan trükk, amivel borsot lehet törni a kék-sárgák orra alá. Nem lesz könnyű mérkőzés, mégis úgy gondolom, csak és kizárólag akkor lehetünk elégedettek, ha sikerül előnyt kiharcolni a visszavágóra. Ha nem sikerül, akkor sem reménytelen a helyzet, azonban akkor nem elég az első lépés, ott már jelentősen több kell!

Aki teheti szurkoljon a srácoknak a helyszínen! Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti, így azok is láthatják az összecsapást akik nem tudnak kilátogatni a Nagyerdei Stadionba!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman