LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #9

Újabb három forduló elteltével ismét itt a rangsorolás ideje. Fokozódnak az izgalmak az alsóházban, míg a bajnoki cím sorsa eldőlni látszik, nem úgy a harmadik helyé. Lássuk, hogy az elmúlt hetekben hogyan változtak az erőviszonyok az élmezőnyben, illetve a hátsó régióban!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0, )

Három tükörsima győzelem a mérleg, 14 rúgott és egyetlen kapott góllal. Mostanra talán kijelenthető, hogy végleg eldőlt a versenyfutás. Nyolc pont a zöldek előnye és már csak kilenc forduló van hátra, a Vidi pedig közel sem nyújt kiegyensúlyozott teljesítményt, így a bajnoki cím már félig a zsebben van.

2. Videoton (2., 0, )

Bár hét pontot szerzett utóbbi három meccsén a címvédő, teljesítményük közel sem volt meggyőző: a Haladást és a Kisvárdát, tehát a két kieső helyen álló csapatot is csak éppen hogy, egyetlen góllal verték meg, a hétvégén pedig ikszeltek Pakson. Hátrányuk túlságosan is tetemes ahhoz, hogy bármi keresnivalójuk legyen innentől a bajnoki címért folytatott versengésben, így idén marad a második helyen.

3. Újpest (3., 0, )

Felemás mérleg, hiszen jutott győzelemből, döntetlenből és vereségből is a liláknak. Utóbbi a fájó, mondhatni kínos, hiszen a tökutolsó Haladás győzte le őket, ráadásul 2-0-s hátrányból fordítva. Ezzel hosszú veretlenségi sorozatuk szakadt meg, ráadásul ideiglenesen le is csúsztak a dobogóról. Ettől függetlenül továbbra is ők a legnagyobb favoritok a bronzérmet tekintve.

4. DVSC (4., 0, )

Nem ez volt a legjobb etapunk, hiába a győzelem hétvégén a Mezőkövesd ellen: előtte két gyenge játékkal elszenvedett vereséget írhattunk be a Paks és a Felcsút ellen. A magyar bajnokság sajátossága, hogy még ezzel az eredménysorral is felléptünk a dobogóra. Megtartani viszont aligha sikerül ilyen hullámzó teljesítmény mellett, így minden bizonnyal idén is épphogy lemaradunk majd a nemzetközi indulásról…

5. Honvéd (5., 0, )

Kifogyóban az üzemanyag? A Honvéd érthetetlen eredményeke produkál a tavasszal, egészen pocsék formában kezdték meg a 2019-es esztendőt. Az MTK elleni győzelmük ugyan megsüvegelendő, de kikaptak otthon a Halitól, hétvégén pedig pontokat hagytak Kisvárdán. A dobogó még közel sem úszott el, hiszen csupán egy pont a hátrány, de a neheze még csak ezután jön a Kispest számára. Ha nem lábalnak ki a gödörből, akkor könnyen ugorhat ez a szezon.

6. MTK (6., 0, )

Az utolsó négy meccsen szerzett egyetlen pontnak az lett az eredménye, hogy Feczkó Tamást menesztették a Fradi elleni mérkőzés után. Kissé érthetetlen a döntés, hiszen nincs könnyű dolga jelenleg az MTK-nál bárkinek, aki edzőként elvállalja a feladatot. A keret nagy része már kiöregedett, hiányoznak az MTK-ra jellemző fiatal tehetségek, ezt a társaságot nehéz már motiválni. Így pedig a felsőház is bravúrnak számítana innentől, meglátjuk, hogy Feczkó utódja fel tudja-e rázni a csapatot.

7. Mezőkövesd (8., +1, )

A Mezőkövesd zárja jelenleg a felsőházat, a dobogótól most kissé messze kerültek, ám a többiek bőven lőtávolon belül vannak, úgyhogy egyelőre inkább hátrafelé kell tekintgetniük. Kiesési gondjaik valószínűleg nem lesznek, így marad a harc a felsőházi tagságért. Az viszont nem biztos, hogy meglesz.

8. Paks (7., -1, )

Csak a szokásos paksi módszer: a náluk magasabban jegyzett csapatokat (DVSC, Vidi) megtréfálják, míg a velük azonos képességű, vagy gyengébb csapatok ellen pontokat hullajtanak (most Mezőkövesd, korábban Kisvárda, Haladás). Ezzel így nem sokra mennek, vészesen közel vannak az alsóházi riválisok, így még közel sem biztos az élvonalbeli tagságuk. Persze az előnyük egyelőre még megnyugtató.

9. Puskás Akadémia (9., 0, )

Utolsó öt meccsük mérlege egy győzelem mellett négy vereség. Bánhatjuk, hogy mi voltunk az egyetlen győzelmük elszenvedője… A DVTK fontos sikert aratott ellenük, így továbbra is rezeg a léc a felcsútiak számára. Talán mondani sem kell, hogy a legtöbb magyar foci szurkoló annak örülne, ha ők lennének a „szerencsés” kiesők… Sajnos azonban arra számítunk, hogy megmenekülnek.

10. DVTK (10., 0, )

A hétvégi győzelmükkel elléptek egy picit a Kisvárdától, és ott lihegnek a Felcsút nyakán. Ráadásul két nehéz meccset már letudtak az elmúlt hetekben, a következő hetekben több nyerhető meccsük is lesz. Most kell tehát megragadniuk a lehetőséget, ha idén nem szeretnék az utolsó fordulókra hagyni a döntést, a sorsolásuk ugyanis piszok nehéz lesz a végén.

11. Kisvárda (11., 0, )

Az előző három fordulóban csak két pont jött össze a Várdának, ám nem volt könnyű a sorsolásuk, és a folytatásban sem vár rájuk könnyebb meccs. A DVTK-val ellentétben nekik majd az utolsó etapban lesznek nyerhető meccseik, így a formaidőzítésen sok múlik majd, vélhetően a DVTK és a Várda közül kerül majd ki ugyanis a második kieső személye. Egyelőre a légióshadsereget tartjuk favoritnak.

12. Haladás (12., 0, )

Szegény Haladást mindenki leírta, erre most két meglepetésgyőzelmet arattak a két fővárosi, dobogóért küzdő csapat ellen. Gondjaik ezzel messze nem oldódtak meg, továbbra is tetemes a hátrányuk, ami jelenleg 11 pont. Ezt kellene a maradék kilenc meccsen ledolgozniuk, ami lássuk be, lehetetlen feladatnak tűnik. See you next time.