LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #7 – Dzsudzsák Balázs

„Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel új sorozatunkban, melynek hetedik részében napjaink legmegosztóbb magyar játékosának, Dzsudzsák Balázsnak a legjobb Loki-meccsére tekintünk vissza.

Nyírlúgosról nem könnyű az út azokba a magasságokba, ahová egykori játékosunk, Dzsudzsák Balázs eljutott, ugyanakkor abban a szurkolók többsége egyetért, hogy ebben a karrierben a Magyarország-Hollandia-Oroszország-Törökország-Egyesült Arab Emírségek pályaívnél jóval több volt. Persze nincs oka a panaszra így sem Balázsnak, a tetemes vagyon mellett egy portugálok ellen szerzett duplát is fel tud mutatni a 2016-os EB-ről. Debrecenben mégsem érezzük már jó ideje a „mi kutyánk kölykének”, hála a Fradi-páholyok sűrű látogatásának, és valahogy nehéz vele kapcsolatban elképzelni, hogy visszatér még egyszer a Lokiba.

Pedig milyen jó is volt annak idején a játékát nézni! Miroslav Beranek nem volt szívbajos, a tehetségét felismerve gond nélkül berakta a kezdőbe fiatal játékosunkat, és Dzsudzsák ezt rendre jó teljesítménnyel, na meg hatalmas gólokkal hálálta meg. A Diósgyőr idegenbeli legyalulása viszont még ezek közül is kiemelkedett: az 5-1-es siker során csupán egy gólunkban nem vállalt közvetlen szerepet (2 gól, 2 gólpassz). Ráadásul a szezon egyik legnagyobb találatát szerezte, annyira messziről és lehetetlen helyzetből, hogy még az operatőr sem számított rá. Sajnos igazán jó minőségű összefoglaló nem maradt ránk akkoriból, de még az alább látható pixeltengerből is átjöhet, micsoda klasszis teljesítményt nyújtott az akkor 21 éves Dzsudzsák. (Aki egyébként élete meccsét később az Ajax ellen játszotta, amikor az ő vezérletével győzte le a PSV 4-3-ra a nagy riválist. Azt a találkozót néztem annak idején a tv-ben, és emlékszem, elképzelhetetlennek tartottam, hogy Balázs ne valamelyik sztárklubban kössön ki a végén. Javasolom ennek az összefoglalónak a megnézését is, tanulságos…)

Még a DVSC színeiben…

És aztán az igazi csúcs az Ajax ellen

Hajrá Loki!

Enderson