LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hosszú út előtt

Kötelező legyőznünk az MTK-t. Ezt tudtuk, azt is tudtuk sokszor a kötelező győzelmek a legnehezebbek, de most úgy alakult, hogy nem kellett vérnyomáscsökkentő gyógyszerért rohannunk, remekül kézben tartottuk a találkozót, melyen végül nem lett meg a tízgólos győzelem, de ne rohanjunk ennyire előre.

Bulath Anita hetesével indult meg a gólgyártás, majd előnyünket Nyüzi duplázta meg. Az első vendégtalálat Tóth Eszter nevéhez fűződött. Golovin Vlagyimir csapata az első pillanatokban hamar hátrányba került, de kiegyenlítettek, sőt, a vezetést is átvették kétszer a találkozó első tíz percében. Ezután viszont már a Loki diktálta az iramot, vagyis próbáltunk minél gyorsabb játékot játszani, ezt azonban több-kevesebb sikerrel blokkolta a vendégcsapat. Lajtos Nóri remekül védte a fővárosiak kapuját. Ez tartást adott a kék-fehéreknek, támadásban mindig akadt valaki, aki eredményes tudott lenni, így negyedórányi játékot követően csak egy góllal vezettünk (8-7). Karnik Szabinának sikerült kiegyenlítenie az állást, ám a folytatásban egy 4-0-s szériával megléptünk az MTK-tól. Továbbra is kiegyenlített küzdelmet láthattunk, bár az tény, hogy a vendégcsapat nem tudott veszélyesen közel kerülni hozzánk, ugyanakkor leszakítani sem tudtuk őket. Így aztán a szünetre is megmaradt a közte négy találat (14-10).

A második játékrész első tíz percében pontot tettünk egy olyan kérdés végére ami valójában nem is volt kérdés. Lotte Grigel és Kovács Anna vezérletével rohamosan nőtt a különbség a két csapat között, irányítónk ezen időszakban három, átlövőnk két találattal jelentkezett. Az előnyünk már kereken tíz gól volt mikor, az MTK produkált egy 4-0-s szériát, Tóth Eszter három góljával zárkóztak kicsit közelebb a fővárosiak (21-15). Jött is az időkérés Köstner Vilmos részéről. Vezetőedzőnk húzása bejött, megtört a vendégek lendülete. Ezzel el is lőtte az összes puskaporát a kék-fehér csapat. Úgy tűnt meglesz a közte tíz a végén is, ám Golovin Vlagyimir utolsó időkérése során olyan figurát talált ki, amely gólt eredményezett így „csupán” kilenc góllal diadalmaskodtunk.

Végeredmény: DVSC SCHAEFFLER – MTK Budapest 30:21

Ismét nevezve volt a meccskeretbe Poczetnyik Luca, aki a találkozó hajrájában pályára is lépett. Akárcsak Egerben úgy a Hódosban is viszonylag keveset játszott Varsányi Nóra, ugyanis váltótársa, Arany Rebeka remekül kézilabdázott. Az utánpótlás válogatottban rendre számításba vett szélső szinte hibátlanul teljesített. Oguntoye Viktória remek indításából is majdnem gólt szerzett, ám a kapufa meggátolta ebben. A másik oldalon Szabó Panna is megkapta a lehetőséget Vili bától. Harminc gólt szereztünk a találkozón, ám ahhoz nem fér kétség, az utolsónál a leginkább debreceni, saját nevelésű fiataljaink összjátéka eredményezte a találatot. Oguntoye Viki indította Poczetnyik Lucát, aki Anna Punkonak passzolt, majd miután orosz légiósunk visszajátssza neki a labdát, Borgyost választja. Panna pedig Pannának passzol, vagyis Szabóhoz kerül a játékszer aki él is a lehetőséggel, betalál Lajtos mellett. Jelena Despotovic gyengébb napot fogott ki, de a többiek megoldották a feladatot, Grigel termelte a gólokat, Bulath Anita is eredményes volt hetesből és akcióból is. Jár a vállveregetés Oguntoye Viktóriának is aki sok időt töltött a kapuban (ebben az is közrejátszott, hogy a meccs jelentős részében jegelték Triffa térdét).  Hoztuk a kötelezőt, itthon tartottuk a két pontot, egy újabb lépéssel közelebb a céljaink eléréséhez.

Minden kétséget kizáróan a leghosszabb túra áll a lányok előtt, pénteken ugyanis az országunk túlsó csücskében található Mosonmagyaróvárra látogat a DVSC SCHAEFFLER. Legutóbb a 2016/2017-es kiírásban szerepeltek a legmagasabb osztályban a móváriak. A szezon végén az élvonaltól búcsúzó csapat oda-vissza vert minket abban az idényben. Az előző évadban az NBI/B nyugati csoportját megnyerő gárda könnyedén jutott vissza a legjobbak közé. Bognár Róbert vezetésével azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy ne kelljen a kiesés rémétől fenyegetve játszaniuk hétről-hétre, hanem ragadjanak meg a táblázaton olyan pozícióban, ami kellően messze van a veszélyeztetettségtől. Húsz forduló elteltével kijelenthető, ezt sikerült elérniük, eddig megszerzett nyolc győzelmükkel, azaz tizenhat ponttal a tabella tizedik helyét foglalják el. Tíz ponttal gyűjtöttek többet a Budaörs gárdájánál, valamint hat egységgel vannak az MTK és a Békéscsaba páros előtt. Nem mindig tűnt ez olyan simának, mint amilyennek most kinéz. A tizenkettedik fordulóig mindössze az Eger és a Budaörs gárdáját tudták legyőzni. Négy ponttal a zsebükben akkoriban igencsak rezgett a léc számukra, azonban árnyalja a képet, hogy nagyon sok meccsüket játszották idegenben. Tizenkét meccsből négyet otthon, nyolcat idegenben tudtak le. Ezután azonban fordult a kocka, az elmúlt nyolc találkozójukból hatot sikerült behúzniuk, négyet hazai környezetben, kettőt idegenben. Legyőzték a DKKA, Kisvárda, Alba Fehérvár triót az UFM Arénában, és az Érd is csak egy góllal tudott nyerni Mosonmagyaróváron.  Hazai pályán tehát nagyon hatékonyan játszanak, több nagy skalpot is be tudtak gyűjteni. Szurkolótáboruk nagyon jó hangulatot tud teremteni, közel teltház előtt játszanak pályaválasztóként minden meccsen. Remek formában várhatják tehát az ellenünk lejátszandó bajnokit. Nehéz mérkőzés vár Tóviziékre, nem lesz egyszerű elhozni a két pontot.

A házigazdák húzóembere minden kétséget kizáróan a korábban a válogatottnál is számításba vett Tilinger Tamara, aki száznégy góljával nemcsak az MKC házi góllövőlistáját vezeti, hanem az összesített táblázaton is az előkelő tizenharmadik helyen áll (nálunk a listavezető Kovács Anna nyolcvannégy gólja a huszadik helyre elegendő). Tamara a csapat elsőszámú ítélet végrehajtója, eddigi negyvennyolc heteséből negyvenkettőt váltott gólra ez 87,5%-os hatékonyság. Az Alba ellen nyolc, a Budaörs ellen kilenc ízben volt eredményes, Tilinger a csapat esze és motorja is egyben, az ő semlegesítése kulcsfontosságú lesz. Jobbszélsőjük a korábbi ferencvárosi Kovacsicz Mónika eddig ötvennyolc gólt ért el, balszélen pedig Bízik Réka ötvenegy találata azt bizonyítja, szélsőiket is gyakorta bevonják a játékba. Kopecz Barbara negyvenkilenc alkalommal zörgette meg a hálót, lehet ez is közrejátszott abban, hogy válogatottunk szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen behívta a válogatottba, sőt, a Japán elleni felkészülési mérkőzésen be is mutatkozhatott a nemzeti csapatban. Egy szó mint száz, fel kell kötni az alsóneműt Kovács Annáéknak. Tavaszra nagyon összeállt, egységes csapat lett az Óvár, aki bár az elmúlt meccsein nem játszott a legszebben, mégis győztesen hagyta el a küzdőteret. A már-már megszokottnak mondható kisebb-nagyobb rövidzárlat nem fog beleférni, ugyanis ha megérzik a lehetőséget a mosonmagyaróváriak, az utolsó pillanatig mindent meg fognak tenni a győzelem, vagy a pontszerzés reményében. Korábbi balszélsőnk, Tóth Melinda továbbra is az MKC kötelékébe tartozik bár a szezonban eddig csak tizenegy összecsapásra volt nevezve, legutóbb a februári MKC – FTC meccsen volt kerettag, ellenünk ősszel nevezve volt mégsem lépett pályára. Úgy alakultak az elmúlt évek, hogy hiába igazolt el tőlünk Meli mégis megmaradt közöttünk egy olyan baráti kapcsolat ami túlmutat azon, hogy most épp milyen színekben játszik, ezért is sajnálom, hogy ő már nem a Loki játékosa.

A DVSC-nek reális esélye van a hatodik hely megszerzésére a bajnokság végén, ám ehhez nélkülözhetetlen a győzelem péntek este. Legnagyobb riválisunk, az Alba botlott az MKC otthonában, majd kikapott az Érdtől is, így ha nyerünk Mosonmagyaróváron, biztosan úgy léphetünk majd pályára a Fehérvár ellen hazai környezetben, hogy egy pont előnyünk lesz (ebben a fordulóban az Alba a Budaörs vendégeként valószínűleg megszerzi a két egységet). Hat meccs van hátra a szezonból, még sok a nyitott kérdés, de adott a lehetőség arra, hogy akár mind a hat meccset megnyerjük (nem egyszerű feladat, de tudjuk teher alatt nő a pálma).

Ősszel a Hódosban nem okozott gondot megnyerni a meccset, bár a szünetben még csak két góllal vezettünk, a második félidőben nagyon összeállt a védekezésünk, mindösszesen hét gólt kaptunk (összesen is csak tizennyolcat). Támadásban Vantara-Kelemen Vica mellett Kovács Anna jeleskedett, de Lotte is nagyon odatette magát a november 2-án megrendezett találkozón. Ez a találkozó volt Pal Oldrup Jensennek az utolsó meccse a Loki vezetőedzőjeként a Hódosban.

A klub youtube csatornáján követhetjük majd a mérkőzést!

K&H Liga Női NB I. 21. forduló:
2019. április 12. 18:30. Mosonmagyaróvár, UFM Aréna
Eu-Fire Mosonmagyaróvár – DVSC SCHAEFFLER
Játékvezetők: Bóna Szabolcs – Öcsi Tamás

Hajrá Loki! Hajrá Debrecen!

Iceman

(képek: dvsckezilabda.hu)