LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Rangadó következik a Fehérvár ellen

Megtelt az UFM Aréna, remek hangulatú mérkőzés kerekedett ki az MKC – DVSC összecsapásból. A tervezettnél később indulhatott útjára a labda, ugyanis a találkozó játékvezetője, Bóna Szabolcs nem tudta vállalni a feladatát, így a Felhő – Öcsi páros fújta a sípot.

Az utóbbi időkben rendre már az első tíz percben időt kellett kérni Köstner Vilmosnak, mert nem úgy kezdtük a meccset ahogyan az előzetesen el volt tervezve. Csapatunk most teljes mértékben betartotta a taktikai utasításokat, összességében kimondható, magabiztosan elhoztuk a két pontot Mosonmagyaróvárról. Felkészülünk a házigazda hatosfalas védekezéséből, sőt a nyitott védekezés, Hajtaival zavaró pozícióban sem hozta zavarba Kovács Annáékat. Bognár Róbert az MKC vezetőedzője a tizenkilencedik percben háromgólos vezetésünknél gondolta, megtöri lendületünket egy időkéréssel (7-10). A játék képén ez azonban nem változtatott drasztikusan. Csapatunk jól kézilabdázott, de Bízik Réka góljaival tartotta a lépést az MKC. A szünetre ugyan csak kétgólos előnnyel vonulhattunk, mégis azt súgta a hatodik érzékünk itt ma nem lesz gond. A második félidő elején megmutattuk, ki az úr a háznál, pardon, kik az Úrnők a háznál. Egy 0-4-es rohanással akkora előnyre tettünk szert, ami végérvényesen mélybe taszította a felzárkózás gondolatát a hazaiak részéről (14-20). Végül hét góllal diadalmaskodtunk vendéglátónk felett. Szabó Dorci végre ismét kerettag lehetett, hálóőrünk komolyabb sérülés után került ismét bevethető állapotba. Hazai részről Herczeg Lilit és Bízik Rékát kell kiemelni, a házigazdák fiatal kapusa hétközi betegsége után állt be a kapuba, a balszélsőjük pedig nyolc találatával a mezőny legeredményesebbje lett.

EU Fire Mosonmagyaróvár – DVSC SCHAEFFLER 22-29 (13-15).

Néhány gondolat a meccsről: Triffa Ági hiányzása miatt (az MTK elleni hazai bajnokin sérült meg) Oguntoye Viki kezdett a kapunkban. Kapusunk jól teljesített, több védést is bemutatva, biztos tartást adott a csapatunknak. A legijesztőbb jelenetsor minden kétséget kizáróan a találkozó harmincnegyedik percében zajlott le. Despotovic bő tíz méterre a kaputól felugrik, hogy eleresszen egy bitang életerős lövést Herczeg Lili kapujának irányába, Jeca labdája nem találja meg az utat a kapuba ám összeütközik az egyik hazai játékossal és lenn marad a parkettán. Ápolósát követően Anna Punko és Tóth Ferenc, az MKC gyúrója kézben viszik le a pályáról Jelenát, átlövőnk tekintete elég ijesztő volt, kissé úgy tűnt, hogy nem nagyon tudja milyen rendezvényen van. Szerencsére a későbbiekben még visszatért montenegrói játékosunk, így azt mondhatjuk, ennek a jelenetnek nagyobb volt a füstje mint a lángja. Csapatunk egyik legjobbja ismét Vantara-Kelemen Évi volt, de Kovács Anna remek teljesítménye is kellett a fölényes diadalhoz. Megmondom őszintén, kissé féltem ettől az összecsapástól, mert az MKC otthonából nehéz elhozni a pontokat. Mesélhetne erről a Kohász, a Kisvárda vagy holnapi ellenfelünk, az Alba FKC is.

Pénteken remélhetőleg ismét megtelik a Hódos, ugyanis az Alba Fehérvár KC látogat a sok nagy csatát megélt létesítménybe. Azt gondolom, ez a párosítás joggal méltó a rangadó megnevezésre. Az elmúlt években rendre hasonló játékerőt képviselt a kér gárda, több alkalommal is hasonló pontszámmal zárták a pontvadászatot a csapatok. Hasonlóságként meg kell említeni azt is, hogy a két együttes a hátunk mögött hagyott szezonokban egyre inkább törekszik arra, hogy keretében minél több magyar kézilabdázó szerepeljen. A 2018-2019-es kiírásban a fehérváriak névsorában mindösszesen négy külföldi kézilabdázót találunk. A legismertebb a brazil veterán, Alexandra Nascimento. A szeptemberben már a harmincnyolcadik születésnapját ünneplő jobbszélső rettentő gólerősen játszik, büntetőit több, mint nyolcvan százalékos hatékonysággal értékesíti (80/65). Akcióból pedig további száznégy gól fűződik a nevéhez. Ezzel a gólterméssel jelenleg a magyar bajnokság leggólerősebb játékosa.

Semlegesítése kulcsfontosságú lesz, Vantara-Kelemen Évire tehát nagyon nehéz feladat hárul. Csapatkapitányunk azonban nem retten meg az előtte álló kihívástól. Az utóbbi csaknem tíz évet figyelembe véve kijelenthető, ebben az idényben nyújtja legjobb teljesítményét. Az elmúlt szezonokban akár Szilágyi Ági, akár Tóth Meli volt a poszttársa, rendre hatékonyabb volt mint a másik két játékos. Ebben az idényben azt is meg merném kockáztatni, ő töltötte a legtöbb időt a pályán mezőnyjátékosaink közül. Váltója Szabó Panna még csak ismerkedik az élvonal ritmusával, idővel ha kellő rutint szerez, stabil játékos válhat belőle, de nem kérdés ez a szezon Vicáról szól. Ismerve Vili bát, azt gondolom, biztos külön készülnek a klasszis brazil játékosból. Azonban nem szabad teret engedni Claudyne Mendy számára sem. A francia balátlövő több, mint száz gólt dobott huszonegy meccsen. Kellemetlen stílusú játékos, aki rendre kihasználja adottságait. Jobbátlövő poszton pedig Olga Gorshenina rohamozza az ellenfelek kapuját. Hatvankilenc eddigi találatával a házi góllövő lista harmadik helyezettje. Ezek alapján azt a konklúziót vonom le, hogy a fehérváriak légiósai meghatározó szerepet töltenek be az együttes életében. Mellettük magyar játékosokkal operál Deli Rita csapata. Ősszel Fehérváron már a szünetre is három gólos hátrányban voltunk ami a találkozó végére négyre nőtt. Azon az összecsapáson végig futottunk az eredmény után, hiába lőtt Vica hét, Kovács Anna hat gólt, mégsem volt reális esélyünk még a pontszerzésre sem. Akkor a meccs után azt írta a csapat hivatalos weboldala: „Elgondolkodtató vereség”. Hamarosan be is jelentették Pal Oldrup Jensen távozását, mondhatni ez volt az utolsó csepp a pohárban, vagy épp az utolsó szög a koporsóba. Köstner Vilmos érkezésével egy más arculatú csapatot láthatunk, erre alapozva joggal bízhatunk abban, hogy sikerül legyőznünk az Albát.

Egy győzelemmel hatalmas lépést tennénk a hatodik hely megszerzésére, ugyanis már csak négy meccs lesz hátra, miközben akár három pont előnyünk lehet riválisunkkal szemben. Az utóbbi hetekben megtáltosodott Arany Rebeka is. Az ifjú jobbszélső az elmúlt három fordulóban tizenkét gólt szerzett, többször is nehéz helyzetben is a legjobb megoldást választva. Háttérbe szorította Varsányi Nórit, jár is az elismerés, így tovább Rebi! Triffa az MKC elleni meccset kihagyta, játéka most sem biztos, de legalább Szabó Dorci le tud ülni a padra, és be is tud állni ha a szükség úgy hozza. Beharangozóimban rendre keveset írok Kovács Annáról, ennek ellenére Anna szépen termeli a gólokat, legutóbb hét találatával már kilencvenegy gólnál jár, ezzel csapatunk legeredményesebb játékosa. Támadójátéka mellett védekezésben is hasznos, megállító faultjaival rendre megtöri az ellenfelek támadását.  Úgy tűnik lépésről lépésre visszatér arra az útra amire ő valójában képes. Remek program lehet a hosszú hétvége nyitásának a DVSC – Fehérvár meccs, buzdítok mindenkit jöjjön ki a Hódosba, szurkoljunk a lányoknak! Egy ilyen fontos meccsen óriási segítséget tudunk nyújtani a csapatnak!

K&H Liga Női NB I. 22. forduló:
2019. április 19. 18 óra. Hódos
DVSC SCHAEFFLER – Alba Fehérvár KC
Játékvezetők: Horváth Péter – Marton Balázs

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek: dvsckezilabda.hu)