LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Bódi Ádám 2018-2019 legjobbja!

Immár ötödik év hirdetjük meg szezon végi szavazásunkat, mely során megválasztjuk az adott évad legjobb játékosát. Ezt a nagy szavazást kisebb hónap végi szavazások előzik meg, amikor a hónap legjobbjaira lehet voksolni. Az ezeken a szavazásokon diadalmaskodók pluszpontokat kapnak az év végi nagy voksoláson, így már gyakorlatilag év elején elkezdődik a harc a végső győzelemért.  A lebonyolítás nem változott a tavalyihoz képest, ezúttal is az olvasói szavazatok számítottak bele legfajsúlyosabban a végső elszámolásba. Idén az olvasók, valamint a LokiBlog szerkesztői döntése alapján Bódi Ádám lett a szezon legjobb Loki játékosa!

Ahogy azt felvezető cikkükben is ismertettük, idén hatfősre szűkítettük a jelöltek listáját, amely a következőképp nézett ki:

  • Nagy Sándor
  • Pávkovics Bence
  • Kinyik Ákos
  • Haris Attila
  • Bódi Ádám
  • Szécsi Márk

Lássuk, hogyan is alakult ki a végeredmény, vegyük sorra az egyes kategóriákat!

Első kategória: A szerkesztők választottjai

Ebben a kategóriában a LokiBlog szerkesztői neveztek meg egy játékost, aki szerintük a szezon legjobbja volt. Mivel jelenleg nyolcan alkotjuk a szerkesztői brigádot, így ebben a kategóriában 8×15 pontot osztottunk ki, azaz mindenki szavazata 15 pontot ért. Értelemszerűen ha valakire többen is szavaztak, akkor ő annyiszor 15 pontot kapott, ahányan választották őt. A szerkesztők a választásukat röviden meg is indokolták.

JuveFan18971 választottja: Bódi Ádám

Ez már az ötödik szezon, hogy kiosztjuk ezt a díjat, de ennyire egyértelmű még soha nem volt szerintem, hogy kit illet meg ez a cím. A mögöttünk hagyott szezon legnagyobb húzóembere Bódi Ádám volt. Pontrúgásai nélkül nemhogy a dobogón, talán még a felsőházban sem végeztünk volna. Közvetlen szabadrúgásból négy gólt tekert be, és mennyi csattant még a kapufán, vagy lett gól a beívelése, esetleg kipattanója után! Egész szezonban vezérként viselkedett a pályán, joggal viselhette nem egyszer ő a kapitányi karszalagot, amit hosszabb távon is szívesen elnéznék nála. Úgyhogy ez szép teljesítmény volt tőle, és remélem, hogy a következő szezonokban is sok szép gólnak örülhetünk még tőle!

Csibu választottja: Bódi Ádám

Az egész év során vezéregyéniség volt, voltak remek egyéni megmozdulásai (7 gól) és a csapatot is számos gólpasszal (9), jó játékkal segítette. Egy pillanatra sem kérdés számomra, hogy ő volt az egész év legjobbja. Mezőnybeli teljesítményével, hozzáállásával kiérdemli ezt a címet – no és persze a Zilahi-díjat is.

Enderson választottja: Bódi Ádám

Szerkesztőtársaim szeretik felemlegetni, hogy én mindig kapust választok a szezon legjobbjának. Nos, ez valóban igaz volt az elmúlt években, de sajnos csak azért, mert nem találtam olyan mezőnyjátékost, aki kiemelkedett volna a csapatból. Idén szerencsére változott a helyzet, mert Bódi Ádám szintet lépve igazi vezérévé vált az együttesnek, és a korábbiakkal ellentétben már a formaingadozások is elkerülték őt. A szabadrúgásai életveszélyesek, a passzai ülnek, ezen kívül a személyiségével is látványosan hozzátesz a jelenlegi Lokihoz. Ja, és lőtt egy győztes gólt a 93. percben szögletből! Bármennyire is jól védett Nagy Sanyi, ezúttal egyértelmű, hogy nálam sem kapus a győztes.

Lucas választottja: Bódi Ádám

Bódi neve nem véletlenül alliterál a „bronzéremmel” és a „bődületes szabadrúgással” és a „best player”-el, a „B+ mekkora gól!”-ról nem is beszélve. Maki, miután végleg maga mögött hagyta Fehérvárt és visszatért virágozni oda, ahol szárba szökkent tehetsége, élete egyik, ha nem a legjobb szezonját futotta. Az NB I szinte összes kapusának rémálma, szögletei vagy közvetve, de akár közvetlenül is számos gólt értek csapatunknak. Alig volt rossz meccse egész szezonban, a három ízben elnyert „Hónap játékosa” cím is önmagáért beszél. Nem hiszem, hogy további magyarázatra szorul. Bódi a DVSC legértékesebb kulcsjátékosa és az egész hazai élvonal legjobb szabadrúgás-lövője.

Redboy választottja: Bódi Ádám

Csapatunk egyik vezére és középpályánk motorja, amihez párosul kellő alázatosság és páratlan rúgótechnika, amit számtalanszor bebizonyított nekünk, Loki szurkolóknak. Elég csak felelevenítenünk a Paks elleni szögletgólját. Nem kérdés számomra, hogy az ő klasszisa nélkül nem értük volna el a bronzot.

Bakker választottja: Bódi Ádám

Szinte végig kiegyensúlyozottan jól játszott, a hozzáállása kifogástalan. Ami nekem különösen szimpatikus, hogy a gólok, gólpasszok és életveszélyes pontrúgások mellett a védekezésben is kifejezetten hasznosan játszott.

Iceman választottja: Szécsi Márk

Saját nevelésű labdarúgónk ezt a szezont megelőzően nem tudott alapember lenni csapataiban, mikor Felcsútról visszatért Debrecenbe, nem gondoltam, hogy ennyire meghatározó alakja lesz Lokinak. Nagyon fontos gólokat szerzett az idény során, teljesítménye az egész szezonban kiegyensúlyozottnak volt mondható. Alapember lett belőle, fontos láncszeme a csapatnak. Élvezi Herczeg András bizalmát, láthatóan jól érzi magát a DVSC-ben. Támadósorunk szinte elképzelhetetlen nélküle, sebességét, cselezőképességét ha jól tudja kamatoztatni, még eredményesebb is lehet a jövőben. Hosszabb távon is erősítést jelent, örülök, hogy a folytatásban is nálunk fog futballozni.

Sammy választottja: Pávkovics Bence

Azokon a mérkőzéseken, amikor a kezdőben kapott helyet, a védelmünk stabil volt, ez is mutatja azt, hogy a téli átigazolási szezonban a kölcsönszerződése felénél már éltünk az opciós vásárlási joggal.

Második kategória: Olvasók szavazatai

A legtöbb pont idén is az olvasói szavazáson talált gazdára.  Az első helyen végző játékos 75 pontot, a második 50-et, a harmadik pedig 25-öt kap ebben a kategóriában. Szavazásunk egy hétig tartott, ez idő alatt több, mint 600-an voksoltak. Az előző évekkel ellentétben egyáltalán nem volt szoros a versenyfutás, már ami az első helyezést illeti, hiszen Bódi Ádám toronymagasan nyert olvasóink körében is. A második helyért azonban így is nagy csata zajlott Nagy Sándor és Pávkovics Bence között, végül kapusunk szerezte meg az ezüstérmet a szavazáson.

Így tehát az értékes 75 pont Bódi markát ütötte, míg Nagy Sanyinak be kellett érnie 50 ponttal, illetve harmadik helyezettként Pávkovics is gazdagodott 25 ponttal.

  • Első helyen végzett, és 75 pontot kapott: Bódi Ádám
  • Második helyen végzett, és 50 pontot kapott: Nagy Sándor
  • Harmadik helyen végzett, és 25 pontot kapott: Pávkovics Bence

Bónusz kategória: A hónap legjobbjai

Az eddigiekhez hasonlóan idén is minden hónap végén megválasztottuk a legjobb játékost, a díjat bezsebelők pedig 10-10 ponttal gazdagodtak. Ha valaki többször is elnyerte ezt a címet, az annyiszor 10 pontot szerzett ebben a megmérettetésben. Mivel idén is szűkítettük a végső szavazásban résztvevők számát, így értelemszerűen csak a jelöltek gazdagodtak a pluszpontokkal, ezért tekintjük a szavazás ezen részét bónuszkategóriának.

  • Július és augusztus legjobbja: Nagy Sándor
  • Szeptember legjobbja: Bódi Ádám
  • Október legjobbja: Bódi Ádám
  • November legjobbja: Kusnyír Erik
  • December legjobbja: Bódi Ádám
  • Február legjobbja: Zsóri Dániel
  • Március legjobbja: Pávkovics Bence
  • Április legjobbja: Nagy Sándor
  • Május legjobbja: Szécsi Márk

Idén kilencszer választottuk meg a hónap legjobb játékosát, csak júliust és augusztus vontuk össze a kevesebb meccsszám miatt. Idén először fordult elő, hogy egy díjat szavazás nélkül ítéltünk oda játékosnak, novemberben Kusnyír Eriket választottuk meg a szerkesztőség egyöntetű véleménye alapján, mivel úgy éreztük, hogy a többi játékos teljesítménye miatt nincs értelme külön szavazást kiírni. Így tehát kilenc alkalommal lehet 10-10 pontokat begyűjteni, a végső jelöltek közül pedig Nagy Sándor, Pávkovics Bence, Szécsi Márk és Bódi Ádám élt ezzel a lehetőséggel, utóbbi háromszor is bezsebelte a címet, így az ő markát 30 pluszpont ütötte.

Végeredmény

Összegezzük a pontszámokat. Maximálisan 360 pont begyűjtésére volt lehetőség, ám a bónuszkategóriából kiesők miatt összességében 340 ponton lehetett osztozkodni.

Az idei győztesünk toronymagasan Bódi Ádám lett, a díj története során először fordult elő, hogy ennyire egyhangú volt a szavazás. Mostmár utólag elmondhatjuk, gyakorlatilag már az első két kategóriát követően, a szavazás kiírását megelőzően eldőlt a dolog, hiszen addigra a bónuszpontokból, illetve a szerkesztői szavazatokból akkora előnyt szedett össze, ami már behozhatatlan volt az olvasói szavazáson. Azt gondoljuk, hogy a díj nagyon jó helyre került, idén semmi kétségünk nem volt afelől, hogy ki tette hozzá a legtöbbet a csapat jó szerepléséhez. Bízunk benne, hogy a díjunkat övező „átok” nem folytatódik, hiszen a korábbi négy győztesünk fél-egy éven belül elhagyta a csapatot. Dicséret illeti a másik két dobogóst, egyrészt Nagy Sándort, aki a tavalyi szezon után idén is a második helyen végzett, illetve új játékosunkat, Pávkovics Bencét is, akinek jó teljesítményére a válogatott behívó is bizonyítékot adott. Idén tehát nem bővelkedett izgalmakban a szavazás, de ez egyáltalán nem jelent problémát, örülünk, ha vannak kimagasló teljesítmények. Tartsatok velünk továbbra is, a hagyományokat folytatjuk, és jövőre is megválasztjuk majd a szezon legjobb Loki játékosát!