LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #18 – Zsidai László

„Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel új sorozatunkban, melynek tizennyolcadik részében Felcsútra távozott védekező-középpályásunk, Zsidai László legjobb Loki-meccsére tekintünk vissza.

A legutolsó bajnoki cím elnyerését megelőzően nagy vérfrissítést kapott nyáron a csapat, és ennek részeként érkezett az MTK-tól Zsidai László. Bár volt egy Varga Józsink azon a poszton, de érezhetően nem jött rosszul a merítési lehetőségek bővülése. A bajnoki cím elhódításában végül tényleg fontos szerepet töltött be új játékosunk, hatékonyan szűrt az egész szezonban. A legjobb találkozóját mégsem ekkor, hanem az ezt követő idényben produkálta piros-fehérben: a Puskás Akadémia ellen az ő duplájával tudtunk 2-0-ra győzni, ráadásul volt egy hatalmas lövése is, melyet csak bravúrral tudott védeni későbbi kapusunk, Danilovic. A felcsútiaknak sem kellett több: el is határozták a leigazolását, mely transzferre végül családi okokra hivatkozva került sor.

Aztán a tavalyi átigazolási szezonban felmerült, hogy a Felcsúton mellőzött Zsidai visszatér hozzánk, de erre végül nem került sor. Az mindenesetre kijelenthető, hogy bármi is állt a váltás hátterében, nem igazán jött be egykori játékosunknak.

Hajrá Loki!

Enderson