LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kötelező házi feladat előtt

Nem tévedés a cím, hiszen ha a tabellára pillantunk, akkor a két véglet találkozik egymással, a három bajnokijából hármat nyerő DVSC azt a Kaposvárt fogadja, akiknek újoncként egyelőre nem nagyon ízlik az élvonal, hiszen eddig még nyeretlen a Waltner Róbert és Disztl László párosa vezette újonc. Éppen ezért nagy valószínűséggel dolgozni fog bennük a dac, hogy nem kell őket leírni ideje korán. Részünkről pedig az a cél, hogy folytassuk eddig megkezdett remek szériánkat szombat este.

A kötelező mérkőzések szoktak a legnehezebbek lenni, de nem akarok senkit sem ezekkel az unalmas frázisokkal untatni, így lássuk a száraz tényeket a mérkőzés előtt. A cívisek nem szégyenkezhetnek eddigi eredményeik miatt, hiszen a bajnokságban eddig hibátlan a csapat, egyedüli hiányérzetünk maximum a kapott gólok számában van, hiszen legutóbbi két meccsünkön négy gólt is benyelt a védelmünk, azaz ezen mindenképpen javítanunk kell. Erre a legjobb lehetőségünk nyílik most, hiszen egy szerényebb képességű csapat ellen mutathatjuk meg, hogy védelmünk is tud stabil lábakon állni. Herczeg András ettől függetlenül véleményem szerint nem mindenáron fog az eddigi győztes taktikán és felálláson változtatni.

A nagy meglepetésre feljutó újonc Somogy megyeiek védelme még a miénknél is ingatagabb, hiszen három lőtt góljukra 11 volt a válasz az ellenfelek részéről. Azonban ha azt nézzük, hogy a Ferencváros ellen idegenben csak egy góllal kaptak ki és legutóbb a Zalaegerszeg elleni hazai meccsükön is csak a korai piros lapjuk után zuhantak össze, akkor már nem lehet őket sem elintézni egy legyintéssel, azaz egy masszív gárdáról beszélhetünk. A másik újonc ZTE-n kívül senki sem tudta őket simán megverni, pedig a a már említett FTC mellett a Videoton vendégeként is pályára léptek már.

Hiba lenne tehát lebecsülni őket, még úgy is, hogy a két csapat utolsó debreceni összecsapásán egy sokáig emlékezetes meccset játszottak a felek, 2013. július 28-án a DVSC 7-1 arányban megsemmisítette az akkor Prukner László edzette Rákóczit. Azon a meccsen még Ibrahima Sidibe, valamint Kulcsár Tamás vitte többek között a prímet, de azon a találkozón szerezte meg első NB I-es találatát Ferenczi János, akit nemrégiben Marco Rossi meghívott a válogatottba. Reméljük, hogy ehhez mérten válogatott formában fog játszani szombaton és eddigi gólfelelőseink (Szécsi, Trujic, Varga és Garba) sem fognak leállni a gólgyártással, ebben az esetben nem lehet kérdéses a mérkőzés kimenetele.

A mérkőzés játékvezetője Pillók Ádám lesz, aki idén került fel az élvonalba és nekünk még nem vezetett mérkőzést. Két segítője Buzás Balázs és Vígh-Tarsonyi Gergő lesznek. A mérkőzést nem közvetíti a televízió, így mindenkit arra bíztatok, hogy látogasson ki a Nagyerdei Stadionba!

HAJRÁ LOKI!