LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az utolsó szalmaszál?

Szombaton kerül megrendezésre az OTP Bank Liga, azaz a magyar labdarúgó bajnokság tizennegyedik fordulója. Ebben a körben a Loki az újonc Zalaegerszeg otthonában lép pályára. Ha egy hírportált olvasnánk, ott nagyjából megállná a helyét egy ilyen jellegű felvezetés, azonban ez nem híradó hanem a LokomotívBlog beharangozó cikke a következő bajnoki előtt.

Hétfőn, mikor elvállaltam ennek a cikknek a megírását, nem sejtettem mekkora fába vágom a fejszémet. Egy párhuzamos univerzumban írhatnék arról is, hogy hogyan áll a két csapat egymás elleni párharca, hogyan fogjuk elhozni a három pontot Zala megyéből. Azonban egyrészt ezt megtette helyettem a klub hivatalos oldala, másrészt nem tudom, mit kellene ahhoz tenni, hogy piros-fehér győzelem szülessen szombat délután. Akik jobban ismernek, azok elmondása alapján egy pozitív szemlélettel rendelkező ember vagyok. Igyekszem az életemet úgy élni, hogy minden helyzetből a pozitívumokat ragadjam meg, szerencsére ez többé-kevésbé sikerülni is szokott. Azonban ha a DVSC labdarúgóinak teljesítményére gondolok, sajnos elszáll a pozitív szemléletem. Sötétnek látom az előttünk álló heteket, látva miben volt részünk az utóbbi pár fordulóban.

Bódi Ádám sérülése még a szezont megelőzően következett be, így a gyenge teljesítményt erre fogni nem a legjobb kifogás (főleg, hogy ha nem sérült volna meg, akkor eleve eligazolt volna), Nagy Sanyi kiválása talán lehetne indok, azonban láthattuk múlt héten, hogy nem a kapusposzton történt csere okozta a vesztünket. Az már jobb indoknak mondható, hogy többeknek jelentősen visszaesett a teljesítménye a nyáron látottakhoz képest, idesorolható Trjuics, Garba illetve Varga Kevin is, a védelmünk pedig az egész szezonban kritikán aluli. A meccs előtti nyilatkozatok alapján abban bízhattunk, Kisvárdán felszántják majd a pályát. Mindenki láthatta mi valósult meg belőle… Ismételten csalódnunk kellett, megint az a szerep jutott nekünk, hogy mi voltunk az a társaság (szándékosan kerülve a csapat szót), akik kiscserkészek módjára segítünk minden olyan klubnak, ahol gyűjtik a pontokat. Kivételt képez a Paks csapata, akik még tőlünk is rosszabb periódusban pengetik napjaikat.

Ellenfelünk, a Zalaegerszeg sem brillírozik, a kiesést jelentő tizenegyedik pozícióban szerénykednek, két győzelmük mellett öt döntetlen és hat vereség fűződik a nevükhöz. Dobos Barna tanítványainak komoly feladat lesz kiharcolni a bennmaradást. Az lehet a mentségük, hogy a Kaposvár helyzete még kilátástalanabb. Ha olyan szemszögből nézzük, hogy a tavalyi bronzérmes látogat az újonchoz, akkor azt gondolhatnánk, ez a meccs egy országos kettes. Azonban ilyen gondolat talán még egyetlen szurkoló fejében sem fordult meg a héten. Védelmünk sebezhetőségéhez nem fér kétség, ezzel egész szezonban hadilábon állunk, legalább korábban a támadójátékkal valamelyest sikerült pozitívra mozdítani a mérleg nyelvét. Az utóbbi fordulókban ez sem jött össze, gólínségben szenvedünk a Cívisvárosban. Kilátástalannak tűnt a játékunk a Fradi elleni meccsnek az utolsó harmadában, Kisvárdán egy értelmes támadást sem láthattunk, szinte csak a középpályán zajlott a játék végig a kilencven perc során. Az a megérzésem, hogy a ZTE élet-halál harcként tekint majd erre az összecsapásra, miközben debreceni részről majd a „legyünk már túl ezen is” hozzáállást fogjuk felfedezni.

Mellőzöm a hangzatos ígéreteket, szépen csendben figyelem majd, hogy mi valósul meg belőlük a találkozó során. Ezzel lelőttem a poént, bevallom, bármennyire is szar volt legutóbb, holnap ismét leülök a tv elé, bízva abban, hogy talán majd most jobb lesz, talán majd most sikerül. Újabb és újabb esélyt adva a fiúknak, hátha ezúttal nem kell majd azon bosszankodni, hogy ismét zakót kapott a DVSC. Alsóházi rangadó lesz ez a meccs, melyen hazai győzelem esetén még mélyebbre zuhanhatunk. Nem feltétlenül pozícióban, hanem mentális tekintetben. Kezdőnkön nem gondolom, hogy változtatna Herczeg András, így valószínűnek tartom, hogy ugyanaz a tizenegy játékos fut majd ki a zöld gyepre, mint legutóbb Kisvárdán. Az egyik sportfogadással foglalkozó oldal a vendéggyőzelemre többet fizetne, mint a hazai diadalra, tehát ők is a ZTE-t tartják esélyesebbnek. Reménykedem, hogy ezúttal tényleg azt látjuk majd, hogy mindent megtesznek a fiúk a győzelemért! Nem fér bele egy újabb vereség! Nem elég a mezeket felküldeni a pályára! Ideje tenni a szerencséért!

Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti szombat délután 15:45-től!

Hajrá DVSC! Hajrá Debrecen!

Iceman