LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Most simábban megy majd?

Hétvégén Zalaegerszegen vendégszerepelt szeretett csapatunk, és az elmúlt hetek formáját figyelembe véve némileg meglepően hatott, hogy el tudtuk hozni a három pontot, csodálkozásunk fokát pedig növelte, hogy tettük mindezt kapott gól nélkül, egyébként több mint fél év és 20 bajnoki mérkőzést követően. Némi szerencse ide vagy oda, értékes győzelem volt ez, aminek ösztönzőleg kellene hatnia a DVSC-re. Ez már-már unanlmas frázisnak hangozhat, de a hétvégi győzelem elegendő lelki töltetet nyújthat az év hátralévő három mérkőzésére. Ebből az első holnap délben kerül megrendezésre, a Magyar Kupában a Dorog vendégei leszünk.

A Komárom-Esztergom megye keleti részén, a Pilis és a Gerecse által közrefogott Dorogi-medencében található iparváros csapata nem ismeretlen számunkra, hiszen tavaly februárban (a 2017-2018-as szezonban) a Magyar Kupa eggyel későbbi szakaszában, tehát a nyolcaddöntőben találkoztunk velük, és meg is izzadtunk a kétmeccses párharcban: a debreceni odavágón nagy meglepetésre 2-1-re kikaptunk, a dorogi visszavágón viszont 3-2-re sikerült győznünk, így végül több idegenben lőtt góllal jutottunk be a legjobb nyolc közé. A dorogiak akkori edzője, Schindler Szabolcs azóta már a Békéscsaba vezetőedzője (érdekesség, hogy idén tavasszal pedig még az Ajka trénereként meccselt ellenünk a kupában, ismét sikertelenül), míg a visszavágón két gólt szerző Sós Bence sincs már a Loki kötelékében.

Sok víz lefolyt azonban a másfél évvel ezelőtti párharc óta a Dunán, mind a két csapat kerete jócskán kicserélődött. A dorogiak egyébként stabil középcsapatnak számítanak az NB II-ben, az előző két kiírást a 12., illetve a 14. helyen zárták, az idei pontvadászatban pedig önmagukhoz képest kimondottan jól szerepelnek, hiszen pillanatnyilag a nyolcadik helyen tanáyznak, és bár nem kimondott cél a feljutás, de jelenleg sokkal közelebb állnak a második helyhez, mint a kieső zónához. Teljesen nyugodtan készülhetnek tehát ellenünk, felszabadultan léphetnek pályára, hiszen nem történik tragédia, ha esetleg a hétvégi, Vasas elleni bajnokijukat elveszítenék egy hajtósabb szerdai kupameccs következményeként. A csapat házi gólkirálya a Kisvárdáról szerződtetett Délczeg Gergely, aki 8 találatot jegyzett eddig idén. Rajta kívül érkezett még néhány NB I-es rutinnal rendelkező játékos a nyáron, úgy mint a korábban Dárdai Pálnál a válogatottban is számításba vett Forró Gyula, az ex-békéscsabai Mursits Roland, valamint a korábbi diósgyőri csapatkapitány, Takács Péter. De még mindig aktív az egykori Loki játékos, a napjainkban 42. életévében járó Sitku Illés is. A csapat vezetőedzője egyébként Németh Szabolcs, aki a nyáron vette át az együttes irányítását, azt megelőzően a Haladás utánpólásában dolgozott.

Nem mondhatni egyébként, hogy rossz formában lenne a Dorog, hiszen az elmúlt hetekben győzni tudtak a Soroksár, a Győr, valamint a Békéscsaba ellen is (3-0, 3-1, 4-1), de az Ajka elleni idegenbeli 0-0 sem tartozik a szégyen kategóriába, nem úgy mondjuk, mint a Tiszakécske elleni hazai vereség (1-2), valamint a Szolnok elleni szintén hazai 0-0. Most hétvégén azonban javítani tudtak, a Kazinbarcika otthonából simán hozták el a három pontot (3-0). A kupában ugyanakkor szerencsések voltak eddig, mind a sorsolást, mind az eredményeket tekintve.  Ugyan legutóbb a Nagybajomi AC-t sima 5-0-val búcsúztatták, de előtte kis híján beletört a bicskájuk a Balassagyarmatba, mivel csak büntetőkkel gyűrték le ellenfelüket (2-2).

Ami a kupából a Sárvárt és a Tatabányát búcsúztató Lokomotívot illeti: Herczeg András gondolva a hétvégi bajnokinkra, minden bizonnyal egy vegyes csapatot fog kiállítani, amelynek összeállítása Nagy Sándor sérülése miatt valószínűleg most is Kosicky nevével fog kezdődni, de számítok arra, hogy lehetőséget kap majd Bódi Ádám is, aki pedig mint tudjuk, higgadtságával és klasszis megoldásaival képes meccseket eldönteni. A keveset játszótk közül várható majd Barna Szabolcs, Csősz Richárd, vagy épp Kundrák Norbert szerepeltetése is, de örömmel vennénk a fiatal Pintér játékát is. Reméljük, hogy sikerrel veszi az akadályt a csapat, és nem nézi le az ellenfelét – arra komolyan ráfázhatunk…

A mérkőzést szerdán 12 órától rendezik a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban, a játékvezető Radványi Ádám lesz. Hétköznapról és munkaidőről lévén szó, a többség értelemszerűen nem tudja majd a helyszínen bíztatni a csapatot, de szerencsére élő streamen követhető lesz majd az összecsapás.

HAJRÁ LOKI!