LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #23 – Sabin Ilie

“Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel sorozatunkban, melynek huszonharmadik részében egykori román légiósunk, Sabin Ilie következik.

Steaua Bukarest, Fenerbahce, Valencia. Nemzetközi szinten is értelmezhető csapatok, melyekben egykori légiósunk, Sabin Ilie (a nála sokkal nagyobb karriert befutó Adrian Ilie öccse) megfordult, mielőtt a 2002/03-as szezonban kikötött volna nálunk. Persze az más kérdés, hogy a spanyolok folyton kölcsönadták őt, főleg hazája bajnokságába, de ettől függetlenül a szurkolóknak lehettek elvárásaik a román játékossal szemben. Így utólag pedig viszonylag egyértelműen kijelenthetjük, hogy Ilie letette a névjegyét rövid debreceni kitérője során, és nem csak az átigazolásával kapcsolatban annak idején kirobbant botrány kapcsán, hanem az Újpest elleni idegenbeli meccsen mutatott teljesítményével is. A 3-0-ás siker során valamennyi gól az ő nevéhez fűződött, két nagy kihagyott helyzet mellett. Mivel pedig már annak idején sem győzni jártunk a Megyeri útra, ezért kifejezetten szép emlék ez a diadal.

A mérkőzést követően egyébként a következőket nyilatkozta a klub honlapján Ilie:

„Nehéz találkozóra számítottunk, ám mégis könnyedén nyertünk. Pályafutásom során már korábban is lőttem három gólt egy meccsen, de örülök, hogy ezt most Magyarországon is meg tudtam ismételni. Nagyon fontos volt a három pont megszerzése, hiszen így hosszú üldözés után végre megelőzhettük az Újpestet, és feljöhettünk a harmadik helyre. Azt gondolom, ezek után már nem is engedjük át ezt a pozíciót másnak. Hogy ilyen eredményes lehettem az Újpest ellen, az elsősorban a csapattársaimnak, és közülük is leginkább Sándor Tamásnak volt köszönhető, aki végig kiváló labdákkal szolgált ki engem is.”

Ilie a szezont követően továbbállt, és kalandos pályafutása során bejárta a fél világot, de ezt a kis szeletet, ezt a szép emléket azért búcsúajándékként itt hagyta a debreceni szurkolóknak.

Hajrá Loki!

Enderson