LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Maradjunk a megkezdett úton

Némi meglepetésre gólzáporos, és már-már megalázóan sima, négygólos sikerrel kezdte a DVSC a 2019/2020-as szezon tavaszi kiírását. Az áldozat a csapat mumusának számító Újpest volt, akik ritka rossz napot fogtak ki, de fogalmazhatunk úgy is, hogy teljesen asszisztáltak mindehhez a lilák, ahogy azt Vignjevic is kiemelte a mérkőzés után. Éppen ezért tartom magam ahhoz, amit a mérkőzés után nyilatkozott a győzelemmel debütáló Vitelki Zoltán, hogy bár örömteli győzelmet arattunk, de továbbra is a földön kell járnunk. Most jöhet az első komoly erőpróba a Felcsút ellen.

Tavaszi versenyfutásunk következő állomása a negyedik helyezett Felcsút (vagy hivatalos nevén Puskás Akadémia) lesz. Hornyák Zsolt tanítványai pedig nagy meglepetésre csak egy döntetlenre voltak képesek a sereghajtó Kaposvár otthonában a múlt hétvégén. Bár az is igaz, hogy Van Nieff piros lapja miatt emberhátrányban fejezték be a találkozót, így a végén még annak is örülhettek, hogy pontszerzéssel úszták meg a somogyi kirándulásukat. Éppen ezért a hazai alakulat vélhetően ki szeretné javítani ezt a csorbát már a következő mérkőzésén. Ugyanakkor a hajdúságiak mellett szól az, hogy az „akadémisták” múlt heti pontvesztése nem a véletlen műve volt, hiszen november 23-án nyertek utoljára, akkor a Videotont győzték le 3-1-re idegenben. Ezt követően viszont mostanáig nem sikerült nyerniük: vállalható döntetlent értek el a Mezőkövesd és a Ferencváros ellen, de a kiesés elkerüléséért küzdő Zalaegerszeg a Pancho Arénából vitte el mindhárom bajnoki pontot.

Így aztán ezt az év végi dekoncentráltságot tapasztalva ellenfelünknél nem tétlenkedtek és frissítettek a keretükön, aminek keretében egy ukrán-cseh-holland kontingenssel erősítettek. Név szerint Artem Favorov (Desna Chernigov), Jakub Plsek (Sigma Olomuc) és Luciano Slagveer (FC Emmen) érkezett, míg a távozók oldalán leginkább Ezekiel Henty lehet nagyobb érvágás számukra, ő a pozsonyi Slovanba távozott. Rajtuk kívül több játékost is kölcsönbe adtak, így Fülöp Lóránd (Sepsi OSK), Kiss Tamás (DVTK) és Alen Skribek (Budafok) tavasszal máshol folytatja a pályafutását.

Ezzel szemben a hetedik helyen álló Lokomotív csapatánál ugyan megkésve, de az ankéton beharangozott két igazolás megérkezett Jurij Habovda és Luka Milunovic személyében, így bővítve a későbbi merítési lehetőségeket a szakmai stáb számára. Kettejükkel a PAFC ellen még bizonyosan nem számol kezdőként vezetőedzőnk, így zömmel az Újpestet verő keretre támaszkodhatunk egyelőre. Tőzsér Dániel továbbra is sérült, ám ha igazak a hírek, akkor a múlt héten még hiányzó Nagy Sándor és Haruna Garba már bevethetőek. Akárhogy is állunk ki, a cél minimum a pontszerzés lehet, hiszen a felcsútiakkal szemben komoly elszámolnivalónk van, már csak az őszi nagyon fájó vereségünk miatt is. Akkor nagyon indiszponáltan játszottunk és adtunk két gólt szó szerint ajándékba Gyurcsónak, Szécsi révén pedig csak a szépítésre futotta a Nagyerdőn. Most ilyen nem fordulhat elő, ha pontot vagy pontokat szeretnénk begyűjteni. Igazából akkor ér sokat a lila-fehérek legyőzése, ha hétvégén tudjuk növelni pontjaink számát.

Legutolsó felcsúti fellépésünk nem túl jó emlékkel bír nekünk lokistáknak, hiszen sima, 2-0-s vereséget szenvedtünk Knezevic duplájának és az azóta már visszavonuló és Oroszországba távozó Kassai Viktor sporttárs asszisztálásának köszönhetően. Remélhetőleg ezúttal nem lesz kettős mérce a bíráskodásban és a lefújást követően mi tudunk majd örülni egy olyan eredménynek, aminek köszönhetően maradunk a megkezdett úton…

A találkozót nem közvetíti a televízió, viszont online a megszokott módon, az m4sport.hu-n követhető lesz. A mérkőzés játékvezetőjét még nem jelölte ki az MLSZ.