LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #27 – Bódi Ádám

“Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel sorozatunkban, melynek huszonhetedik részében jelenlegi legjobb játékosunk, Bódi Ádám következik.

Alapvetően merész dolog egy csapatnyi játékosból az egyikre kijelenteni, hogy ő a legjobb, de talán Bódi esetében nem tévedünk vele nagyot. Egyrészt a mértékadó Transfermarkt szerint a maga 800 000 eurós értékével ő a legpiacképesebb játékosunk, másrészt pedig a pályán mutatott teljesítménye is kiemelkedik: rosszabb napjain csak a Lokiból, jobb napjain az NB1-ből is. Nem véletlen, hogy ennyire megéreztük a hiányát az ősszel, és csak reménykedhetünk benne, hogy a tavaszt végig tudja majd játszani.

Bódi az első és a második debreceni időszakában is sok emlékezetes teljesítménnyel rukkolt elő, így nem volt könnyű a választás. Elsőre eszembe jutott az a bajnoki mérkőzés, amelyen mesterhármast tudott elérni, és ez adta is volna magát, de aztán nem éreztem volna stílusosnak a dolgot. Aki ugyanis emlékszik a Győr elleni 5-0-ra, az tudhatja jól, hogy a csőd szélére sodródott Rába-partiak kényszerből szinte az ificsapatukkal álltak ki ellenünk. Ettől függetlenül persze bármilyen meccsen szép teljesítmény a 3 lőtt gól (ráadásul mindhármat a tizenhatoson kívülről lőtte!), úgyhogy legalább egy videó erejéig emlékezzünk meg erről a mérkőzésről is.

Akadt ugyanakkor egy korábbi szezonjában olyan meccse is Bódinak, ahol „csak” 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, mégis, ezzel egy sokáig emlékezetes diadal tevékeny részese volt. A veretlen bajnoki szezonunkban járunk, ahol is a nagy mumus Újpest otthonában vendégszerepeltünk. Majdnem 10 évvel járunk a nemrég közzétett Ilie mesterhármassal megnyert találkozó után, és a kettő között eltelt időszakban nem sok örömünk lehetett a lila-fehérek otthonában. Itt viszont megint kiszakadt a gólzsák, még jobban is, mint anno, és fantasztikus játékkal, hihetetlen, 5-1-es győzelmet arattunk. A második és ötödik találatot Bódi jegyezte, a harmadik előtt pedig megbolondította a védőket, majd gyönyörűen ívelt Coulibaly lábára.

Persze Bódi Ádám kapcsán nem szabad arról az eshetőségről sem elfeledkezni, hogy bármikor képes lehet még ezt a teljesítményt is überelni. Amennyiben ez megtörténne, akkor frissíteni fogom ezt a cikket. Kívánom, hogy legyen rá szükség!

Hajrá Loki!

Enderson