LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Lehet javítani

A Mezőkövesd ellen megtört a jó tavaszi szériánk, elszenvedte első vereségét Vitelki Zoltán a DVSC trénereként. Jön azonban a javítási lehetőség! Szombaton 17 órától indul útjára a labda Pakson. A DVSC 32. alkalommal játszik bajnoki találkozót az atomvárosiak ellen. Az statisztikák jelentős Loki fölényt mutatnak: 16 győzelem, 11 döntetlen és 4 paksi siker. 53 debreceni találatra 31 paksi válasz érkezett.

A Loki az előző fordulóban a Mezőkövesdet látta vendégül és 3-1-s vereséget szenvedett. Az egyetlen debreceni gólt a hajrában Nikola Trujic szerezte. Ám ezzel a találkozóval együtt is jól kezdte a tavaszi szezont a DVSC. Öt találkozón két győzelem, két döntetlen és egy vereség. Ezen az öt mérkőzésen ráadásul egyáltalán nem rossz csapatok ellen sikerült ezeket az eredményeket elérni.

A Paks csapata az előző fordulóban Diósgyőrbe látogatott, ahol kénytelen volt egy védőt is feltolni csatár posztra Osztermájer Gábor, mert a Felcsút elleni bajnokin kiállítás sorsára jutott két kezdő csatára, az ex-debreceni Könyves és Böde Dániel. A csatárként játszatott védővel nem sikerült pontot szerezni a borsodiak otthonában, 2-0-s vereséget szenvedtek. A paksiak házi gólkirálya, a hat gólos Könyves még nem játszhat ellenünk, de Böde már letöltötte eltiltását, így minden bizonnyal kezdeni is fog. A hazaiak programját egy hétközi kupavisszavágó is sűrítette. A Pécs ellen jutottak tovább kettős győzelemmel a negyeddöntőbe.

A két csapat előző találkozóján 3-1-s sikert arattunk. Szécsi, Kusnyír és Kundrák góljaira egyetlen Böde válasz érkezett. Viszont az utolsó paksi fellépésünk kevésbé jó emlék számunkra. Akkor a Tolna megyeiek 2-1-re győztek. Pedig Varga találatával nálunk volt az előny a második félidő elején, de jött az emlékezetes Nagy Sándor fejes a saját kapunkba egy szöglet után. Rá öt percre Hahn büntetőjével fordítottak a hazaiak és otthon is tartották a három pontot.

Ami a két csapat hiányzóit illeti, nálunk Tőzsér mellett Haris vélhetően még nem léphet pályára, viszont Bényei és Kinyik visszatérésére jó esélyek vannak. A hazaiaknál az említett Könyvesen kívül Bartha és Papp valószínűleg sérüléssel bajlódnak.

Vitelki Zoltán első öt mérkőzéséből kiindulva mindenképp győzelmet várok. A paksiak nincsennek jó formában, már a kiesés szele is megcsapta őket, hiszen két pont távolságra vannak a már kiesést jelentő 11. helytől. Könyves hiánya is könnyíti a dolgunkat. Egy magabiztos, 2-3 gólos győzelemmel elégedett lennék. Erősítsük a cikk elején említett örökmérlegünket a Paks ellen.

A találkozó az m4sport.hu oldalán lesz látható szombaton.

Hajrá Loki!

(Fotó: paksifc.hu)