LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #5 – Nagy Zoltán

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? A sorozatunk ötödik saját nevelésű alanya Nagy Zoltán.

Nagy Zoltán a szomszéd megye székhelyén, Nyíregyházán született 1985-ben. Ennek ellenére Debrecenben kezdett el futballozni. A DVSC II és a Létavértes mellett szerepelt kölcsönben Baktalórántházán, később pedig a Budapest Honvéd csapatában, de mindig visszatért a kölcsön után a Lokiba. Amit lehetett megnyert Debrecenben, Szuperkupa, Magyar Kupa, Ligakupa és bajnoki cím. Emellett játszott az Europa Liga csoportkörében és Bajnokok Ligája selejtezőjében is. A BL időszak után vált igazán alapemberré a bajnokságban és pár évig folyamatosan megkapta a lehetőséget. Később kiszorult a kezdőből és már nem is tudott visszatérni huzamosabb időre. Aztán 2014-ben Nyíregyházára került ismét kölcsönbe, de onnan is visszatért. Egészen 2017-ig tagja volt a Lokinak, majd a másik debreceni csapathoz igazolt, csak úgy, mint több egykori csapattársa. Jelenleg 34 éves és fontos tagja a DEAC-nak, akik robognak az NB II felé. Íme egyik találata a Lokiban, melyet a Békéscsaba ellen szerzett:

Nagy Zoltán tipikusan egyszezonos játékos volt a Lokiban. A Honvédnál megkapta a lehetőséget, és visszatérése után remek teljesítményt nyújtott a 2011-2012-es szezonban. Ha jó keret vette körül, akkor az ő játéka is fel tudott javulni. A 2012-2013-es szezonban már nem tudta hozni azt a szintet, mint előtte. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a csúcsformájában lévő Nagy Zoltán jelenleg is hasznára lenne a csapatnak.

Esély aligha van visszatérésére kora miatt és jelenlegi csapata miatt is. Az NB III-ban vezére csapatának, csak úgy, mint Spitzmüllernek, még lehet 1-2 szezonja az NB II-ben, ha feljutnak az egyetemi csapattal. Visszavonulását követően viszont látok arra esélyt, hogy a DVSC akadémiáján elhelyezkedjen valamilyen pozícióban az utánpótlásnál. Szerintem az mindig pozitív dolog, ha egy saját nevelésű játékosunk visszavonulása után szakmai képesítéssel és tapasztalataival szeretne segíteni az akadémistáinknak.

Hajrá Loki!