LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #10 – Ludánszki Bence

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? A sorozatunk tizedik saját nevelésű alanya, Ludánszki Bence.

Ludánszki Bence 1990. október 25-én látta meg a napvilágot, Debrecenben. Futballozni a Cívisvárosban kezdett, közel tíz évet töltött a DVSC-nél, 2007-2016 között. Többnyire a DVSC II csapatában kapott lehetőséget, a védelem közepén. Tartalékcsapatunkban 141 tétmérkőzésen jutott szerephez, ezalatt 12 találatig jutott. A Loki első csapatában mindössze 13 összecsapáson léphetett pályára, ezeken egy gólt szerezve. Itt látható a találat, ezzel vezettünk a Kaposvár otthonában:

Nem NBI-es játékos, ez gyorsan kiderült róla. Akárcsak testvére, Ludánszki István, ő sem futott be nagy karriert. Egyébként István is DVSC nevelés. Ludánszki Bence 2016-ban váltott klubot, és az akkor harmadosztályú Kaposvárhoz igazolt. Itt 2018-ig 31 alkalommal lépett pályára. Ott tartózkodása alatt feljutottak a másodosztályba, ezt követően visszatért az NB III-ba, a Tiszakécske csapatához. A kaposvári sikerhez hasonlóan a Tiszakécskével is feljutott az NB II-be. Az idei szezonban a 18. helyen végeztek a bajnokság lezárásának köszönhetően, négy ponttal maradtak le a bennmaradást érő helyről.

A Lokiban 2013-ban Kondás Elemér irányítása alatt kapott lehetőséget. Sőt, még nemzetközi találkozón is pályára léphetett a BATE ellen Zsidai cseréjeként (ezt a változtatást sokan a mai napig vitatják és nem értik). Viszont nem eredeti posztján játszott, hanem védekező középpályásként, mert ott volt hiány a csapatban. Eleinte nem teljesített rosszul, viszont ahogyan egyre több lehetőséget kapott, kijöttek a hiányosságai, nem ütötte meg az NB I-es szintet. Nem véletlen került be blogunk rémálom 11-ébe is. Jót tett számára a távozása Debrecenből, az NB III-as, NB II-es csapatokban folyamatos lehetőséghez jut.

A jelenleg 29 éves játékos visszatérésére aligha van esély, legfeljebb az egyetemi csapatban tudna a csapat hasznára lenni. A DVSC-be nem sok szurkoló várja vissza őt.

Hajrá Loki!