LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #11 – Slakta Balázs

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? A sorozatunk tizenegyedik saját nevelésű alanya, Slakta Balázs.

A DVSC az elmúlt évtizedekben nem túl sok saját nevelésű kapussal büszkélkedhet, akik hosszútávon megoldást jelentenének a hálóőri posztra. Emlékeim szerint Balogh János volt az utolsó, aki azért kapott lehetőséget nálunk és a Loki neveltje volt. Általában kapus poszton igazolásokra szorulunk, és többnyire még csak nem is magyar nemzetiségű játékos érkezik védeni a kapunkat.

Slakta Balázs 1994. december elsején született Egerben. Tehát még mindig csak 25 éves kapusról beszélhetünk, ami kapusoknál még egész fiatalnak számít. Remek adottságokkal rendelkezik, hiszen 193 cm magas, jó test felépítésű játékos. Labdarúgó pályafutását jászsági és hevesi egyesületeknél kezdte. A 2009-2010-es szezonban csatlakozott a DVSC-hez, akkor még csak az akadémiára. Végigjárta a ranglétrát, de igazán sohasem kapta meg a lehetőséget. Mindig két-három kapus előtte volt a rangsorban. A cserepadot rengeteg alkalommal melegíthette ennek ellenére, bajnokikon, kupa meccseken, ligakupa meccseken, nemzetközi találkozókon. Talált információim szerint egy tétmérkőzésen játszott a Lokiban, a 2014/2015-ös szezonban egy Magyar kupa találkozón, amelyet 3-0-ra megnyertünk a Géderlak ellen.

2016-ban igazolt el, a Kaposvári Rákóczi csapatához, akik ekkoriban az NB III-ban rúgták a bőrt. Az ezt követő szezonra alapemberré vált, és be is húzták a bajnokságot. Ez a lendület egészen a következő szezon végéig elég volt, amikor is az NB III-ból frissen feljutott klub elérte a második helyet az NB II-ben, így jöhetett az NB I. A másodosztályban már kevesebb lehetőséghez jutott, de így sem panaszkodhatott. Az első osztályban többnyire Pogacsics véd, de Slakta is megkapja a lehetőséget bajnokikon és kupa találkozókon egyaránt. A 25. fordulóban a Fradi ellen ugyan kikaptak 5-0-ra, de így is sikerült a forduló harmadik legnagyobb védését bemutatnia:

Hamar lemondtunk róla, vélhetően azért, mert úgy látta a stáb, hogy hosszabb távon nem jelenthet megoldást a kezdőben kapusposzton. Legfeljebb kupameccseken védhetne nálunk, vagy komolyabb sérüléshullám esetén bajnokin is kapna lehetőséget. Nagyjából ugyanaz a szerepkör jutna neki, mint ami most Hrabinának. Jól döntött karrierje szempontjából, hogy eligazolt Kaposvárra, ott több babér terem számára, mint Debrecenben termett volna.

Hajrá Loki!